• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

  • I.F. Stone

vrijdag 17 juni 2016

Gate 48 en Palestine Link

cid:image002.png@01D1C0BF.DAF1EEF0                              cid:image004.jpg@01D1C0BF.DAF1EEF0


Collapsing Prospects: Palestinians in Area C/West Bank

Presentatie van een nieuw rapport geschreven door een multidisciplinair team van experts over area C in de bezette Palestijnse Gebieden

Dinsdag 21 juni, 20:00, CREA Amsterdam

cid:image006.jpg@01D1C0BF.DAF1EEF0

Een interdisciplinair team van Nederlandse experts bezocht Palestina in oktober 2015 met twee specifieke doelstellingen: het beoordelen van de Human Security situatie van Palestijnse gemeenschappen en de mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling in het gebied. Verder was het hun doel om Nederlandse beleidsmakers specifieke interventies voor te leggen. Het team van experts was samengesteld uit mensen met deskundigheid in watermanagement, gender en conflict, mensenrechtenwetgeving, human security, en economische en sociale ontwikkeling. 
De leden van de missie zijn:
o   Rachel Kurian, International Labour Economist, International Institute of Social Studies, Erasmus University Rotterdam. 
o   Aalt Leusink, Senior advisor to national governments and international authorities in the fields of water resources and economic development
o   Peter van Lieshout, Professor Utrecht University
o   Marloes van Noorloos,  Assistant professor of criminal law at Tilburg University
o   Dubravka Žarkov,  Associate Professor in Gender, Conflict, Development, International Institute of Social Studies, Erasmus University Rotterdam. 

De focus van hun missie was de rechtsstaat, mensenrechten, toegang tot natuurlijke hulpbronnen, en het beleid en praktijk van sloop en bouw in de gebieden. De missie werd geïnitieerd en georganiseerd door gate 48, kritische Israëli's in Nederland en Palestina Link, een organisatie van Palestijnen in Nederland.

De missie resulteerde in een rapport waarin de drie aandachtsgebieden worden behandeld en dat reflecteert op de rol van internationale en lokale NGO's en hulporganisaties, waaronder de Nederlandse overheid en bedrijven. Het verslag en de conclusie zullen worden voorgelegd aan Nederlandse beleidsmakers, zowel in het parlement als in de regering.

De avond zal geleid worden door Farah Karimi, algemeen directeur van Oxfam Novib.

De presentatie worden georganiseerd door Palestine Link en gate48 in samenwerking met CREA

cid:image008.jpg@01D1C0BF.DAF1EEF0


Voertaal: Nederlands.

1 opmerking: