woensdag 27 juni 2007

Tony Blair 7


De NRC bericht:
'Tony Blair volgens Steve Bell, een vooraanstaand cartoonist in Groot-Brittannië, werkzaam voor dagblad The Guardian. Kenmerkend voor de ‘Blair’ van Bell is het ‘mad eye’, het ‘boze’ linkeroog. Volgens Bell staat dit voor het fanatisme waarmee Blair vasthoudt aan zijn overtuigingen, ook al worden deze soms weerlegd door de realiteit. Bell denkt hierbij aan de Irak-oorlog.'
Het einde van een roemloos tijdperk waarin een fundamentalistische christen een wedergeboren christen volgde in wat ze beiden noemden 'de oorlog tegen het terrorisme.' No More Blair! Don't call us, we call you. En in godsnaam maak deze gek niet de baas van Europa, als men tenminste de democratie nog enige inhoud wil geven.

2 opmerkingen:

Sonja zei

Nee, "Blair gaat zich in zijn nieuwe functie bezighouden met politieke en economische hervormingen van Palestijnse instanties." (VK)

"Blairs benoeming is met enthousiasme ontvangen door de VS en Israël, terwijl de Europese Unie en Rusland zuinig zijn in hun reactie. Een Hamaswoordvoerder zei dat het Palestijnse volk slechte ervaringen heeft opgedaan met Blair.

De nieuwe Palestijnse regering, waar Hamas geen deel meer van uitmaakt, is wel blij met Blairs benoeming." (NOS)

stan zei

god's wegen zijn ondoorgrondelijk en zelden aangenaam. blair is rooms katholiek geworden. de man die gehaat en geminacht wordt in de gehele arabische wereld gaat zich namens het westen met de palestijnse zaak bemoeien. de schijn heeft de werkelijkheid allang achterhaald. dit zijn de laatste stuipen van een failliet systeem, waarin niemand meer echt gelooft, zelfs de hoofdrolspelers niet meer.

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...