zaterdag 13 mei 2006

Hirsi Ali 6

Naar aanleiding van de uitzending van Zembla over Hirsi Ali/Magan schreef ik afgelopen donderdag dat zowel mevrouw Ali/Magan als minister Verdonk in politieke moeilijkheden kunnen komen: 'Aan de hand van de Wet op het Nederlanderschap kan minister Verdonk de naturalisatie nietig verklaren, zelfs al zou ze daardoor statenloos worden. Verdonk heeft dit de afgelopen tijd al in meerdere gevallen gedaan,' aldus een mij bevriende emeritus hoogleraar. Zie: http://stanvanhoucke.blogspot.com/2006/05/hirsi-ali-3.html Vandaag bericht het dagblad Trouw:
'Twijfel over status Hirsi Ali.
"Liegen is reden om iemand Nederland uit te zetten."
van onze verslaggevers.
VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali bezit waarschijnlijk ten onrechte het Nederlanderschap. Dit volgt uit jurisprudentie van de Hoge Raad uit 2005 over een zaak van een Iraaks gezin. De Hoge Raad verwierp in november 2005 een beroep van een Iraaks gezin, dat na een beslissing van de Haagse rechtbank de Nederlandse nationaliteit was kwijtgeraakt. De ouders hadden valse namen en geboortedata opgegeven bij hun verzoek om naturalisatie. Volgens naturalisatie-expert prof. René de Groot moet minister Verdonk (vreemdelingenzaken en integratie) ’ogenblikkelijk’ een onderzoek instellen naar het Nederlanderschap van Ayaan Hirsi Ali.
Volgens de Maastrichtse hoogleraar is niet uit te sluiten dat Hirsi Ali identiteitsfraude pleegde bij het aanvragen van de Nederlandse nationaliteit. De Hoge Raad bepaalde in 2005 dat een naturalisatiebesluit waarin valse persoonsgegevens zijn opgenomen, niet rechtsgeldig is.
In het tv-programma ’Zembla’ herhaalde Hirsi Ali donderdagavond dat zij bij haar komst naar Nederland, begin jaren ’90, een valse naam opgaf en loog over haar geboortejaar. Hirsi Ali heet eigenlijk Hirsi Magan.' Lees verder:
http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/
article314924.ece/Twijfel+over+status+Hirsi+Ali+++ Intussen heeft de geloofwaardigheid van de 'liberale' volksvertegenwoordigster een forse deuk opgelopen, tenminste als we afgaan op de percentages van het radioprogramma Stand.nl. want 70 procent is het eens met de stelling: 'Ayaan Hirsi Ali heeft haar politieke geloofwaardigheid verloren.' Een opmerkelijk percentage gezien het feit dat haar claque van oudere heren onmiddellijk in de media hun woede over de Zembla-uitzending ventileerden.
Gedwongen door haar achterban is de populist Verdonk in het nauw gebracht. RTL-Nieuws meldt nu: 'Minister Verdonk van Integratie gaat de naturalisatie van Kamerlid Hirsi Ali toch onderzoeken. De minister laat de 'aspecten van de naturalisatie bekijken', aldus een woordvoerder. Gelogen. VVD-lid Hirsi Ali geeft al jaren toe te hebben gelogen om een verblijfsvergunning te krijgen. In een uitzending van Zembla donderdag verklaarden familieleden bovendien dat zij destijds niet tegen haar zin was uitgehuwelijkt en dat zij niet bang was voor haar familie. Dat had Hirsi Ali wel altijd beweerd. Naar aanleiding van die uitzending stelden Kamerleden, onder wie Hilbrand Nawijn, vragen over de kwestie. Verdonk zei vrijdag dat Hirsi Ali niets te vrezen heeft. Of dat nu wel het geval is, wilde de woordvoerder niet zeggen.'

Geen opmerkingen:

The Great Transformation

  Thomas Fazi @battleforeurope Karl Polanyi, one of the twentieth century’s most insightful and influential socialist thinkers, passed away ...