Een illustrerend voorbeeld van het corrupte poldermodel dat ten grondslag ligt aan de al even corrupte EU van Geert Mak's 'Geen Jorwert zonder Brussel.' Het kost de Nederlandse bevolking 643 miljoen euro aan belastinggeld om de sociaal-democraat Dijsselbloem voorzitter van de eurogroep te hebben kunnen maken. Hoeveel Jorwerten zou men van dit geld hebben kunnen bouwen? Had de Nederlandse bevolking die 643 miljoen niet beter aan de Griekse bevolking kunnen geven, als pleister op de wond, die Dijsselbloem namens de financiële elite heeft veroorzaakt? In elk geval weet u bij de volgende verkiezingen zeker hoe de PVDA de kiezers bedriegt.
Stukken EU-naheffing eindelijk boven tafel
Van onze parlementaire redactie
DEN HAAG -
Na druk van De Telegraaf geeft de Europese Commissie documenten vrij over de naheffing van zo’n 643 miljoen euro die Nederland vorig jaar vanuit Brussel kreeg opgelegd. De documenten bevestigen dat ambtenaren allang wisten dat Nederland honderden miljoenen moest bijbetalen toen minister Dijsselbloem (Financiën) voor de tv-camera’s nog verbazing veinsde.
Dat Europese Commissie de documenten openbaart, brengt de PvdA-minister in een lastig parket. Telkens als deze krant of de Tweede Kamer vroeg om correspondentie tussen Brussel en Den Haag over de naheffing, zei Dijsselbloem dat hij de gevraagde stukken wel geheim móest houden omdat Brussel dat van hem verlangde. Nu is het juist Brussel dat de documenten openbaart. Begin deze maand tikte de Europese Commissie de PvdA-bewindsman al op de vingers door hem te manen tot meer openheid.
Uit de nu gepubliceerde documenten blijkt dat Nederland al op 17 oktober uit Brussel kreeg meegedeeld dat de naheffing eraan zat te komen. Op 24 oktober deed Dijsselbloem nog alsof hij door een lijk in de kast was overvallen. In een brief legt Dijsselbloem nu omstandig uit dat de verbazing niet zo zeer school in de naheffing op zichzelf, maar om de hoogte van het bedrag. „Onze verbazing kwam voort uit het feit dat de omvang van deze naheffing niet was verwacht en op dat moment ook niet kon worden onderbouwd.”
Twee dagen eerder echter ontving Nederland al berekeningen van de naheffing. Een dag later noemt een ambtenaar van Buitenlandse Zaken het precieze bedrag: 643 miljoen. De dag erop veinsde Dijsselbloem verbazing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten