donderdag 3 oktober 2013

De Participatie Samenleving 9


Actuele documentaire (tt888). In deze uitzending: Werkloos in de crisistijd. Laurens en Maaike Faas hebben een florerende ijssalon, winnen internationale prijzen en openen een tweede zaak. Dan breekt de crisis uit, komt er concurrentie bij en gaan ze failliet. Nu zitten ze in een huurhuis, betalen hun schulden af en leven van de voedselbank. Hans Klop rijdt al 17 jaar op de taxi. Tot deze zomer. Hij komt thuis te zitten als zijn baas een aanbesteding voor het leerlingenvervoer verliest. De nieuwe vervoerder heeft geen plek meer voor Klop. Zijn baan is nu overgenomen door iemand die mag werken met behoud van uitkering. 'Social return' heet dat. Een middel waarmee de politiek probeert om iedereen die kan werken weer aan de slag te krijgen. We onderzoeken de effecten van het huidige werkloosheidsbeleid. Zie ook zembla.vara.nl.

https://www.ziggo.nl/tv-gids


Met vriendelijke groet,

Arnoud

1 opmerking:

Sonja zei

Zorg nieuwe stijl. Het is maar een concept, maar concepten worden gemaakt om burgers er alvast te laten wennen. Met participatiemaatschappij wordt eigenlijk bedoeld doe-het-zelf-maatschappij, of explicieter: dood aan de onrendabelen.
Als het zo door gaat is het heel goed mogelijk dat gemeenten aan hun inwoners gaan uitleggen hoe ze zelf een brand moeten blussen, en familieleden, vrienden, én buren moeten reanimeren. Ook zie ik basisvoorzieningen als drinkwater, energie en afvalverwerking een doe-het-zelf industrie worden voor burgers die het niet (meer) kunnen betalen. Daarnaast zijn er reeds de onrendabelen - de burgers die de schuld krijgen van de gevolgen van het parasitaire financiële beleid van de staat - die gedwongen gaan worden tot 'vrijwilligerswerk' om hun aalmoezen op die manier 'terug te betalen aan de samenleving'. Niet echt vrijwilligerswerk omdat er sancties tegenover staan die heel ingrijpend kunnen zijn, waarbij iemand uiteindelijk levenslang gratis arbeid verricht voor de overheid. Dwangarbeid en slavernij dus.

Een voorbeeld hiervan kunnen we al proeven in het armste gedeelte van Nederland: Noord-Oost-Groningen. Het is nota bene een SP-wethouder die daar bezig is de regio om te bouwen naar een geprivatiseerde participatiegoelag, waar gewone bedrijven zullen wegtrekken omdat ze niet meer kunnen concurreren tegen de WSW-bedrijven met niet alleen gratis personeel, maar van de staat ook nog eens 5000 euro per 'werknemer' krijgen toegestopt. Die bedrijven zijn al achter het loket van het Arbeidsbureau te vinden. Het behoeft geen uitleg dat de genoemde SP-wethouder tevens bestuursvoorzitter is van het WSW-bedrijf Synergon. Lees de gore details hier.

Politie Martelingen Als Gevolg van Politieke Terreur van Halsema

 https://www.instagram.com/reel/DCXua4xvJqF/?igsh=OTdxNXJsb3p3ejhm