zaterdag 26 december 2009

Yochanan Visser als Crimineel 26




Yochanan Visser is a Dutch-language analyst for the Israel Facts Group (www.israelfacts.eu), a European media watchdog organization, as well as manager of Israel Facts Monitorgroup and www. israelfacts. eu. He lives in Efrat, Israel.



Yochanan Visser,

U schrijft op zowel uw eigen weblog als op de website van
Christenen voor Israel het volgende:

Vredesbesprekingen bij Bethlehem




Geschreven door Yochanan Visser
donderdag 24 december 2009

Terwijl in Nederland sommige media blijven volharden in een campagne om van het Midden-Oosten conflict een klassieke Western te maken. En een uitgerangeerde ex-VPRO journalist op zijn blog een journalistieke vorm van terrorisme tegen Israëli’s en Joden heeft geïntroduceerd, vinden in Israël menselijke en hoopgevende dingen plaats.

Lees verder: http://christenenvoorisrael.nl/artikelen/artikelen/vredesbesprekingen-bij-bethlehem.html


Mooi zo. Hieruit maak ik op dat uw mijn stukjes over de feiten met betrekking tot Israel en Palestina wel degelijk leest. Jammer is alleen dat u niet gebruik durft te maken van het volgende voorstel dat ik al een maand geleden aan u heb voorgelegd:

U en ik geven de komende tijd de feiten over Israel zoals die bij ons bekend zijn en die wij van doorslaggevend belang vinden voor een beter begrip van de 'Joodse staat'. Ik publiceer de mij bekende feiten op uw website: Israel Facts: http://www.israelfacts.eu/ en u publiceert de u bekende feiten op mijn weblog: http://stanvanhoucke.blogspot.com/ Het spreekt voor zich dat wij elkaar's feiten niet mogen censureren maar wel kunnen bekritiseren. Het doel ervan is simpel: de lezer krijgt zo de mogelijkheid om aan de hand van de feiten zich een volwaardiger beeld te vormen van Israel.'


U heeft ook geen gehoor gegeven aan mijn aangepaste voorstel:

U heeft tot nu toe geen enkele keer gereageerd, terwijl u nu zo'n maand bedenktijd heeft gehad. Ik ga er daarom vanuit dat u niets ziet in deze uitwisseling op elkaars websites. Omdat ik toch voor een democratische dialoog ben doe ik u een ander aanbod. Ik hoef niet op uw website, maar u mag wel op mijn weblog uw feiten geven. Daar reageer ik dan weer op met mijn feiten, zodat de lezers zelf kunnen bepalen welk beeld het dichtst bij de waarheid komt.

Zie: http://stanvanhoucke.blogspot.com/2009/12/yochanan-visser-als-crimineel-25.html


Ook daarop durfde u niet te reageren. Ik kan nu niet anders dan de conclusie trekken dat u geen weerwoord heeft op de feiten die ik aandraag. Hoe nu verder, nu u via een omweg, in bedekte termen, mij opvoert zonder dat u ook maar met 1 woord op mijn feiten ingaat? Wel, het antwoord is simpel: ik geef niet op, want uiteindelijk schrijf ik deze stukjes niet voor u en andere pro-Israel propagandisten, maar voor de lezers van mijn weblog. Laten we daarom de volgende bewering van u analyseren: 'Terwijl in Nederland sommige media blijven volharden in een campagne om van het Midden-Oosten conflict een klassieke Western te maken. En een uitgerangeerde ex-VPRO journalist op zijn blog een journalistieke vorm van terrorisme tegen Israëli’s en Joden heeft geïntroduceerd, vinden in Israël menselijke en hoopgevende dingen plaats.'

Hier zitten enkele ongefundeerde vooronderstellingen en beweringen in. Feit: als er iemand is die al twee decennialang bericht over 'menselijke en hoopgevende dingen' in Israel ben ik het wel. Er is geen enkele andere Nederlandse journalist die zoveel aandacht besteedt aan Joods-Israelische dissidenten. Sterker nog: dankzij joodse Nederlanders die de terreur van extremistische zionisten verafschuwen en Joods Israelische dissidenten kwam ik voor het eerst in aanraking met Palestijnen, en werd ik door de bezette gebieden geleid om te zien hoe de dagelijkse terreur van de 'Joodse staat' in de praktijk uitwerkt. Toen ik voor het eerst met twee joodse dames door Gaza reisde werden wij beschoten door Israelische militairen terwijl wij een groep Palestijnse lagere schoolkinderen op straat spraken. De joodse Nederlandse vrouw was de dappere Anneke Jos Mouthaan, later een van de oprichters van Een Ander Joods Geluid, het geluid dus van joden die niets moeten hebben van uw misdadige propaganda, en die feiten aandragen die u op uw weblog verzwijgt. Dat is 1 van de redenen waarom ik zoveel ruimte geef aan het dissidente geluid. U ziet dat uw suggestie dat mensen als ik geen aandacht besteden aan positieve ontwikkelingen niet op feiten is gebaseerd. Wat is positiever dan aandacht besteden aan de samenwerking tussen Joods-Israeli's en Palestijnen bij de strijd tegen het zionistische onrecht? Een zeer recent voorbeeld dat ik dit juist wel doe, is dit door u verzwegen bericht van deze Joods-Israelische vrouw:


De afgelopen dagen stond een groepje demonstraten bij de ingang van een luchtmachtbasis in Tel Aviv. De reden dat we hier staan is dat dit de plek is vanwaar de meeste luchtmachtpiloten naar hun bases in Israël vliegen.

We houden borden vast met en oproep om te weigeren burgers en kinderen te bombarderen. Dit is een van de vele dagelijkse demonstraties tegen de oorlog door Israëli's.

Brandweer
De stille wake lokt heftige reacties uit bij de voorbijgangers, militairen en de brandweer aan de overkant van de straat. De brandweerlieden gooiden eieren naar ons en toen we niet weggingen kwamen ze met hun brandweerslangen en probeerden ons weg te spuiten.
Ze scholden ons en maakten grove seksuele opmerkingen.

Er waren ook agenten in burger aanwezig. We vroegen hen de hele tijd om te helpen, maar ze deden niets.

Wij linkse actievoerders wisten altijd al dat we vogelvrij waren. Dat we - zoals sommigen zo leuk zeggen ‘nog eerder dan Hamas gedood zouden moeten worden'. Geweld was altijd onderdeel van de reactie op onze acties, maar geweld door brandweerlieden, terwijl de politie weigert in te grijpen is een nieuwe escalatie.

Media weigeren te berichten
Wij zullen doorgaan met onze demonstraties en we geloven in wat we doen. Maar we weten ook dat we niet effectief zijn. Wij zijn niet effectief omdat de media weigeren om over ons te berichten.
De media in Israël weigeren om over ons te berichten omdat het de moraal van de soldaten zou ondermijnen en omdat, in tijden van oorlog, we de democratie opschorten en onze ‘dappere' media voor dienst opgeroepen media worden.

Niet alles is zwart-wit
Maar geldt dat ook voor de media buiten Israël? Zij hebben toch zo'n belangstelling voor Israël? Waarom laten ze niets zien van onze acties? Is het te lastig om te laten zien dat niet alles zwart-wit is? Is het omdat het niet goed past bij de nogal openlijke anti-Israël gevoelens?

Ik weet het. Mijn gevoelens, mijn teleurstelling, mijn angst zijn niets vergeleken bij de angst van de bevolkingen, de gezinnen en de kinderen in Gaza. Ze zijn ook niets in vergelijking met die van de mensen in Sderot en het zuiden van Israël.

Maar ik ben bang vandaag.

Verrader of bezetter
In mijn land ben ik een verrader. Vogelvrij. Maar zodra ik naar het buitenland reis, ben ik Israëli. Niet een linkse actievoerder. Een Israëli, een bezetter, en opnieuw - vogelvrij.

Mijn laatste punt is dat er een miljoen demonstraties in de wereld tegen Israël kunnen worden gehouden. En nog zal Israël niet luisteren. Maar een miljoen demonstraties voor vrede en daarbij volledige berichtgeving over wat wij hier in Israël in, zal ons grotere veiligheid bieden en kan misschien verschil maken.

Vraag verslaggevers, vraag mensen bij de media om Israëlische oppositie tegen de oorlog te laten zien. Het is tijd dat onze stem wordt gehoord.
En als je demonstreert, doe het alsjeblieft op een manier dat het helpt. Niet simpelweg anti-Israël, maar met borden die vragen om een wapenstilstand en de aanvaarding van de VN-resolutie 1860 door beide partijen.

Sharon Dolev
sharon.dolev@gmail.com


Zie:
http://www.sivmo.nl/artikelen/bericht/vogelvrij-in-isral.html

Ook op uw volgende bewering is het nodige af te dingen: 'En een uitgerangeerde ex-VPRO journalist op zijn blog een journalistieke vorm van terrorisme tegen Israëli’s en Joden heeft geïntroduceerd.'

Allereerst het begrip 'uitgerangeerd', als u hiermee bedoelt: afgedankt dan zit u maar half goed. Iedere programmamaker voor de publieke omroepen wordt op zijn zestigste gepensioneerd. Ik ben 62. En als u met 'uitgerangeerd' bedoelt uitgeschakeld, ook dan zit u fout, want ik mag dan wel niet meer voor een omroep werken, het betekent geenszins dat ik niet meer gehoord wordt. Integendeel, zoals uit onder andere uw eigen reactie blijkt. Bovendien heb ik nu alle tijd om boeken te schrijven van bijna 400 pagina's over bijvoorbeeld de Israelische terreur tegen de Palestijnse bevolking.

Wat betreft 'een journalistieke vorm van terrorisme'. Ik begrijp hieruit dat het publiceren van voor iedereen verifieerbare feiten, in tegenstelling tot uw propaganda, voor u 'een journalistieke vorm van terrorisme is.' Ik kan niets aan deze krankzinnige opvatting veranderen. Het heeft alles te maken met uw eigen gekte, het feit dat u meent dat u land mag stelen van Palestijnen. Dus soit. Wat ik wel kan bestrijden is het feit dat mijn feitelijke informatie 'tegen Israeli's en Joden' zou zijn. Dat is aantoonbare nonsens. Eerst dit: hoe graag u dat ook zou willen, u spreekt niet namens 'Israeli's en Joden'. Geenszins zelfs. Zeker niet namens de bijna 20 procent Palestijnse Israeli's, maar ook niet namens de verlichte, humanitaire Israeli's die niets van uw propaganda moeten hebben en mij elke dag weer informeren over de terreur van extremistische zionisten. U bent een doodgewone ordinaire dief die op gestolen land leeft ten koste van uw Palestijnse buren. U terroriseert uw omgeving door met geweld onrecht in stand te houden, en op die manier schendt u elk uur van de dag en nacht het internationaal recht. Ik daarentegen huldig de burgerlijke opvatting dat niemand het recht ongestraft mag schenden. Dat is niet alleen een morele regel, maar ook een praktische, want zodra mensen denken gerechtigd te zijn anderen te terroriseren dan is het eind zoek.


Yochanan Visser,

De wereld wordt beheerst door de onwrikbare logica van oorzaak en gevolg. Geweld roept tegengeweld op. Onrecht roept verzet op. Hoe erger het onrecht des te feller het verzet hiertegen. En wie het zwaard trekt, zal door het zwaard vergaan. U roept krachten op die niemand zal kunnen beheersen en waarvan u in de verste verte niet beseft hoe vernietigend die uiteindelijk zullen zijn, zowel voor de Palestijnen als voor de Joden in Israel en de bezette gebieden. Niets gebeurt zomaar in de wereld, alles kent zijn eigen onvermijdelijkheid. Dat besef zou ons nederig moeten maken. Zeker joden en christenen die in een god geloven die rechtvaardig heet te zijn. Extremistische joden en extremistische christenen zouden rekening moeten houden met deze natuurwet. Ik weet niet tot welke groep u behoort, maar gezien het feit dat u ook voor de extremistische Christenen voor Israel schrijft neem ik aan dat u wel degelijk in deze joods-christelijke goddelijke logica gelooft. Ik zag vanmiddag met mijn familie en een oude vriend de indrukwekkende film Avatar waarin het volgende werd gezegd: All energy is borrowed, and someday you have to give it back. Yonathan Visser, dit is een diepe wijsheid. Of denkt u als klein mensje buiten de wet van oorzaak en gevolg te staan?


In afwachting van uw antwoord

Stan van Houcke

Journalist/schrijver

Amsterdam.


PS: (Part 1) Atras: Palestinian land destroyed (Pre-demolition) some of the trees in the village of Artas to make way for a sewer system, leading from the Illegal Israeli Settlement of Efrat... illegal Israeli settlers of Efrat will drain their sewage


5 opmerkingen:

AdR zei

Een opmerkelijk citaatblokje van een joodse oude activist, ik wil zeggen: organisator -

If we look closely and critically at Israel today it’s possible to see the downside of nationalism, whether religious or secular. There is a well-documented continuity over the last almost forty years between the Labor Party and Likud in their policies toward the Palestinians and settlement in the Occupied Territories. I am heartbroken over the moral and spiritual costs of the Jewish State to the Jewish People. I challenge anyone who thinks of me as a traitor to my people or a self-hating Jew, both of which I’ve been called, to visit Palestinians in the West Bank or East Jerusalem for as little as one-half day. Every Jew needs to see the misery and humiliation which our Jewish nationalism and racism have wrought. These are not Jewish values, or at least my Jewish values.

Nor does the Jewish state guarantee Jewish safety and survival. My father was a military man and as such was always pessimistic about the long-term survival of Israel. He easily perceived Israel’s strategic weaknesses in both geography and demographics. The only way Israel has survived so far has been to ally with the sole remaining imperial power in the world. But all empires fall, as Jewish history so clearly tells us. Maybe they should have allied with China.

This year I visited Israel with my family for the first time. I learned that far from being culturally retro, which is the way I used to think of it—a small, socialist, anti-materialist nation—Israel is really an avatar, way ahead even of California. Israel is America’s future: militarized, racist, religio-nationalist, corporate, riven with so many internal splits and hatreds that only the existence of a perpetual enemy keeps the nation from exploding. If we don’t organize to stop the current direction in this country, thirty years from now we will be Israel.

Bron.

Anoniem zei

Hij mocht willen dat Stan van Houcke uitgerangeerd was.

anzi

Anoniem zei

Hij heeft ook geschreven over Merlijn Twaalfhoven ,over zijn muziekproject in Oost Jeruzalem. Leugens,allemaal leugens.
Ook kwam er protest tegen de artistieke /culturele prijs die hij heeft gewonnen. Oost Jeruzalem als culturele Arabische hoofdstad.http://www.zionism-israel.com/blog/archives/00000404.html
http://www.powerofculture.nl/nl/actueel/2009/september/twaalfhoven
Maar goed,de heer Visser wil zijn propaganda verspreiden ten koste van de waarheid en ten koste van integriteit en het instant houden van een vijandsbeeld.
bah

Sonja zei

Lees ook: Yochanan Visser en zijn feitjes

Anoniem zei

Zei Sam tegen Moos:


Efrat Council Head: Freeze Strengthens Arab Terror


Reported: 19:48 PM - Dec/27/09
Follow Israel news briefs on and


(IsraelNN.com) Chairman Oded Ravivi of the Efrat local council said Sunday evening that "since the Netanyahu decision on the freeze [on Jewish construction in Judea and Samaria], Arab terror is only increasing its efforts to harm Jews." The reserves lieutenant colonel was reacting to a firebomb attack on an Israeli bus near the Judean Jewish community of Neguhot in which an 18-year-old Israeli woman suffered moderate burns.

Ravivi said that Prime Minister Binyamin Netanyahu, "must immediately declare a stop to the freeze and order an increase in building in Judea and Samaria. If they give terror, they'll get Jewish construction."

P.s Hoe staat het met het kerkhof,meneer Visser?

anzi

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...