donderdag 26 oktober 2017

Gerrit Herders: Noord Korea

Vooropgesteld. de Noord Koreanen zijn de enigen die mogen bepalen welke staatsvorm het land heeft. Daar heb ik geen enkel recht toe om daar wat van te zeggen, en u ook niet, en zeker de VS niet.

Noord Korea heeft het systeem van een aan een familielid, meestal een zoon, overdraagbaar presidentschap. Wie zich daar aan ergert, mag eerst wel eens de hand in eigen boezem steken met ons eigen koninklijk illuminatie huis, waarbij ouwe Bea nog steeds bepaald wat er in Nederland moet gebeuren en wie er haar uitvoerende macht, oftewel premier wordt.

Het is een van de vele westerse leugens dat Noord Korea een eenpartijenstaat is. De Chondoistische Chongu-partij en de Sociaaldemocratische Partij zijn ook politiek actief.

Overigens ben ik persoonlijk voorstander van het afschaffen van het mooiweer pratende partijen systeem, ook in Nederland dus. Een volksbeweging, noem het een partij of wat je wilt, waar iedereen actief in kan zijn en mee kan beslissen is de meest democratische staatsvorm. Versplintering en oprichten van andere partijen, wat dan altijd (kuch) oppositiepartijen zullen zijn, leidt tot eigenbelang en is niet in het belang van de massa.

De Noord Koreaanse politiek is gebaseerd op massabewegingen met besluiten van onderaf. Er zijn dan ook massabewegingen als de Jeugdliga van Socialistische Werkers, het Comité voor de Vreedzame Eenwording van het Vaderland en de Koreaanse Democratische Vrouwenunie.

In tegenstelling tot wat democratie genoemd wordt, zoals in Nederland, waar een paar gladde jongens (en dames) van verschillende partijen zoveel mogelijk zetels in het parlement proberen te halen om hun kiezers direct daarna te verraden, heeft Noord Korea een Eenkamerparlement de 'Opperste Volksvergadeing'. waar vertegenwoordigers niet alleen uit de politieke partijen in gekozen worden, maar ook, het grootste deel. rechtstreeks door en vanuit de bevolking gekozen worden.

Het grote voordeel is dat jouw vertegenwoordiger je buurman kan zijn die ter verantwoording kan worden geroepen en eventueel uit de Opperste Volksvergadering gezet kan zetten.
De Opperste Volksvergadering komt normaal gesproken enkele malen per jaar bijeen. De laatste jaren verkeert het land echter in een feitelijke oorlogssituatie, en, zoals dat ook in Nederland gold, dan gelden andere regels.

Met bovenstaande wil ik niet beweren dat alles loopt zoals hiervan de bedoeling was. Er kan dus ook veel mis zijn, ik weet het gewoon niet. Maar ondemocratischer, achterbakser en gemener dan in het westen kan het nooit zijn. Ik vind het echter bijzonder knap, dat, ook linkse mensen, blijkbaar precies weten hoe Noord Korea in elkaar steekt en hoe gevaarlijk en ondemocratisch het land is. Ergens totaal niets van af weten en er toch een vaststaand oordeel over hebben vind op zijn zachtst gezegd nogal dom.Mag ik nu dan iedereen er eerst even aan herinneren dat Noord Korea een zelfstandig land is en dat Zuid Korea een door de VS bezet land is, al sinds 1953!

Mag ik ook iedereen er even aan herinneren dat Noord Korea Zuid Korea een vredesverdrag heeft aangeboden maar dat Zuid Korea in opdracht van de VS heeft afgewezen.


Mag ik iedereen er ook op wijzen dat de VS in Zuid Korea al vanaf 1953, dus direct na het Staakt het vuren-verdrag Amerikaanse militaire basissen in Zuid Korea heeft gestationeerd.


Mag ik iedereen ook even wijzen op de kaart hieronder waar te zien is waar de Yankees allemaal militaire basissen hebben gestationeerd, waaronder vele met atoomwapens.

Vergroot u de kaart voor de grap (nou ja, voor de grap.....) eens uit


Mag ik ook iedereen er even op wijzen hoe de verhoudingen in de wereld zijn van de militaire uitgaven.

De VS besteedt jaarlijks 581 miljard dollar aan defensie, veel meer dan China (155 miljard), Rusland (45 miljard) en Noord-Korea (7,5 miljard).

Het is dus duidelijk dat het ''gesloten'' land Noord Korea, een land dat zich helemaal niet bemoeit met andere landen en zelfs bereid is om het zuidelijke deel van het land op te geven d.m.v. een vredesverdrag om in vrede te kunnen leven, geen enkel gevaar is voor de vrede en het welzijn van de VS. en zelfs niet voor Zuid Korea.


Wie de situatie vanaf 1950 kent zou zich heel goed voor moeten kunnen stellen dat Noord Korea nu zegt, VS, we laten ons niet opnieuw afslachten en als je bij ons binnenvalt gebruiken wij het wapen dat jullie ooit als enige land gebruikt hebben, de atoombom, en die staan gericht op de VS zelf.

We kunnen dan ook niet anders concluderen dat de leiding van de VS uit een stelletje geestelijk gestoorden bestaat. Een zooitje dat door de Amerikaanse bevolking zo snel mogelijk de gevangenis in geschopt moet worden. Maar als de Amerikaanse bevolking met dit zooitje wil blijven doorgaan zullen ze er op zijn minst voor moeten zorgen dat het land zijn agressieve houding laat varen. En dat is geen binnenlandse politiek, waar alleen de Amerikaanse bevolking over mag beslissen, maar dat gaat de bevolking van de hele wereld aan.


Van 1950 tot 1953 voerde de VS een oorlog tegen het kleine Noord Korea.. Omdat de VS de baas is van het westen en de daarbij horende organisaties, kregen ze het voor elkaar om de oorlog te voeren namens de Verenigde Naties. Dat landen als de Sovjet Unie en China hierop tegen waren was voor de VS van geen belang

De VS, met 480.000 militairen, kreeg militaire steun van: Zuid-Korea 590.911, Verenigd Koninkrijk 63.000, Canada26.791Australië 17.000, De Filipijnen 7000, Turkije 5455Nederland 474, Frankrijk 3421, België 3171, Nieuw-Zeeland1389, Thailand 1294, Ethiopië 1271, Griekenland 1263, Colombia 1068, Zuid-Afrika 826, Luxemburg 78
Totaal: 941.356

Lees verder: 

Een reactie posten

Confronting Israel Is Important

Why Confronting Israel Is Important The Jewish state is no friend By  Philip Giraldi Global Research, August 14, 2018 Url of this articl...