Doorgaan naar hoofdcontent

Jan Kuitenbrouwer Toverbal 3
Een tijdje geleden schreef de opiniemaker Jan Kuitenbrouwer dit nadat ik zijn meningen tegen het licht had gehouden: 'En verwijten over luiheid lijken me uit jouw mond niet erg geloofwaardig, Stan, of doe je nog wel eens wat, behalve een beetje bloggen?'

Nadat ik Janneman had uitgelegd dat als hij zijn huiswerk had gedaan hij zou hebben geweten dat ik nu boeken schrijf. Maar opmerkelijker is dit: 'Stan, doe je nog wel eens wat, behalve een beetje bloggen?' Bloggen wordt door de ouderwets ingestelde Kuitenbrouwer kennelijk niet als een serieuze activiteit gezien. Dat is een ernstige misvatting. Vroeger moest ik telkens weer mijn eigen archieven of die van anderen napluizen om te ontdekken wat ik en anderen gezegd of geschreven hadden. Dat kostte me dagen, soms weken. Nu is het slechts een druk op de knop et voila relevante informatie verschijnt op mijn beeldscherm en zo kan ik razendsnel de journalistieke nonsens aan de kaak stellen over bijvoorbeeld de financiele crisis, of de oorlog in Afghanistan, of de olie en de Amerikanen in Irak. De commerciele massamedia hebben het monopolie op informatie verloren en dat is een geweldige opsteker, want nu is de mens niet langer meer overgeleverd aan de nonsens die de Kuitenbrouwers verspreiden. Deze werkelijk democratische ontwikkeling zit de Jannemannen in de wereld natuurlijk dwars. Ze worden weersproken en dat doet pijn. Ze haten het, ze zouden het liefst willen verbieden. Maar dat kan nog niet. Goddank.
Wat ook een voordeel van weblogs is, is het feit dat op interessante sites de bezoeker niet permanent met opdringerige reclame wordt bestookt. De krant moet het vooral hebben van de inkomsten uit reclame. Vorige week nog werd ik gebeld door een oudere dame van Trouw met het verzoek om abonnee van de krant te worden, voor een spotprijsje. Hoe die mensen aan mijn telefoonnummer komen weet ik niet, maar ik dankte beleefd. Ik vertelde haar dat ik zeker geen abonnement wilde van een van origine protestantschristelijke krant waarin o.a. Jantje Kuitenbrouwer zijn evengelie verspreidt. De oude dame had begrip voor mijn standpunt, hing op en ging elders leuren met de krant.
Ik durf deze stelling te verdedigen: op internet vinden we interessantere en betere informatie dan in de westerse commerciele massamedia.

Reacties

 1. Inderdaad !!!

  En zo zie je door dat bloggen dat er genoeg mensen zijn die wel weten waar het in feite over gaat.
  http://argusoog.punt.nl/?id=418658&r=1&tbl_archief=&

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was toch deze Janneman die jou van ophitsen tot geweld beschuldigde tijdens de rellen van 1980? Ik heb vorige week een Engelse documentaire gezien op ‘Het Gesprek’ over deze ‘zwarte dag’ in onze Koninklijke geschiedenis en daar kwam jij ook een paar keer in beeld. Het enige wat ik jou heb horen zeggen is dat de situatie veranderd was, dat ludieke acties niet het gewenste effect hadden en dat de acties harder zouden worden de komende jaren. Je zei dit als journalist en je voegde er duidelijk aan toe dat dit niet jouw wensen of ideeën waren, maar die van de krakerbeweging. Overigens een geweldige documentaire!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iedereen die een internetverbinding heeft en de moeite neemt om eens te Googlen kan erachter komen dat de massamedia goedgekeurde leugens zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stan, jouw stelling is meer dan waar. Pas nu, met zoveel mogelijkheden om zelf als lezer dieper te graven via internet, blijkt hoe juist Chomsky's visie is over de rol van de media in 'manufacturing consent'. Zo bezien was hij een blogger avant la lettre! En inderdaad, de journalisten van de commerciële media háten het, getuige bv. de hyperaggressieve reactie van de Britse Times richting media-actiegroep Media Lens (mbv van de op dit punt bijna feodale Engelse wetgeving dreigen ze met letale juridische acties).

  Stan, nogmaals mijn waardering voor je moed en je onvermoeibare journalistieke integriteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I am Abdul Haq and I support this message.

  Laat die kranten allemaal vis gaan verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…