woensdag 11 april 2018

Nederlandse Politiek in Bange Dagen. Sociaal Democraat Arib in de Bocht

Kamervoorzitter tegen SP'er: 'Waar is uw jasje?'

AANGEPAST OM 
Kamervoorzitter Arib heeft SP-Kamerlid Kwint aangesproken op zijn kleding. Hij stond in een T-shirt aan de interruptiemicrofoon, met de tatoeages op zijn linkerarm duidelijk zichtbaar.
"Waar is uw jasje?", vroeg Arib. "Dat vraag ik me al jaren af", antwoordde Kwint, tot hilariteit van de andere Kamerleden. "Ik heb een hele langzame wasmachine en een slechte stomerij."

Spekman

Kwint, fan van hardcore punkmuziek en vechtsporter in zijn vrije tijd, gaat standaard informeel gekleed. Kamervoorzitter Arib ziet liever dat mannelijke Kamerleden een jasje dragen, maar er geldt geen dresscode in het parlement.
In het Reglement van Orde staan geen kledingvoorschriften voor Kamerleden. Arib (PvdA) heeft al vaker laten weten dat ze vindt dat politici er representatief uit moeten zien, maar dat ze dat niet kan afdwingen. "Ik heb weinig recht van spreken als ik aan Hans Spekman denk", zei ze daar vorig jaar over. Voormalig Kamerlid en PvdA-voorzitter Spekman draagt altijd slobbertruien.

https://nos.nl/artikel/2226867-kamervoorzitter-tegen-sp-er-waar-is-uw-jasje.html


Is deze rollade in een rode jurk aantrekkelijk? Een kwestie van smaak zullen we maar zeggen. Hoe minder inhoud de Nederlandse politiek heeft, des te belangrijker wordt de vorm geacht.
1 opmerking:

Anoniem zei

In het noorden van Syrië ligt de plaats Afrin. Nu denkt u vast “ga weg met die Midden-Oosten ellende, toch een gebed zonder einde”. Dan kan ik u geen ongelijk geven. Echter, bij de oorlogsmisdaden die de afgelopen weken bij Afrin hebben plaatsgevonden is NAVO-bondgenoot en EU-kandidaat Turkije betrokken. Een land dat gesteund wordt door rebellen van het Vrije Syrische Leger die weer steun krijgen van de Nederlandse regering.
https://opiniez.com/2018/04/04/turkije-pleegt-oorlogsmisdaden-tegen-koerden-in-afrin/

Na eerdere berichten van het Vrije Syrische Leger (FSA) dat 25.000 van zijn strijders samen met het Turkse leger vechten in de Noord-Syrische regio Afrin, wil het kabinet niet prijsgeven in hoeverre er eenheden meevechten die Nederlandse steun hebben gekregen.
Eerder meldde de Nederlandse regering dat zij slechts rebellen van het Vrije Syrische Leger steunde, maar nu weigert het kabinet dat te bevestigen. De hulp aan rebellen in het noorden van Syrië werd begin dit jaar stopgezet.
https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/04/kabinet-houdt-kaken-op-elkaar-over-steun-aan-gematigde-rebellen-afrin-603285/

https://twitter.com/fonslambie/status/976151580457209856?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.elsevierweekblad.nl%2Fnederland%2Fachtergrond%2F2018%2F04%2Fkabinet-houdt-kaken-op-elkaar-over-steun-aan-gematigde-rebellen-afrin-603285%2F&tfw_creator=Else4Weekblad&tfw_site=Else4Weekblad
Secret U.S. Military Bases

AFRICA ,  CHINA ,  EUROPE ,  FRANCE ,  GERMANY ,  GREAT BRITAIN ,  INTERNATIONAL ,  ISRAEL ,  LATIN AMERICA ,  MIDDLE EAST ,  RUSSIA ,  SE...