zondag 11 december 2016

NRC's Nepnieuws

De Vlaamse hoofdredacteur van NRC Handelsblad, Peter Vandermeersch meldt vanochtend:

11 december 2016   
Goedemorgen,

Het is volgens sommigen hét woord van 2016: nepnieuws.
Nepnieuws wordt gedefinieerd als "min of meer spectaculair nieuws dat niet op waarheid berust en dat wordt verspreid om de publieke opinie te beïnvloeden, dan wel om er geld mee te verdienen via Google of Facebook." 
Enkele dagen geleden schreef onze correspondent in de VS Guus Valk nog treffend op waartoe nepnieuws kan leiden: in zijn buurtpizzeria in Washington kwam een gewapende man binnen om ‘onderzoek te doen’ naar ‘satanische rituelen’ die er zouden plaatsvinden. 
Tot zover Vandermeersch. Opvallend is dat de hoofdredacteur van een mainstream krant, zich druk maakt over het 'nepnieuws' van anderen, terwijl deze krant het grootste 'nepnieuws' van deze eeuw verspreidde door op de dag van de illegale inval in Irak te adviseren:Nu de oorlog is begonnen, moeten president Bush en premier Blair worden gesteund. Die steun kan niet blijven steken in verbale vrijblijvendheid. Dat betekent dus politieke steun - en als het moet ook militaire,

met als nepargumente:

Het Iraakse volk heeft recht op eerbiediging van de mensenrechten en moet kunnen profiteren van de rijkdommen van het land. 


Nooit heeft NRC Handelsblad excuses aangeboden voor dit grotesque nepnieuws, dat meer dan een miljoen Iraakse burgers het leven heeft gekost, het Midden-Oosten heeft ontwricht en de opkomst van ISIS heeft mogelijk gemaakt. Zo nep is Peter Vandermeersch dus. Een schaamteloze krant, die aantoont hoe dodelijk het 'nepnieuws' van de mainstream-pers voor anderen kan zijn. 


Republicans 'Overwhelmingly' Approve Of Trump's Helsinki Performance

Republicans 'Overwhelmingly' Approve Of Trump's Helsinki Performance, Poll Shows by  Tyler Durden Thu, 07/19/2018 - ...