vrijdag 19 februari 2010

Jacqueline Maris van de VPRO 7


jacqueline maris nog 1 keer heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Jacqueline Maris van de VPRO 2" achtergelaten:

Volgt nog een post scriptum: in je blogs lees ik dat je een probleem hebt met mijn collega Jair Stein en een interview dat hij deed tijdens de Gaza-oorlog. Mag ik je erop wijzen dat ik tijdens die oorlog voor dezelfde VPRO en in hetzelfde programma VillaVPRO de volgende uitzending maakte:
http://weblogs.vpro.nl/buitenland/2009/01/10/het-litteken-van-david-roman-over-een-palestijnse-familie/
Reacties waren overvloedig en met name van mensen die zeiden dat de VPRO het lef had nu eens de Palestijnse kant van de zaak te laten zien en dwars tegen de Israelische propaganda in te gaan. Dus stop svp met ons als zionistische slippendragers af te schilderen.
groet alweer Jacqueline Maris

Jacqueline,

En so what? Wat wil je daarmee stellen? Dat Stein jou niet verboden heeft dat programma te maken? Oke, wel gefeliciteerd, dat is toch een enorme vrijzinnigheid van de VPRO dat je verslag mag doen van de werkelijkheid. Kom op, Jacqueline, wat wil je nou zeggen? Wat betreft je opmerking dat ik 'een probleem heb met' jouw 'collega Jair Stein', ook dit is een wonderlijke voorstelling van zaken. Gefundeerde kritiek op een propagandist is iets heel anders dan dat ik 'een probleem heb' met een of andere praatjesmaker. Mij interesseert deze pro-Israel lobbyist niet, maar zodra hij propaganda maakt zal ik dit aantonen. Laat dat toontje achterwege Maris, je hebt hier te doen met een collega die je werkelijk niets over de journalistiek van Hilversum kan leren. Ik ken het als mijn broekzak. En sluit je niet op in dat kippenhok, sta open voor kritiek. Je wordt immers gefinancierd door belastingbetalers, zoals ik bijvoorbeeld. Als ik een pond suiker bij Albert Heijn koop waarin muizenkeutels zitten, lever ik kritiek op het product. En dat doe ik bij jou ook. Je schrijft: 'Dus stop svp met ons als zionistische slippendragers af te schilderen.' Wie is 'ons'? Hou op met dat groepsdenken. Ons kent ons, ons van de VPRO-Radio tegen de rest, samen voor ons eigen. Ik heb jou nergens gekwalificeerd als 'een slippendrager'. Wel heb ik Jair Stein een 'pro-Israel lobbyist' genoemd, maar daarvoor heb ik ook feiten aangedragen. Ga daar op in, in plaats van de aandacht te verleggen.
collegiale groet
stan


Geen opmerkingen:

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...