maandag 27 september 2010
Achterlijk Nederland
Terug gekomen in Nederland besef ik hoe achterlijk het publieke debat onder de goed opgeleide burgerij is, en onder de groep die doorgaat voor intellectuelen. Met alle kritiek die ik op de VS heb, constateer ik toch dat ik daar betere analyses heb gehoord dan men hier in Nederland verneemt. Zou het dan toch komen omdat Nederlanders voormalige Calvinisten zijn die in een klein landje wonen?
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Footage of Russian forces interrogating a shifty-looking Australian mercenary.
https://x.com/Blackrussiantv/status/1870793642467840103 Blackrussian @Blackrussiantv · 6 u Footage of Russian forces interrogating a shift...
-
Ziehier Yoeri Albrecht, die door een jonge journalist van het mediakanaal Left Laser betrapt werd tijdens een privé-onderonsje met twee ...
-
NUCLEAR ARMS AND PROLIFERATION ANTI-NUCLEAR ACTIVISM MILITARY-INDUSTRIAL COMPLEX A Women state legislators and advocacy group...
-
https://russiatruth.co/lviv-on-fire-british-canadian-military-instructors-took-off-in-the-air-along-with-training-center/ LVIV on FIRE: Br...
3 opmerkingen:
Kan ik je wel een welkon thuis wensen
groet Jose
Beste Stan,
Nederland is politiek gezien een achterlijk land. Dat is niets nieuws. Heine had dat al in de gaten lang geleden. We zijn ook maar een klein land en de noodzaak tot politieke avant-garde is waarschijnlijk veel kleiner dan in bijvoorbaald Frankrijk. Wellicht is dit iets van een verklaring.
Echter, Nederlanders zijn niet achterlijk. In internationale activiteiten zijn Nederlanders vaak uitblinkers. Blijkbaar is er iets van een Nederlandse geest. Niet geschikt voor de politiek maar wel voor internationale samenwerking.
De VS is heel groot, maar gemiddeld politiek nog veel achterlijker dan Nederland. Er geldt wel de wet van de grote getallen. Met als gevolg dat er grote uitschieters naar boven zijn: Michael Parenti, Noam Chomsky, David Harvey en vele anderen.
Succes, Ben
Het is maar in welke kringen je verkeert. Een Amerikaanse vriend die voor het eerst in Nederland (en Europa) kwam was zeer aangenaam verrast: je kon hier namelijk vrij gemakkelijk met iedereen een gesprek aanknopen dat, zo zei hij, voor de verandering niet ging over geld, eten en televisieprogramma's.
Maar inderdaad, 'het publieke debat' in Nederland vind ik ook achterlijk. Beter is misschien om te stellen dat het ontbreekt, omdat het mijns inziens niet eens een echt 'debat' is, maar simplistisch gekwebbel van zogeheten deskundigen die hun belangen verdedigen.
Afgezien van lezingen en presentaties ben ik van de media afhankelijk voor het publieke debat, en de Nederlandse media vulgariseert bijna alles tot hapklare brokken voor de massa.
Een reactie posten