vrijdag 16 maart 2018

Onderzoek Journalistiek à la HUMAN


Hoe hard is het bewijs voor de Russische agressie op het wereldwijde web?
Mark Rutte kent geen twijfel. Vladimir Poetin voert via het internet een oorlog tegen Europa en ook Nederland is een doelwit. Extra bevoegdheden voor onze inlichtingendiensten zijn daarom hard nodig, aldus de premier. Vandaar zijn pleidooi voor een ja-stem in het 'sleepwet'-referendum.

Maar waaruit bestaat die Russische agressie op het wereldwijde web? En hoe hard is het bewijs? Human zocht in Parijs, Gotenburg, Moskou en Amsterdam naar frontlinies in de nieuwe ondergrondse oorlogvoering.
In Parijs ontmoeten we Yves Bigot, directeur van TV5Monde. De Franse Tv-zender gaat in 2015 op zwart, enkele maanden na de aanslag op Charlie Hebdo. Aanhangers van IS eisen de aanval op de zender op, maar jaren later blijkt het spoor van de daders naar Moskou te leiden: "Mensen vragen me altijd of iedereen dit kan overkomen. Ja, dit kan iedereen gebeuren," aldus Bigot.
Door Jacco Versluis en Luuk Mulder
Links: Human-journalist Jacco Versluis.
Voormalige medewerker van Elsevier Weekblad Luuk Mulder.

Geen opmerkingen:

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...