Even als geheugensteuntje
In De Groene Amsterdammer van 4 april 2012 prees Hofland 'De Libische manier.'
Met het oog op het fysiek uitschakelen van Assad (dus het vermoorden van een politiek leider, net als Saddam en Gaddafi) toonde Hofland zich enthousiast voor wat hij de 'Libische manier' noemde, waarbij de NAVO het Libische leger bombardeerde, waardoor de naar 'democratie' strevende 'vrijheidsstrijders' de macht konden overnemen. Althans, dat was de officiële propagandistische versie. Met betrekking tot Syrië schreef de opiniemaker van De Groene hoopvol over de mogelijkheid van
een nieuwe fase in de trage ontwikkeling naar solidariteit door gewapende interventie. Maar wapenleveranties blijven nog altijd taboe, al tonen Saoedi-Arabië en Qatar nu tekenen van bereidheid. Tekenen, daar schiet je in Homs nog niets mee op.
Daarom was het wenselijk een nieuw NAVO-'avontuur' te beginnen, dat net als in 2011 in Libië de beweerde verlossing zou brengen. Hofland was dan ook voorjaar 2012 ingenomen met het feit dat 'Saoedi-Arabië en Qatar nu tekenen van bereidheid' toonden om rebellen in Syrië zwaar te bewapenen, met het oog op de vestiging aldaar van een neoliberale 'democratie,' dat spreekt voor zich. Niemand van wat Hofland de 'politiek-literaire elite,' in de polder heeft genoemd, vroeg zich echter af waarom beide Arabische landen zich zouden inspannen voor een democratie in Syrië? Qatar is een absolute monarchie, waar volgens Amnesty gemarteld wordt, terwijl Saoedi-Arabië wordt gerund door een corrupte wahabitische familie die bekend staat vanwege haar grootschalige mensenrechtenschendingen en haar steun aan fundamentalistische extremisten.
Typerend voor het niveau van de polder-intelligentsia, is het feit dat Hofland, volgens de gepensioneerde socioloog Abram de Swaan, 'de krant van gisteren is ontstegen,' en tot 'de onsterfelijken' behoort. De door de lilliputters in de polder tot 'grootste journalist van de twintigste eeuw,' uitgeroepen H.J.A. gaf een staaltje van zijn 'onsterfelijke' inzichten door in 2012 in De Groene te voorspellen dat:
De internationale gemeenschap wordt boos, zint op betere maatregelen en dan herinnert iemand zich hoe in Libië kolonel Kadhafi ten val is gebracht. Met consequente luchtsteun aan de rebellen, en zonder dat ook maar één vreemde soldaat daar voet aan de grond heeft gezet. Onze luchtmacht heeft er ook nog aan meegedaan. President Obama vond er een naam voor: leading from behind. Het is redelijk goed afgelopen. Libië zien we niet meer op de televisie.
Nu de werkelijkheid, die door de Nederlandse mainstream-pers wordt verzwegen:
Blutiges Chaos in Libyen: Regierungschef al-Thani bittet Russland um Hilfe
Nach vier Jahren Gewalt und Chaos will Libyen seine staatlichen Institutionen wiederherstellen und bittet Russland um Hilfe.
„Wir bitten heute Russland darum, sich auf die Seite des libyschen Volkes zu stellen und bei der Wiederherstellung der staatlichen Institute und der Sicherheit zu helfen“, sagte der lybische Regierungschef Abdullah al-Thani am Mittwoch in Moskau bei einem Treffen mit Russlands Außenminister Sergej Lawrow. Vor allem solle die libysche Armee wieder handlungsfähig werden. Dafür müsste mithilfe internationaler Organisationen eine Aufhebung des Waffenembargos gegen die libysche Armee durchgesetzt werden.
Der Krieg in Libyen hat Tausende das Leben gekostet und die Wirtschaft des wichtigen Ölstaates ruiniert. Seitdem steckt Libyen in tiefer Krise und hat zwei mit einander rivalisierende Regierungen. Weite Gebiete des nordafrikanischen Landes werden nicht von Behörden kontrolliert.
Weiterlesen: http://de.sputniknews.com/politik/20150415/301928319.html#ixzz3psv2ZjJa
Geen opmerkingen:
Een reactie posten