woensdag 4 november 2015

PVDA-Minister Dijsselbloem

En we gaan nog niet naar huis. Nog lange niet... VVD geflankeerd door PVDA

Vanochtend berichtte nrc.next op de voorpagina onder de kop:

ING schreef wet voor Dijsselbloem 

dat

minister reserveerde met hulp van ING fiscaal voordeel voor alleen banken.


Ik durf te stellen dat gezien vanuit een sociaal-democratisch oogpunt, kan dit als een stap vooruit worden gezien. Immers, waarom zou PVDA-minister Dijsselbloem de kostbare tijd van zijn ambtenaren misbruiken voor het schrijven van een wetsvoorstel die de banken bevoordeelt, wanneer de banken dit geheel gratis zelf kunnen doen. Hier is duidelijk sprake van kostenbesparing in een bezuinigingstijd. 

Bovendien weet iedere burger die een beetje verstand heeft dat dit PVDA/VVD-kabinet een neoliberaal beleid uitvoert ten behoeve van de financiële en economische elite, dus wat er nu gebeurt is geheel in lijn met de taak die deze regering zichzelf gesteld heeft. En tenslotte is dit alles ouwe koek. Niet voor niets aanvaarde de PVDA-voorman dr. Wim Kok in 2003 aan het slot van zijn jarenlange bezuinigingspolitiek 'na enkele maanden in de anonimiteit geleefd te hebben, enkele commissariaten, bij de ING Groep, TPG Post, Shell en de KLM.' Voor wat hoort wat, in 'de participatiesamenleving' doet men niets anders dan... juist, participeren, en dus doet men niets voor niets. Weg met de afbraak van de 'verzorgingsstaat.'

Ook Kok's PVDA-opvolger, Wouter Bos, participeert optimaal sinds hij de politiek verliet om 'meer tijd te besteden aan zijn gezin.' Daarom werd hij nog in hetzelfde jaar dat deze sociaal-democraat de politiek verliet 'partner bij KPMG. Hij was verantwoordelijk voor de adviespraktijk voor de publieke sector en de gezondheidszorg. Tevens was hij als adviseur betrokken bij de adviespraktijk voor de financiële sector. Sinds 19 augustus 2013 is hij voorzitter van de raad van bestuur van het VU medisch centrum in Amsterdam.'

Ik kan de lezer nu al verzekeren dat PVDA-minister Dijsselbloem, wanneer hij de politiek moet of wil verlaten, net als Kok en Bos, vorstelijk beloond zal worden voor zijn geweldige bijdrage aan het nog rijker maken van de rijken. Neem hem eens kwalijk dat hij in het kader van zijn carrièreplanning zich nu laat gebruiken door degenen die hem straks zullen belonen. Op die manier zorgt hij voor zijn eigen werkgelegenheid, wetende dat het gebrek aan 'beleid' van zijn collega Asscher nauwelijks tot geen werk oplevert. Dijsselbloem zou een dief van eigen zak zijn als hij zich niet corrupt opstelde.

Er zijn mensen die dit alles schaamteloos en a-sociaal vinden, maar ik vrees dat die niet met de tijdgeest zijn meegegaan, en afgeschreven moeten worden als hopeloze gevallen. Als zij dit al erg vinden, dan staat hen nog wat te wachten met Geert Mak's 'Geen Jorwert zonder Brussel.' Dijsselbloem doet wat iedere uitgekookte politicus onder het neoliberalisme doet. Op de website van Truthout schrijft Henry Giroux vandaag:

George Orwell's nightmarish vision of a totalitarian society casts a dark shadow over the United States. As American society has moved from a welfare to a warfare state, the institutions that were once meant to further justice and limit human suffering and misfortune and protect the public from the excesses of the market have been either weakened or abolished. With the withering, if not evisceration, of the social contract, the discourse of social responsibility has been removed from the principles of democratic reform. Disdained by right-wing extremists, democratic principles are withering under a social order marked by a growing lawlessness, a hardening of the culture and the emergence of an unprecedented survival-of-the fittest ethos. This is a mean-spirited ethos that rails against any notion of solidarity and compassion that embraces a respect for others. The consequences of this emerging form of domestic terrorism point to a distinctive mode of authoritarianism emerging in the United States in the 21st century. The crucial issue here is not to highlight simply the replication of anti-democratic ideologies, policies and practices from the past, but to raise serious questions about what this heralds for the future.



En gelachen dat we hebben...


Ondertussen vraagt 'Kamer om correspondentie tussen Dijsselbloem en ING,' maar dit is slechts Bühnewerk, want net als met de MH-17 zal de onderste steen nooit boven komen, en wel omdat de meeste andere politici even gecorrumpeerd zijn, en bij 'herenakkoorden' de zaak mondeling wordt afgehandeld. Bij de Mafia staat ook nooit iets op papier. Die jongens zijn niet gek.




1 opmerking:

Ben zei

De volgende is ook leuk als het om D'bloem en consorten gaat:
https://www.youtube.com/watch?v=2kkHicSMz5M&app=desktop (minuut 8)

Groeten, Ben