Trump en Deep State (049) - epiloog 8
Ook al is hij lang en breed afgetreden, het lijkt onmogelijk voor het Amerikaanse politieke establishment zich van hem te ontdoen. En dus volgen wij. Vandaag heeft de Senaat een hoofdelijke stemming gehouden of het voortzetten van het door het Huis van Afgevaardigden aan de Senaat gezonden wetsvoorstel tot impeachment van inmiddels 'gewoon burger' Donald Trump (om te verhinderen dat hij zich in 2014 verkiesbaar kan stellen), wel 'grondwettelijk' is.
Het was senator Rand Paul (R) die deze stemming forceerde, omdat zo duidelijk zou worden wie precies van de Republikeinen deze kruistocht tegen Trump van de Democraten steunt. Een kruistocht die ook gericht is tegen zijn aanhangers in DC: Alexandra Ocasio Cortez, het Democratische lid van het Huis van Afgevaardigden dat het troetelkind is van 'links', heeft voorgesteld Trump-getrouwen in het Huis te verwijderen en uit te sluiten voor ieder ambt.
Na zijn vertrek uit het ambt moet iedere herinnering aan hem worden uitgewist.
Het is de vraag of deze parlementariërs door het steunen van impeachment (van afzetting is geen sprake; hij is afgetreden) hen nog herverkiesbaar maakt bij de tussentijdse verkiezingen in 2022. Misschien zijn de meestemmers met de Democraten afzwaaiers, die hun bazen (Deep State) nog een laatste dienst willen bewijzen en niet meer terug willen in het Congres. Want de politieke toekomst van parlementsleden die hier met de Democraten meestemmen is uiterst onzeker in het gepolitiseerde land.
Algemeen wordt aangenomen dat de meerderheid in Huis en Senaat (dankzij de stem van vice Harris) bij de 'Midterms' in 2022 weer naar de Republikeinen zal gaan, als reactie op het beleid van Biden. Al zal het vermoedelijk Harris worden, gezien Biden's broze gezondheid.
De regering Biden concentreert zich op het opnieuw verder laten escaleren van de oorlogen die tijdens vier jaar Trump op een laag pitje waren gedraaid (Trump's verkiezingsbelofte uit 2016 van het terugtrekken van troepen uit Afghanistan, Syrië etc zou hij nooit inlossen). Biden gaat verder met oorlog waar Obama opgehouden was. Het viel te verwachten. Voor Venezuela moet gevreesd worden. Trump steunde weliswaar sancties, maar weigerde militaire steun aan de coup die Guaido op de plaats van Maduro had moeten brengen. Ook in Bolivia liet hij de coupplegers in de steek. A la Kennedy, die in 1961 de stekker uit de Varkensbaai-invasie van Cuba trok.
In Syrië zijn inmiddels meer Amerikaanse troepen binnengetrokken vanuit Irak. Wat de bedoelingen zijn is duidelijk: een nieuwe poging te wagen het regime van Assad omver te werpen. Ik vermoed dat de Navo-perikelen met Turkije voorbij zullen zijn onder de nieuwe regering.
Jemen, Libië, Iran etc. Het ziet er naar uit dat het wereldwijd zal escaleren door nieuw Amerikaans oorlogsoptreden. (WK)
https://www.stelling.nl/kleintje/actueel/overzicht-actueel/trump-en-deep-state-049-epiloog-8
Geen opmerkingen:
Een reactie posten