woensdag 23 december 2009

Yochanan Visser als Crimineel 24

Palestijns slachtoffertje van Israelisch bombardement

Yochanan Visser met JNF-petje



Yochanan Visser is a Dutch-language analyst for the Israel Facts Group (www.israelfacts.eu), a European media watchdog organization, as well as manager of Israel Facts Monitorgroup and www. israelfacts. eu. He lives in Efrat, Israel.


Yochanan Vissser,

Ik wil nog even terugkomen op wat ik gisteren aan u schreef:

Op uw site schrijft u dit:

BRENG GILAD SHALIT THUIS !

IF STEUNT DE ACTIE VAN STICHTING LECHAIM OM DE NEDERLANDSE REGERING TE VRAGEN OM MEER TE DOEN VOOR DE VRIJLATING VAN GILAD SHALIT VAN HARTE.

1300 dagen is 1300 dagen te veel. Hamas schond niet alleen de internationale verdragen door hem te ontvoeren vanaf Israelisch grondgebied, maar ook daarna werd het minimum aan mensenrechten voor een gevangene jarenlang geschonden.
Teken daarom de petitie voor Gilad's vrijlating hieronder en zend het formulier naar stichting LeChaim.

http://www.israelfacts.eu/

Het is een prijzenswaardig streven om een krijgsgevangene uit te wisselen tegen krijgsgevangenen van de vermeende vijand. Maar, Yochanan Visser, nog prijzenswaardiger zou zijn wanneer u zou pleiten voor de vrijlating van Palestijnse kinderen in Israelische gevangenschap, want elke dag een kind gevangen houden is een dag te veel, nietwaar. Defence for Children International bericht:

Detention of young children up 64%

http://stanvanhoucke.blogspot.com/2009/12/yochanan-visser-als-crimineel-23.html


Wat mij nu zo verbaast zijn deze beweringen: 'Hamas schond niet alleen de internationale verdragen door hem te ontvoeren vanaf Israelisch grondgebied, maar ook daarna werd het minimum aan mensenrechten voor een gevangene jarenlang geschonden.'

Aangezien u claimt feiten te geven, is het opmerkelijk dat u de feiten niet kent. Ten eerste dit: de joods-Israelische mensenrechtenorganisatie B'Tselem wees in november 2008 terecht op het volgende ten aanzien van de Gaza-Strook:

The laws of occupation apply if a state has 'effective control' over the territory in question... The broad scope of Israeli control in the Gaza Strip, which exists despite the lack of a physical presence of IDF soldiers in the territory, creates a reasonable basis for the assumption that this control amounts to 'effective control', such that the laws of occupation continue to apply.' Dit oordeel wordt gedeeld door andere experts op het gebied van het oorlogsrecht.

Ik meld dit omdat het uw stelling ondergraaft dat 'Hamas... de internationale verdragen [schond]' toen Palestijnse verzetsstrijders van wie overigens niet bekend is of ze tot Hamas behoren de Israelische tankschutter Gilat Shalit krijgsgevangen maakten. Ik stel met klem krijgsgevangen aangezien volgens het internationaal recht een burgerbevolking het recht bezit om zich gewapend tegen een militaire bezetting te verdedigen. Ontvoeren is het woord dat men gebruikt voor burgers, niet voor zwaar bewapende militairen die de burgerbevolking van Gaza telkens weer terroriseren. In 2006 alleen al, het jaar dat Shalit krijgsgevangen werd gemaakt, schoot het Israelische leger tenminste 14.000 artillery granaten af op de Gaza Strook, met anderhalf miljoen gevangenen 's werelds grootste concentratiekamp dat door Israel vanuit de lucht, zee en via het land wordt beheerst. Natuurlijk verzet de Palestijnse burgerbevolking zich tegen deze terreur, en daartoe zijn ze ook gerechtigd. Wat de Palestijnse verzetsstrijders niet mogen is het Rode Kruis de toegang weigeren tot Shalit, maar dat is een andere zaak.


Yochanan Visser,

Mijn vraag aan u is nu: waarom meldt u deze feiten niet en verdraait u de werkelijkheid?

In afwachting van uw antwoord

Stan van Houcke

Journalist/schrijver

Amsterdam


PS: Mijn aanbod blijft overigens staan:

'U en ik geven de komende tijd de feiten over Israel zoals die bij ons bekend zijn en die wij van doorslaggevend belang vinden voor een beter begrip van de 'Joodse staat'. Ik publiceer de mij bekende feiten op uw website: Israel Facts: http://www.israelfacts.eu/ en u publiceert de u bekende feiten op mijn weblog: http://stanvanhoucke.blogspot.com/ Het spreekt voor zich dat wij elkaar's feiten niet mogen censureren maar wel kunnen bekritiseren. Het doel ervan is simpel: de lezer krijgt zo de mogelijkheid om aan de hand van de feiten zich een volwaardiger beeld te vormen van Israel.'


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is de voorgeschotelde werkelijkheid van Yochanan Visser.

Een voorbeeld van de Israelische ethiek:

Ik zou hier kunnen gaan aanvoeren dat Israel terugschoot nadat een Hamas cel in het gebouw mortiergranaten op een Israëlische positie afvuurde, of dat Hamas leiders zijn gesignaleerd met kinderen op hun schouders als menselijk schild.

anzi

Sonja zei

eken daarom de petitie voor Gilad's vrijlating hieronder en zend het formulier naar stichting LeChaim.

Genoemde Nederlandse stichting organiseert o.a. Keshet Yehuda, een "pre-militaire academie" in de Golan Hoogte, "all [to] reinforce their love towards Eretz Yisrael and readiness for military service."
http://www.employeepraise.com/Keshet/donor_home2.html