Doorgaan naar hoofdcontent

Gekochte Journalisten 2

Uitgever ‘Gekochte journalisten’ roept op tot ‘Occupy Nieuwspoort’

Op maandag 3 oktober presenteert Uitgeverij De Blauwe Tijger in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag de langverwachte Nederlandse vertaling van Udo Ulfkottes ‘Gekochte journalisten’, maar ook een vertaling van ‘De Wikileaks-documenten’.


Hoewel die boeken namelijk verschillende invalshoeken hebben, sluiten ze goed op elkaar aan. Ze bevestigen elkaar en vullen elkaar aan, zo meldt de uitgever:
Udo Ulfkotte, auteur van Gekaufte Journalisten, was gedurende 17 jaar als journalist werkzaam voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ulfkotte beschrijft hoe hij destijds veelvuldig ‘gekocht’ werd, en nauw samenwerkte met de Duitse inlichtingendienst en Atlantische organisaties. Hoewel het boek door de grote Duitse media niet werd besproken, groeide het niettemin uit tot een bestseller die maandenlang de top tien-lijsten van Amazon en Der Spiegel aanvoerde.
Ulfkottes bevindingen worden vanuit een heel andere hoek bevestigd. Wikileaks heeft jaren gewerkt aan een eigen boekpublicatie, die in oktober 2015 in het Engels verscheen, The Wikileaks Files. Nu verschijnt de Nederlandse vertaling. Het boek onthult, aan de hand van gelekte diplomatieke berichten, hoe de VS geopolitiek bedrijven. Een onderdeel van de Amerikaanse omgang met de wereld is de doelbewuste beïnvloeding van de media wereldwijd, waaronder ook de westerse media.
occupy-nieuwspoort
Occupy Nieuwspoort
Voor de presentatie van deze nieuwe boeken heeft Uitgeverij De Blauwe Tijger ervoor gekozen om een evenement in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag te houden, als symbolisch hol van de leeuw qua gekochte journalisten en politici.
“Udo Ulfkotte en Wikileaks maken duidelijk dat de CIA en diverse Atlantische organisaties de westerse media in hun zak hebben. Het is dan ook hoog tijd om de media terug te veroveren, te beginnen met Nieuwspoort”, aldus de uitgever.
Karel van Wolferen (1941), emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam; was lange tijd Oost-Azië-correspondent voor NRC Handelsblad; auteur van The Enigma of Japanese Power. Van zijn hand verscheen in 2014 in de Groene Amsterdammer het spraakmakende artikel ‘Het Atlantische geloof’.
Stan van Houcke (1947), werkte lange tijd bij VPRO-radio en is auteur van De oneindige oorlog, 11 september: het keerpunt en De val van het Amerikaanse imperium. Van Houcke verzorgt een goed gelezen blog, standvanhouckeblogspot.nl, gewijd aan: ‘informatie die de westerse mainstream pers doorgaans verzwijgt.’
In aansluiting op de presentatie van de boeken zelf zullen de journalisten Karel van Wolferen en Stan van Houcke met elkaar in gesprek gaan over de manier waarop Nederlandse journalisten berichten over de Amerikaanse buitenlandpolitiek en over de wereldpolitiek in het algemeen.
De conferentie begint stipt om 13.30 uur en de inloop is vanaf 13.00 uur. De boeken zijn ter plekke aan te schaffen, maar ook al te bestellen via de website van de uitgever.
Redenen te over kortom voor (burger)journalisten, alternatieve media en andere belangstellenden om dit evenement niet te willen missen.
Leestips
Lees ook Eric van de Beeks interview met Udo Ulfkotte voor Novini:
en de artikelen van Karel van Wolferen die Novini publiceerde:


Reacties

 1. "Oekraïne, corrupte journalistiek en Atlantisch geloof" van Karel van Wolferen heb ik vanmiddag gelezen.

  Het is al twee jaar oud, en heeft in die twee jaar aan geldigheid enorm gewonnen.
  Dat alleen al is een schaamtevol feit, aan te rekenen aan degenen die Van Wolferen erin aanspreekt.
  Gelukkig is er nog zoiets als blame & shame.
  In het kader daarvan zou het leuk zijn om dat artikelen, bijvoorbeeld hier op deze website, nog eens
  integraal te publiceren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En het artikel "De verraderlijke kracht van propaganda" van Karel van Wolferen, dat ik net las, is verdorie al even raak en actueel als het eerder genoemde. Lezen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…