donderdag 29 september 2016

Gekochte Journalisten 2





Uitgever ‘Gekochte journalisten’ roept op tot ‘Occupy Nieuwspoort’

Op maandag 3 oktober presenteert Uitgeverij De Blauwe Tijger in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag de langverwachte Nederlandse vertaling van Udo Ulfkottes ‘Gekochte journalisten’, maar ook een vertaling van ‘De Wikileaks-documenten’.


Hoewel die boeken namelijk verschillende invalshoeken hebben, sluiten ze goed op elkaar aan. Ze bevestigen elkaar en vullen elkaar aan, zo meldt de uitgever:
Udo Ulfkotte, auteur van Gekaufte Journalisten, was gedurende 17 jaar als journalist werkzaam voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ulfkotte beschrijft hoe hij destijds veelvuldig ‘gekocht’ werd, en nauw samenwerkte met de Duitse inlichtingendienst en Atlantische organisaties. Hoewel het boek door de grote Duitse media niet werd besproken, groeide het niettemin uit tot een bestseller die maandenlang de top tien-lijsten van Amazon en Der Spiegel aanvoerde.
Ulfkottes bevindingen worden vanuit een heel andere hoek bevestigd. Wikileaks heeft jaren gewerkt aan een eigen boekpublicatie, die in oktober 2015 in het Engels verscheen, The Wikileaks Files. Nu verschijnt de Nederlandse vertaling. Het boek onthult, aan de hand van gelekte diplomatieke berichten, hoe de VS geopolitiek bedrijven. Een onderdeel van de Amerikaanse omgang met de wereld is de doelbewuste beïnvloeding van de media wereldwijd, waaronder ook de westerse media.
occupy-nieuwspoort
Occupy Nieuwspoort
Voor de presentatie van deze nieuwe boeken heeft Uitgeverij De Blauwe Tijger ervoor gekozen om een evenement in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag te houden, als symbolisch hol van de leeuw qua gekochte journalisten en politici.
“Udo Ulfkotte en Wikileaks maken duidelijk dat de CIA en diverse Atlantische organisaties de westerse media in hun zak hebben. Het is dan ook hoog tijd om de media terug te veroveren, te beginnen met Nieuwspoort”, aldus de uitgever.
Karel van Wolferen (1941), emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam; was lange tijd Oost-Azië-correspondent voor NRC Handelsblad; auteur van The Enigma of Japanese Power. Van zijn hand verscheen in 2014 in de Groene Amsterdammer het spraakmakende artikel ‘Het Atlantische geloof’.
Stan van Houcke (1947), werkte lange tijd bij VPRO-radio en is auteur van De oneindige oorlog, 11 september: het keerpunt en De val van het Amerikaanse imperium. Van Houcke verzorgt een goed gelezen blog, standvanhouckeblogspot.nl, gewijd aan: ‘informatie die de westerse mainstream pers doorgaans verzwijgt.’
In aansluiting op de presentatie van de boeken zelf zullen de journalisten Karel van Wolferen en Stan van Houcke met elkaar in gesprek gaan over de manier waarop Nederlandse journalisten berichten over de Amerikaanse buitenlandpolitiek en over de wereldpolitiek in het algemeen.
De conferentie begint stipt om 13.30 uur en de inloop is vanaf 13.00 uur. De boeken zijn ter plekke aan te schaffen, maar ook al te bestellen via de website van de uitgever.
Redenen te over kortom voor (burger)journalisten, alternatieve media en andere belangstellenden om dit evenement niet te willen missen.
Leestips
Lees ook Eric van de Beeks interview met Udo Ulfkotte voor Novini:
en de artikelen van Karel van Wolferen die Novini publiceerde:


2 opmerkingen:

Bauke Jan Douma zei

"Oekraïne, corrupte journalistiek en Atlantisch geloof" van Karel van Wolferen heb ik vanmiddag gelezen.

Het is al twee jaar oud, en heeft in die twee jaar aan geldigheid enorm gewonnen.
Dat alleen al is een schaamtevol feit, aan te rekenen aan degenen die Van Wolferen erin aanspreekt.
Gelukkig is er nog zoiets als blame & shame.
In het kader daarvan zou het leuk zijn om dat artikelen, bijvoorbeeld hier op deze website, nog eens
integraal te publiceren.

Bauke Jan Douma zei

En het artikel "De verraderlijke kracht van propaganda" van Karel van Wolferen, dat ik net las, is verdorie al even raak en actueel als het eerder genoemde. Lezen!

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...