donderdag 6 november 2014

MH 17 Mystery 21



'Maleisië krijgt grotere rol bij MH17-onderzoek'

Het zou zeer logisch zijn om Maleisië te betrekken bij het strafrechtelijk onderzoek naar de MH17-vliegramp. Dat heeft premier Rutte tijdens zijn bezoek aan het land gezegd.
Premier Rutte heeft met minister-president Najib Razak gesproken over het onderzoek naar de vliegramp.  Nederland leidt dat onderzoek. 


Maleisië hoorde officieel niet bij het onderzoeksteam, zegt RTL Nieuws-correspondent Melle Garschagen: 'Ze mochten meewerken en bijdragen, maar ze waren officieel geen lid. Waarom niet, was altijd een beetje vaag. Maleisië was daar heel ontevreden over.'

Maar daar komt nu verandering in, zegt Garschagen: 'Minister-president Najib Razak zei zojuist bij een persconferentie dat hij verwacht binnen enkele dagen toegang te krijgen tot het officiële onderzoeksteam. Rutte zei dat hij dat volstrekt logisch vond.'

In Maleisië heerst volgens Garschagen onvrede over het verloop van het onderzoek. Volgens critici had er bijvoorbeeld rechtstreeks met de rebellen onderhandeld kunnen worden, om sneller toegang te krijgen tot de rampplek.

'Onmogelijke positie'

Nederland heeft dat altijd geweigerd. Premier Rutte zei eind september dat rechtstreekse onderhandelingen met de rebellen 'volstrekt uitgesloten zijn': 'Het zou ons in een onmogelijke positie hebben gebracht in de relatie met Oekraïne en Rusland. Wij zijn een NAVO-land. Het is echt volstrekt ondenkbaar dat wij met de separatisten contact hadden gezocht.'

Later vandaag vliegt Rutte naar Australië voor een ontmoeting met premier Abbott.
RTL Nieuws


Maleisië ontevreden over rol in onderzoek ramp MH17

29/10/14, 22:48  − bron: ANP UPDATE 

Maleisië voelt zich buitengesloten uit het door Nederland geleide onderzoek naar de ramp met vlucht MH17. Dat meldde Nieuwsuur vanavond op basis van de Maleisische ambassadeur in Den Haag. Een Maleisisch vliegtuig werd op 17 juli uit de lucht geschoten boven Oekraïne.

'We zijn, ondanks herhaald aandringen van onze kant, niet betrokken bij het gezamenlijke onderzoeksteam dat door Nederland wordt geleid. En dat terwijl het om onze nationale luchtvaartmaatschappij gaat. We willen recht doen aan de slachtoffers die omkwamen bij de ramp', laat ambassadeur Fauziah Mohd Taib weten in een verklaring aan Nieuwsuur.

De gang van zaken rond de MH 17 is op zijn voorzichtigst gesteld buitengewoon merkwaardig. Juist omdat Nederland 'een NAVO-land' is, zou het nooit de leiding hebben mogen accepteren van het onderzoek naar de oorzaak van het neerstorten van dit verkeersvliegtuig. Nederland heeft namelijk een groot belang erbij dat de het regime in Kiev  niet verantwoordelijk wordt gehouden. De Nederlandse staat is lid van de NAVO, die er voorstander van is dat Oekraïne lid wordt van het bondgenootschap, zodat Rusland militair nog meer ingesloten kan worden. Bovendien is Nederland lid van de EU die ernaar streeft Oekraïne zo snel mogelijk in de unie op te nemen. Het is absurd dat de Nederlandse regering, die er alles aan gelegen is om de Russen de schuld te geven van het neerstorten, kan bepalen dat Maleisië al dan niet mag meedoen aan een onderzoek naar de oorzaak van het neerstorten van een Maleisisch vliegtuig, dat nu al twee uiteenlopende verklaringen kent. Op deze manier worden de resultaten politiek gestuurd, of men dit wil of niet. Zeker als men weet dat ook de polderpers nu al bepaald heeft dat Rusland de schuldige is.


Geen opmerkingen:

"Israel is burning children alive"

Khalissee @Kahlissee "Israel is burning children alive" "You are destroying this country shame on all of you" Ex U.S. ...