Doorgaan naar hoofdcontent

Poetin: “De hele wereld ziet dat monopolie van de dollar onbetrouwbaar is”

Poetin: “De hele wereld ziet dat monopolie van de dollar onbetrouwbaar is”

marketupdate.nl · by Frank Knopers · May 11, 2018
Het monopolie van de dollar als wereldreservemunt is voor veel landen een gevaar, zo concludeerde de Russische president Poetin. Ook sprak hij zijn voornemen uit om de economische soevereiniteit van Rusland te versterken, zodat het land minder afhankelijk wordt van de dollar.
In zijn eerste optreden na zijn inauguratie zei Poetin dat Rusland in het verleden naïef is geweest door te denken dat andere landen zich aan de regels van de Wereldhandelsorganisatie zouden houden, terwijl die regels steeds vaker geschonden worden om bepaalde landen onder druk te kunnen zetten.
Hieronder ziet u het betreffende fragment, de vertaling staat onder de video.
“Ten aanzien van het idee dat we af moeten stappen van de dollar. In principe ben ik het daarmee eens. Dit gaat niet alleen om onafhankelijkheid van de dollar, dit gaat ook over de noodzaak om onze eigen economische soevereiniteit te versterken. En dat is absoluut waar.
In het afgelopen decennia handelde Rusland ietwat naïef, in de hoop dat er vastgehouden zou worden aan de afgesproken principes ten aanzien van wereldhandel en economie. Nu zien we dat de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) vaak geschonden worden, dat restricties er alleen maar zijn om politieke redenen, die vervolgens sancties worden genoemd. En dat er nieuwe sancties worden geïntroduceerd om een concurrentievoordeel veilig te stellen. Hoe kun je anders de beslissingen op het gebied van aluminium en metalen verklaren?
Daarom heeft Zjoeganov [Russische politicus] gelijk. We moeten het niveau van economische soevereiniteit van Rusland verhogen. Maar dat is niet zo eenvoudig. Olie wordt op de beurs verhandeld in dollars. Zeker, we denken na over wat we moeten doen om ons van deze last te bevrijden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…