Doorgaan naar hoofdcontent

De Journalistiek Corrupte Hubert Smeets

Vrijdag kort na de Amerikaanse raketaanval op de Syrische luchtmachtbasis Al-Shairat publiceerde RT Deutsch, de Duitstalige versie van het Russische mediaconcern Russia Today, een fotoreportage over de fysieke gevolgen van de Tomahawks. In de serie ook deze foto (boven) met vaten/containers.
Wat er in zat of zit? Volgens een Russische verslaggever ter plekke waren het containers voor technische reserve-onderdelen voor de vliegtuigen. Ik zelf heb geen idee. Maar gelet op de ga...
See More

LikeShow more reactions
Comment

Tom Zwitser shared Hubert Smeets's post — with Stan van Houcke.
13 hrs
Typisch gevalletje onwetendheidsjournalistiek: paar dingen bij elkaar gooien waar je niks van weet, er het ergste van maken, wat vervolgens nog enigszins afgezwakt wordt door een toevallig passerende iets-meer-wetende-journalist, en vervolgens staat het morgen in de krant. Klinkt leuk, maar uiteindelijk is het gewoon een grote fuck up.
Uit louter onkunde je primeurs munten, da's knap!
Hubert Smeets added 2 new photos.
17 hrs
Vrijdag kort na de Amerikaanse raketaanval op de Syrische luchtmachtbasis Al-Shairat publiceerde RT Deutsch, de Duitstalige versie van het Russische mediaconcern Russia Today, een fotoreportage over de fysieke gevolgen van de Tomahawks. In de serie ook deze foto (boven) met vaten/containers.
Wat er in zat of zit? Volgens een Russische verslaggever ter plekke waren het containers voor technische reserve-onderdelen voor de vliegtuigen. Ik zelf heb geen idee. Maar gelet op de gasmaskers op de foto (beneden), een beeld dat eerder is verspreid door het Russische persbureau Ria, was de inhoud niet gezond voor de mens.
PS. De containers zouden kunnen zijn bestemd voor het vervoer van chemische wapens richting inspectie. Of voor clusterbommen. Zie het bericht hieronder van Sophia Kornienko.
PPS. De containers zijn eerder vermoedelijk gebruikt voor het vervoer van chemische wapens uit Syrië naar Rusland. Zie deze link, die ik zojuist kreeg.

LikeShow more reactions
Comment
Comments
Robin Dolstra de onderste foto (met gasmaskers) is van een fabriek naast Briansk. Het is een foto waarop te zien is hoe chemische wapens vernietigd worden. De bovenste foto is inderdaad gemaakt op de basis net gebombardeerd door de Amerikanen. Wat in de containers i...See More
LikeReply313 hrs
Tom Zwitser Bas, Van Bommel is gestopt, mede omdat hij in dit soort dingen toch vrij alleen stond.
LikeReply2 hrs
Tom Zwitser In Smeets profiel staat nu dat hij voltijd werkt voor RoR. En dat hij WERKTE voor NRC.
LikeReply22 hrs

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

De Geldlust van de Mainstream Media

https://www.villamedia.nl/artikel/mede-mogelijk-gemaakt-door-de-overheid.-wanbetaling-freelancers-is-legaal-geworden?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter Mede mogelijk gemaakt door de overheid: wanbetaling van freelancers Actueel Nederlandse mediabedrijven krijgen wel degelijk staatssteun. Het mag alleen niet zo heten. Een soepele opstelling van de toezichthouder en een voorkeursbehandeling door de Belastingdienst houden kranten en tijdschriften overeind die het anders niet zouden redden. De rekening gaat naar onderbetaalde nieuwsarbeiders. Tegenover de schrale beloning van freelance journalisten staan mooie winsten van mediabedrijven en bovenmodale salarissen voor journalisten in vaste dienst. Kranten mogen het volgens de oplagecijfers en advertentie-inkomsten zwaar hebben, hun uitgevers en hoofdredacties weten die pijn bekwaam af te wentelen op andere belanghebbenden.  De Persgroep legde over 2017 opnieuw 40 miljoen euro dividend opzij voor de eigenaren, de familie Van Thillo. U…