Doorgaan naar hoofdcontent

Trump Bedreigt Rusland

Trump: 'Rusland, bereid je voor, de raketten komen eraan!'

AANGEPAST OM 
REUTERS


Trump: 'Rusland, bereid je voor, de raketten komen eraan!'

AANGEPAST OM 
President Trump heeft Rusland via Twitter laten weten dat de Amerikaanse raketten eraan komen. "Rusland zegt dat alle raketten op Syrië worden neergehaald. Bereid je maar voor, Rusland, ze komen eraan: fijn, nieuw en slim."
Eerder vandaag liet de Russische ambassadeur in Libanon, Aleksandr Zasypkin, weten dat Amerikaanse raketten die worden afgevuurd op doelen in Syrië, worden neergehaald en de lanceerinstallaties zullen onder vuur worden genomen. De ambassadeur zei te spreken namens de Russische president Poetin en de stafchef van het leger. Hij suggereert daarmee dat Rusland, een cruciale bondgenoot van het Syrische bewind, ook vliegdekschepen kan aanvallen.
Trump twittert bij zijn dreigement dat Rusland geen vrienden had moeten worden met de "Gas Killing Animal" (het met gas moordende beest) Assad, de president van Syrië, "die zijn eigen volk vermoordt en daar plezier in heeft."
In een reactie laat het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken weten: "Slimme raketten moeten gericht zijn op terroristen, niet op een wettige regering." Bovendien zou een Amerikaanse aanval het bewijs van de door de VS vermoede aanval met chemische wapens vernietigen, waarschuwt de woordvoerder vanuit Moskou.
Een half uur na zijn aanvankelijke dreigement nam Trump via Twitter gas terug. Hij meldt dat de relatie met Rusland op een dieptepunt is beland, en dat daar geen goede reden voor is. "De Russen hebben ons nodig om hun economie te ondersteunen." Alle landen moeten samenwerken, besluit Trump en dan stelt hij Moskou voor: "Zullen we de wapenwedloop stoppen?"

Waarschuwing in V-Raad

Gisteren waarschuwde de Russische VN-ambassadeur Washington al om geen militaire represaillemaatregelen te nemen in reactie op de berichten over een aanval met gifgas in het Syrische Douma. Rusland is een bondgenoot van de Syrische president Assad.
President Trump zei eerder dat Syrië kan rekenen op een "krachtige reactie", en stelde gisteren een bezoek aan Zuid-Amerika uit om de voorbereidingen voor een militaire aanval te coördineren. De VS werkt daarbij samen met het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De Franse president Macron noemde productiecentra en opslagplaatsen van chemische wapens als mogelijke doelen van raketaanvallen.

Chemische wapens

De drie landen zijn ervan overtuigd dat het Syrische leger afgelopen zaterdag een chemisch wapen heeft ingezet om rebellen te verjagen uit Douma. Daarbij zouden zeker zestig mensen zijn omgekomen.
Ook in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties stond Rusland en de VS gisteren lijnrecht tegenover elkaar. Rusland torpedeerde een voorstel van de VS en westelijke landen om de aanval in Douma te onderzoeken en erachter te komen wie verantwoordelijk is voor de vermoedelijke gifgasaanval. De VS stemde vervolgens tegen een Russisch voorstel dat minder ver ging.

De Russische VN-ambassadeur Vasily Nebenzia en zijn Amerikaanse collega Nikki HaleyAFP
De Amerikaanse zender NBC meldde gisteravond dat het Russische leger het gps-systeem van Amerikaanse militaire drones in het Syrische luchtruim blokkeert of verstoort. Daardoor kunnen Amerikaanse militaire operaties ernstig worden gehinderd, aldus anonieme Amerikaanse functionarissen.
Luchtvaartmaatschappijen zijn ook gewaarschuwd voor mogelijke raketaanvallen in het oostelijk deel van de Middellandse Zee, ergens in de komende dagen. Daardoor zou de navigatieapparatuur aan boord gestoord kunnen worden.

Reacties

  1. The animal is back.....Tony Blair says UK should launch military action in Syria because 'non-intervention has consequences'.....

    https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/tony-blair-uk-syria-military-action-kosovo-dourma-chemical-attack-us-un-a8297336.html

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…