Doorgaan naar hoofdcontent

Kikkerland Blaast Hoog van de Toren

Ambassadeur Rusland op matje om kritiek op MH17-onderzoek


Nederland heeft de Russische ambassadeur ontboden vanwege de kritiek van het land op het onderzoek naar MH17. "In plaats van het onderzoek zwart te maken en twijfel te zaaien, dient Rusland – gezien het overtuigende bewijs – de gepresenteerde resultaten te respecteren", zegt minister Koenders.
De Russische ambassadeur werd vandaag in Den Haag ontboden door Koenders. Aanleiding zijn de uitspraken van de Russische Federatie over het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17.

Integriteit

Woordvoerders van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken en het Russische ministerie van Defensie trokken de onafhankelijkheid en integriteit van het Nederlandse Openbaar Ministerie in twijfel. Koenders heeft de Russische ambassadeur te verstaan gegeven dat die kritiek onacceptabel is.
Daarnaast heeft Koenders Rusland opgeroepen om volledig te blijven meewerken aan het onderzoek en daaropvolgende vervolging en berechting.

Onacceptabel

Vicepremier Lodewijk Asscher noemde het vanmiddag 'onacceptabel' dat Russische woordvoerders de 'professionaliteit, integriteit en onafhankelijkheid' van het Nederlandse Openbaar Ministerie ter discussie hebben gesteld.
Volgens Asscher heeft het OM de grootste kans van slagen zonder politieke bemoeienis. Hij drong er bij de wekelijkse persconferentie nogmaals op aan dat Rusland in het vervolg meewerkt aan het onderzoek naar MH17.

Duiding

Politiek verslaggever Fons Lambie ziet het ontbieden van de ambassadeur als illustratie van een nieuwe houding van het kabinet ten opzichte van Rusland.
"Na de aanhoudende Russische kritiek en pogingen om het MH17-onderzoek in twijfel te trekken, is het de eerste keer dat het kabinet een iets stevigere toon aanslaat tegen Rusland. De Tweede Kamer vroeg woensdag, na publicatie van de onderzoeksresultaten, dat de druk op het land moet worden opgevoerd. Vandaag is een eerste stap daarin."
Meer op rtlnieuws.nl:

http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/ambassadeur-rusland-op-matje-om-kritiek-op-mh17-onderzoek

Kennelijk weet meneer Koenders niet dat in een rechtstaat niet politici maar de rechter bepaalt wat'overtuigende bewijs' is en wat niet. En ook zijn partijgenoot Asscher, tegen wie een aanklacht is ingediend vanwege schending van de wet, weet niet dat in een zogeheten democratie er gescheiden staatsmachten zijn. In totalitaire staten bestaat die scheiding niet, en dat zegt veel over de huidige stand van zaken in Nederland.Reacties

  1. Ach ja, Koenders, de bend-over boy van de State Department.
    Wat zal die ambassadeur na afloop gelachen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te de√ęscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…