vrijdag 16 maart 2018

HUMAN Voedt Oorlogszucht


Jacco Versluis, journalist en propagandist van 

MIVD-directeur: populisme speelt Rusland in de kaart

Populisme en polarisatie in Europa spelen Rusland in de kaart. Daarvoor waarschuwt directeur Onno Eichelsheim van de militaire inlichtingendienst MIVD in de HUMAN-documentaire Schimmenspel.
Volgens Eichelsheim is Rusland op zoek naar kwesties in Europa die scheuren in de samenleving kunnen veroorzaken. Dat kunnen thema's zijn als de islam of asielzoekers, maar ook de kloof tussen de elite en het volk of het verschil tussen Brussel en een soevereine staat.
"Als je daar scheuring en reuring in kan krijgen, heb je in ieder geval bewerkstelligd dat je de stabiliteit van delen van Europa of instituties kunt ondermijnen", zegt Eichelsheim. "Ik denk dat er op die manier naar gekeken wordt vanuit de Russische Federatie: de kans pakken en die gebruiken."
We maken het ze natuurlijk ook wel een beetje makkelijk. We zijn natuurlijk in Europa op dit moment populistisch.
MIVD-directeur Eichelsheim
Eichelsheim antwoordt stellig als hem gevraagd wordt of zo'n kans ook wordt geboden door populistische partijen: "Ja, en door de polarisatie in West-Europa. Absoluut."
Volgens Eichelsheim heeft Rusland dan ook baat bij het huidige politieke klimaat in Europa: "En we maken het ze natuurlijk ook wel een beetje makkelijk. We zijn natuurlijk in Europa op dit moment populistisch."
De MIVD-directeur wil in de documentaire geen voorbeelden geven van partijen die volgens hem met hun populisme Rusland in de kaart spelen. "Ik ga niet op de individuele politicus in, maar het helpt Rusland natuurlijk wel om hier gebruik van te maken."
2DOC: Schimmenspel wordt op maandag 19 maart om 20.59 uur uitgezonden op NPO 2.


Luuk Mulder. Propagandist die als journalist optreedt. Deze meneer is erg gevoelig voor propaganda. Eerder schreef hij:


Hoe Anders Breivik mij (en vele anderen) een rad voor ogen draaide

Bijna een week lang zat ik in een ruimte met Anders Breivik. Hij klaagde de Noorse staat aan omdat zijn mensenrechten geschonden zouden worden in de gevangenis. Van tevoren leek hij misschien wel een punt te hebben. Maar ik had het mis: met open ogen liep ik in zijn val. https://decorrespondent.nl/luukmulder

Toelichting kabinet

De Tweede Kamer wil een brief van het kabinet met een toelichting op de uitspraken van de MIVD-directeur. Er komt ook een debat.

SP-Kamerlid Karabulut vindt de opmerkingen van Eichelsheim merkwaardig. "Er worden steeds meer berichten verspreid dat de Russen eraan komen, maar we willen een concrete onderbouwing van de regering." GroenLinks-Kamerlid Van Tongeren vraagt zich af of dit een campagne is om het budget van de MIVD uit te breiden.


PvdA-Kamerlid Ploumen vindt het "onaangenaam" dat ze als volksvertegenwoordiger vaak te horen krijgt dat iets vertrouwelijk is "om dan 's ochtends wakker te moeten worden met een interview waarin dit type informatie wordt gegeven".
https://nos.nl/artikel/2222454-mivd-directeur-populisme-speelt-rusland-in-de-kaart.html?


Geen opmerkingen:

Secret U.S. Military Bases

AFRICA ,  CHINA ,  EUROPE ,  FRANCE ,  GERMANY ,  GREAT BRITAIN ,  INTERNATIONAL ,  ISRAEL ,  LATIN AMERICA ,  MIDDLE EAST ,  RUSSIA ,  SE...