donderdag 26 maart 2020

EU-Land Italië Afhankelijk Van Russische Steun

Vijand Rusland helpt Italië met bestrijden Coronavirus

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is e44ce85c-6d1c-11ea-aa0c-b6e7a0dcf633.jpg
Russische hulpverleners staan klaar om te vetrekken naar Italië. Gisterenavond landde een vliegtuig uit Rusland. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio verwelkomde persoonlijk de Russische hulpverleners 
Italië is het Europese land met de meeste besmettingen en doden door het coronavirus. Veel Italianen voelen zich (opnieuw) in de steek gelaten door Europa. Eerst na de migrantencrisis en nu worden ze opnieuw in de steek gelaten door Brussel (EU) met de strijd tegen het coronavirus. 
Voor de wereldwijde uitbraak van dit dodelijke virus, is Rusland nog steeds, de onbetwiste boeman van het Westen. Onruststokers, altijd kwaadaardig, ze zouden gevaarlijke geopolitieke spelletjes spelen die bedoeld zijn om de westerse democratieën te ondermijnen en de bondgenoten in de EU en de NAVO te verdelen. Maar wat blijkt nu, de EU-bondgenoten kunnen of willen Italië niet helpen, een breuk in de EU-alliantie is begonnen. Italië is niet het enige land dat geen vertrouwen heeft in de EU-bondgenoten, ook Servië en Spanje zoeken hulp bij Rusland en China.
De boodschap van Brussel aan Italië, Spanje en andere EU-leden is duidelijk: in de aanpak van de pandemie en de duizenden dode burgers die het achterlaat, sta je er alleen voor.
De afschuwelijke hopeloosheid en onverschilligheid van de EU is enkele weken geleden pijnlijk duidelijk geworden in het licht van het escalerende virus, toen de export over de nationale grenzen van gezichtsmaskers en medische apparatuur werd verboden door sommige EU-leden, waaronder Duitsland.
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, mogelijk herkende tekst: Italy: Russian military planes with coronavirus aid arrive in Rome RUPTLY
Brussel (EU) heeft de Italianen aan haar lot overgelaten, dus is het bijzonder dat Italië, en andere Europese landen zich tot Moskou hebben gewend voor ondersteuning op het gebied van deskundig advies, mondkapjes en medische benodigdheden? Gisterenavond landde een vliegtuig uit Rusland, de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio verwelkomde persoonlijk de Russische hulpverleners. 
Rusland stuurde afgelopen weekeinde: 100 virusspecialisten, desinfectietrucks en medische apparatuur op verzoek van Italië.
Het lijkt erop dat de nauwe banden die de Italiaanse regering de afgelopen jaren met Rusland heeft onderhouden, met name op initiatief van de voormalige coalitieminister van Buitenlandse Zaken Matteo Salvini, hun vruchten hebben afgeworpen. Zijn weigering om betrokken te worden bij het demoniseren van het Kremlin. Salvini heeft de voorkeur gegeven om een vriendschap op te bouwen met Rusland, dit moet nu worden toegejuicht in het “Italiaanse” uur van de nood.
Waarom zoveel besmettingen in Italië 
Het antwoord ligt in de verbinding tussen Noord-Italië en Wuhan, China. Twee zeer ogenschijnlijk verre landen maar ze zijn eigenlijk diep met elkaar verbonden.
Italië was 50 jaar geleden het eerste land dat directe vluchten van Europa naar China aanbood en was ook het eerste G-7-land dat China’s nieuwe Zijderoute omarmde. Noord-Italië heeft een zeer welvarende mode- en kledingindustrie. Veel van de beroemdste merken over de hele wereld, van Gucci tot Prada, zijn afkomstig uit deze regio (Milaan). Aangezien China goedkopere productie heeft aangeboden voor hun kledingfabrieken, hebben steeds meer Italiaanse modehuizen het werk uitbesteed aan China, en specifiek aan Wuhan.
Italië creëerde directe vluchten vanuit Wuhan en stond meer dan 100.000 burgers uit China toe om naar Italië te verhuizen en in hun fabrieken te werken. Bovendien, toen de Chinezen de afgelopen twee decennia steeds rijker werden, verhuisden steeds meer Chinese burgers naar Noord-Italië om daar te gaan wonen en kochten veel Chinezen Italiaanse bedrijven. Tegenwoordig wonen er volgens de laatste statistieken meer dan 300.000 Chinese staatsburgers in Italië, en meer dan 90% van hen werkt in de Italiaanse kledingindustrie. Italië heeft de op één na oudste bevolking ter wereld.
Conclusie
De onmacht van de Europese Unie is nu pijnlijk duidelijk geworden. Zij zijn niet in staat elkaar te helpen in tijden van nood, niet financieel en niet op het gebied van medische zorg. Grote broer Amerika denkt alleen aan haarzelf, die dwingt zelfs een Nederlands bedrijf als Philips  de beademings-apparatuur aan hen te verkopen. Wanneer het virus minder wordt of over is, zal Europa niet meer dezelfde zijn, het systeem heeft gefaald toen de burgers haar het meest nodig hadden. Ook het vijandbeeld ten aanzien van Rusland zal in ieder geval onder de gewone bevolking veranderd zijn. Rusland komt te hulp zonder eisen en oorlogstaal.

Geen opmerkingen: