Terreurdreiging: Staking En Demo Wordt Opeens Terrorisme
De definitie van terrorisme is zo breed dat ook stakingen daaronder kunnen vallen. Als de overheid, zoals in België, besluit dat er terreurdreiging is van een bepaald niveau dan volgt de staat van beleg en worden demonstraties verboden, maar blijven kerstmarkten toegestaan en kerncentrales onbeveiligd. Vandaar dat een groep mensen een petitie is gestart waarin opgeroepen wordt in verzet te komen tegen een autoritaire staat die geboren wordt.
Het komt er in feite op neer dat vanaf het moment van de zogenoemde terreurdreiging een soort Veiligheidsraad de zeggenschap overneemt van de democratisch gekozen regering waardoor opeens andere regels gelden met name wat betreft de vrijheid van meningsuiting.
De definitie van de Nederlandse overheid voor terrorisme luidt:
Het uit ideologische motieven dreigen met, voorbereiden of plegen van op mensen gericht ernstig geweld, dan wel daden gericht op het aanrichten van maatschappij ontwrichtende zaakschade, met als doel maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen, de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden.
Met andere woorden het uit ideologische motieven plegen van daden gericht op het aanrichten van maatschappij ontwrichtende zaakschade met als doel de politieke besluitvorming te beïnvloeden is terreur. Hieronder kan gemakkelijk de politie-staking van de voorbije maanden vallen. De politiebonden wilden immers de politiek beïnvloeden over de hoogte van hun salarissen en veroorzaakten daarvoor onder andere verkeershinder op snelwegen.
Als je echter kijkt naar de manier waarop de Belgische overheid haar macht misbruikt in deze situatie dan zie je dat zij zelfs demonstraties in Brussel verbiedt. Met name de klimaatdemonstraties kunnen toch moeilijk als maatschappij ontwrichtend beschouwd worden. Daar steekt de willekeur op. Maar ook het uitdelen van warme maaltijden aan daklozen in de stations werd verboden. Vandaar dat er een petitie is opgesteld onder titel ‘Van angst naar verzet’ van verontruste burgers die de bevolking oproepen haar ogen te openen en tot burgerlijke ongehoorzaamheid over te gaan.
De opstellers schrijven:
Wij weigeren nog langer in angst te leven. Wij zeggen neen tegen de autoritaire staat die we onder onze ogen geboren zien worden. Wij aanvaarden niet dat niet-verkozen organen als het OCAD of de Nationale Veiligheidsraad het land leiden. Wij zeggen neen tegen een oorlog die in onze naam wordt gevoerd, en die enkel voor meer doden, voor meer barbarij zal zorgen.
In België maakten ze aan den lijve mee hoe het straatbeeld door angst bepaald werd. Angst na de aanslagen in Parijs, zeker, maar ook angst voor de ongeziene maatregelen die sinds 13 november werden genomen. Het hoofdstedelijk gewest Brussel is onder staat van beleg gesteld, terwijl de rest van het land zich in een noodtoestand bevindt.
Dit is de tiende aflevering van de angstmonitor waarin getoond wordt hoe angst op tal van onderwerpen wordt ingezet als middel om de samenleving te manipuleren. Terrorisme is volgens de opgerekte definitie van de overheid een bedreiging voor de bewoners van onze planeet waardoor opeens ondemocratische maatregelen en willekeur aanvaardbaar zijn.
Rob Vellekoop, 30 november 2015
Geen opmerkingen:
Een reactie posten