maandag 21 december 2009

De Pro Israel Lobby 166

Centrum Informatie en Documentatie Israël: House of Peace kan ongelooflijk interessante televisie opleveren

[ 21 Dec 2009 | Door: Tienfan.nl | 0 Reacties | ]

houseofpeaceGisteren bracht Tienfan.nl een special over het nieuwste Talpa format House of Peace. In het Parool een reactie van Ronny Naftaniel, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël. Dhr. Naftaniel is positief over het nieuwe Talpa format. Dhr. Naftaniel tegenover het Parool: ”Dit kan ongelooflijk interessante televisie opleveren: een show waar je op een positieve manier wordt ingelicht over een conflict en waarin de partijen misschien wel tot overeenstemming kunnen komen.”

”Wel denk ik dat dit alleen kan slagen als je kandidaten zoekt met daadwerkelijke littekens van het conflict. Er leven aan beide kanten sentimenten. Dus neem een Palestijn wiens huis is ontnomen door de Israëli’s, en een Israëli die iemand heeft verloren bij een terroristische aanslag bijvoorbeeld. Het is niet moeilijk vrede te bereiken tussen twee mensen die het conflict niet dagelijks aan den lijve ondervinden.”

Ook Ivan Kanoki, voorzitter van de stichting Nederland-Kroatië, ziet voordelen aan het programma. ”Er is nog heel veel onverwerkt leed, dat gaat zelfs terug tot de Tweede Wereldoorlog. Dus er valt nog heel wat te bepraten.’

Bron: Het Parool


Kortom, goedgekeurd door, de volgens Haaretz 'pro-zionistische lobbygroep,' het CIDI. Het CIDI dat onder andere de moord op meer 300 Palestijnse kinderen begin dit jaar nog 'gerechtvaardigd antwoord' vond. Dat belooft niet veel goeds.

1 opmerking:

Anoniem zei

Voegt niets toe aan bestaande programma's. Overdaad schaadt, Ronny. Aan welke doelgroep had men gedacht, want ik denk dat de meeste Nederlanders de buik ervan vol hebben w.b. de 2e wereldoorlog. Misschien een andere insteek proberen? Ga je licht eens opsteken bij Tros opgelicht,kan je in de spotlights komen te staan.

anzi

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...