dinsdag 30 januari 2018

De gevaarlijke onzin van de massamedia



De gevaarlijke onzin van de massamedia; Stan van Houcke en Cees Hamelink


https://www.youtube.com/watch?v=5sqm9xzipSM




13 opmerkingen:

Anoniem zei

Top interview, complimenten aan beide heren. Zeer goed geïnformeerd en goed uitgelegd. Ik hoop dat heel veel mensen dit gaan bekijken.

Ron zei

Blijft toch schipperen met figuren als deze onnozele hooghartige Cees Hamelink. Zegt o.a.met enige zwier het volgende:"met alle waardering voor wat Obama ook heeft gedaan"............Nogmaals,deze schurk Obama heeft o.a.meer 100.000 mensen in landen waar wij niet om geven de dood in gejaagd,miljoenen mensen voorgoed hun land uitgedreven..landen compleet vernietigd......meer dan1.000den burgers vermoord d,m,v, zijn illegale assasination-drones ,hellfire en clusterbom-drones, in soevereine landen waar wij niet om geven...om maar een misdaden tegen de mensheid...dan moet je wel een ongelooflijke dwaas zijn om toch nog te zeggen "met alle waardering voor wat Obama ook heeft gedaan"................emeritus hoogleraar communicatiewetenschappen,tjongejonge......n.b. een foute wetenschap zoals vele anderen(zoals politicologie e.d.),waar mensen vooral de kneepjes worden geleerd om het volk zo veel mogelijk te belazeren,afgestudeerden komen veelal in juist die woordvoerdersfuncties waar hier over gesproken wordt, in de politiek, bedrijfsleven etc..........

stan zei

ron, nooit gehoord van ironie?

stan zei

bovendien, dit gaat voorbij aan de strekking van zijn betoog.

Ron zei

Nog zoiets....Deze dwaas Hamelink is n.b. hoogleraar communicatiewetenschappen. Zet Twitter weg als een "gekakel bij de dorpspomp". Heeft,kwalijk genoeg, blijkbaar geen weet dat Twitter, gelijk Facebook, een zeer belangrijke 'toegangspoort' is tot serieuze internationale alternatieve journalisten, en media als The Intercept e.d.

stan zei

de strekking van zijn verhaal heb je totaal niet begrepen. mijn advies is, luister eens goed naar hem

Ron zei

In het begin wordt even door Stan gemeld dat Obama helemaal niet zoveel verschilt van Bush of Trump en zegt daar komen we later nog uitgebreid op terug....Eigenlijk een van de belangrijkste onderwerpen,zeker ook in een gesprek over de massamedia .....daar was blijkbaar geen tijd meer voor....Er blijft dan wel behoorlijk wat liggen.

Ron zei

Maar al te goed geluisterd, de strekking,de kritiek, blijft beperkt tot binnen de lijntjes van het geaccecpteerde,gevat in licht doorschemerende bewondering voor ,laten we het maar noemen 'instituten'van de gevestigde orde als Obama,New York times etc.etc.
Elke keer in het gesprek als jij blijkbaar in zijn ogen iets te radicale ideeen inbracht zag je hem of toch iets raar opkijken of hij ging wrijven met z'n handen,maar hij bleef toch enigszins meegaan.
Jullie verschillen behoorlijk wat in opvattingen,maar bleven bij elkaar ten behoeve 'een goed gesprek'Dat is jammer.
Had veel interessanter geweest als jullie het hadden aangedurft juist jullie verschillen te verkennen.
Dan had het o.a. over de schurk Obama gegaan en hoe alle media (van rechts tot links)deze oorlogsmisdadiger Obama,schuldig ook aan zovele misdaden tegen de mensheid 8 jaar lang op handen hebben gedragen e.d. In plaats daarvan laat je hem zeggen dat het een gotspe is dat de Fake Trump zegt dat de media niets dan fake-nieuws verspreiden o.i.d.....Blijft dus ook in dit gesprek vwb de wereldleiders bij Trump en Poetin bashen en blijft Obama uit de wind......
N.b. had je ook kunnen vragen wat de zijn studenten zoal zijn gaan doen na hun studie communicatiewetenschappen, zie eerdere reactie.
Blijft ook staan wat Chomsky vaak heeft gezegd dat je alleen hoge posities in onze 'schaambeleving' bereikt bij bewezen dienstbaarheid aan de gevestigde orde in verleden en heden.

Anoniem zei

Dank je wel Stan voor de opzet en uitvoering van jullie dialoog. Klasse...! Vooral jouw gedeelte daarin. Ik vind deze video een schitterende voorzet om mensen wakker te schudden. Ik vind ook dat Ron een aantal belangrijke zaken noemt. Er zijn zeker een aantal punten blijven liggen.

Uiteraard heb ik de link flink veel doorgestuurd. Ik zou daarbij willen dat deze dialoog nu eindelijk wat meer ogen open laat gaan.

Zoals je weet, "gestadige druppel holt de steen". "Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo"!

Misschien is de tijd toch langzaam rijp geworden om de ogen in ons kikkerlandje verder te laten openen. Ik wil daar vertrouwen in hebben.

SOEMOED, of in gezond Hollands... "Zet'm op...!

Herman

stan zei

ron, ik heb je laatste reactie verwijderd. reageren kan, zolang het beargumenteerd is. wat niet kan is dat je op mijn weblog, iemand uitscheldt, die ik in een programma als gast heb gehad. dit is een kwestie van burgerlijk fatsoen. ik dacht dat je dit wel zou begrijpen.

Feng zei

En uit het niets lag Poetin als dictator op tafel.
Jammer dat ik niet te horen kreeg op grond waarvan de professor dat beweerde.
Stan, jouw verhaal was sterk, zoals alles wat je schrijft, maar die andere mijnheer zorgde er inderdaad voor dat hij -zoals Ron beweert- netjes aan de censuur van de gevestigde macht gehoorzaamde.
Maar prima jij haalt met die man weer mensen binnen die anders alleen hem en zijn geestverwanten horen.
Complimenten, Feng Chsang

Anoniem zei

Dank voor de reactie, Ron lijkt me een prima persoon maar legt op elk slakje zout.even. Sowieso is het nu belangrijk dat alle serieuze alternatieve media en waarheidszoekers zich verenigen, iedereen zal het op bepaalde punten wel oneens met elkaar kunnen zijn en dat moeten we van elkaar kunnen accepteren maar daar verder niet in blijven hangen. Verenigen is heel belangrijk, pas dan kan er misschien verandering komen. Ik hoop dat Ron dat begrijpt.

Ron zei

Okee, ik liet me gaan,ik verdraag zulke types niet.Hebben hun gehele leven meegedraaid aan de top van onze 'schaambeleving'(en nog steeds), gaan nu ze niet veel meer te verliezen hebben de oprechte criticus uithangen......terwijl deze heer ook nog eens zelf vele foute 'communicatie-deskundigen' heeft opgeleid,die zoals al eerder gezegd veelal worden ingezet door de gevestigde orde om de burger er onder te houden....

Luister hoe deze Cees Hamelink positief over Obama spreekt 'dat hij "niet overweg kon met het kleine mannetje(Poetin)"En er ,weerzinwekkend, lachend aan toevoegt :" Met kleine mannetjes moet je oppassen die moet je niet te veel beledigen.Dan worden ze gevaarlijk.k heb vaak gedacht we gaan langs de rand van de afgrond".....werkelijke waanzin dit.Onder welke steen heeft deze Hamelink gelegen tijdens de 8 jaar Obama,schuldig aan zovele oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid....geen woord hierover...Wel over het kleine gevaarlijke mannetje uit Rusland....en ook Stan laat dit liggen......
Al met al poneert deze Hamelink zich als criticaster maar zit zelf,dat blijkt uit bijna alles wat hij hier zegt, vast in het mainstream-gedachtegoed, kan het zich blijkbaar door alle bekende redenen niet veroorloven eruit te stappen...maar daar had Stan wel iets over kunnen zeggen/vragen.......

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...