Doorgaan naar hoofdcontent

Wat de Polder MSM VerzwijgenFrankrijk: Hier de echte beelden over de stakingen die niet in het nieuws waren 
Hierbij het vele nieuws dat niet getoond wordt in de mainstream media plus een programma overzicht voor de protesten en stakingen tegen de Loi Travail in de komende week (niet in het minst als aansporing om daar heen te reizen om eraan deel te nemen) en wat informatie over actuele gebeurtenissen.
(vertaling/bewerking van stuk van Johhny op indymedia linksunten)  Foto: van fotografencollectief Oeil waarvan een van de fotografen een ‘verbanbevel’ overhandigd heeft gekregen) Zie vorige berichten op globalinfo over de Franse protesten hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en de vorige hier)
Er wordt landelijk gedemonstreerd op 17 en 19 mei. Stakingen vallen zeker te verwachten na de oproepen vanuit de CGT onder andere in de transportsector, zoals bij Air France en het vliegveld van Parijs. In Parijs zal de centrale demonstratie op 17 mei om 14:00 uur op Place de l’École Militaire beginnen. Vlak om de hoek is het hoofdkantoor van de werkgevers.
De demonstratie van 19 mei begint eveneens om 14:00 uur op Place de La Nation. Het is daarbij niet onwaarschijnlijk dat er, zoals bij de eerdere confrontaties met de ordediensten van de vakbonden, opnieuw spanningen hoog zullen oplopen tussen de scholieren/antagonisten en de knokkers van de vakbondsspits.
(Zie daarover ook mijn eerdere kommentaar op linksunten, in het Duits van Johhny, vert.):” Wat betreft in het artikel genoemde confrontaties met de ordediensten van de vakbonden… Er waren de laatste weken al spanningen met de ordedienst (service d’ordre, SO) van de vakbonden in Parijs. Daarbij ging het vooral om de vraag wie er aan de kop van de demonstratie mag lopen. Na de eerste konfrontaties leek de CGT in te binden en liet toe dat het blok van de scholieren/antagonisten de kop over kon nemen van de grote door de vakbonden georganiseerde demonstraties. Nu leken de vakbonden dat toch weer met alle geweld en wellicht ook in samenspraak met de smeris te willen verhinderen. Wat er vervolgens gebeurde was dat bij de laatste demonstratie in Parijs zo’n 200 ordediensters, gedeeltelijk uitgerust met teleskoopknuppels en grote flessen traangas tegen de scholieren/antagonisten opgetreden zijn. De confrontaties die daardoor ontstonden waren uitzonderlijk heftig (video) en uiteindelijk hadden de ordediensten geen succes en moesten gehaast de aftocht blazen en zich achter de smeris in redding brengen, die vervolgens met traangasgranaten ingrepen (video).
Het valt te verwachten dat de SO bij de demonstraties op dinsdag en donderdag nog massaler en met nog meer bewapening zal optreden (video).
In Marseille deed hetzelfde probleem zich voor, hier nog wat Franstalige teksten daarover
P.S. Met de SO van de “studentenvakbond” is het hetzelfde drama:
Voor de dag tussen de twee aktiedagen, op woensdag dus, heeft een van de politie-vakbonden protestakties aangekondigd “tegen de haat op en geweld tegen politie-agenten”. De akties zouden in meerdere Franse steden plaats moeten vinden, in Parijs uitgerekend op het Place de la Republique, waar elke avond de Nuit Debout bijeenkomt, en waarvandaan steeds weer de ‘wilde manifestaties’ (manif sauvages) starten. Er moet gerekend worden met gepaste akties tegen de opmars van de smerissen.
De politie is ondertussen bezig om de repressie nog een stukkie op te schroeven. Nadat het eerder voorgekomen was dat aktivisten al bij het verlaten van hun woning opgewacht werden en gecontroleerd werden, omdat de politie ervan uitging dat ze op weg naar een demonstratie waren, zijn nu bij talloze mensen politie op bezoek gegaan en hebben hen, onder verwijzing naar de nog steeds geldende noodtoestand, een stuk papier overhandigd waarin hen verboden wordt om deel te nemen aan de demonstratie van komende dinsdag, of zich in het gebied te begeven waar de demonstratie plaatsvindt. In een geval werd zelfs een zelfstandige fotograaf van deze “verbanning” voorzien. Tegen dit nieuwe offensief vormt zich nu verzet.
De global Nuit Debout was een flop. Punt. Alleen in Parijs, en Barcelona en Madrid, daar ter ere van de vijfde verjaardag van het begin van de protesten van de “indignados”, kwamen demonstranten bijeen in noemenswaardige aantallen. Het Feuilleton en blockupy zullen zich dus nieuwe speelkameraden moeten zoeken (een sneer naar het feit dat het blockupy-verbond opgeroepen had om aan de Nuit Debout deel te nemen, GI). De smerissen hebben in Parijs desondanks ’s nachts de Place de la Republique ontruimd, nadat alle oprechte Citoyen braaf naar huis waren gegaan.
Hoe de noodtoestand er uitziet in een kleinere stad, konden mensen afgelopen zaterdeag in Rennes beleven. De aangekondigde demonstratie tegen het politiegeweld (met als aanleiding onder andere het feit dat een van de demonstranten door de smerissen een oog werd uitgeschoten) werd door het stadsbestuur verboden. 500 smerissen, vier waterkanonnen en twee helikopters waren naar Rennes gestuurd om het verbod kracht bij te zetten. In de middag was de binnenstad van Rennes uitgestorven, veel winkels bleven dicht en de politie schoot een beetje met traangas in de rondte toen enkele honderden mensen niet aan het verbod wensten te voldoen. Ook in de avond waren overal in de kleinere straten en stegen van de binnenstad groepen smerissen op pad, om een andere aangekondigde spontane demonstratie te verhinderen (video over de dag). Op vrijdagavond had het er voor de smeris niet zo goed uitgezien toen het hen niet was gelukt een ‘manif sauvage’ te verhinderen tegen de ontruiming van het bezette gemeentehuisgebouw, het Maison du Peuples, in de binnenstad. Waarbij een en ander aan diggelen ging (video daarover).

Aanvullingen:

Volgens een artikel in het Duitse dagblad TAZ http://taz.de/Proteste-in-Frankreich/!5301769/
krijgen de protesten tegen de arbeidswethervormingen nieuwe wind in de zeilen. Zo zouden vrachtwagenchauffeurs, spoorwegarbeiders, havenarbeiders en openbare diensten deze week willen gaan staken en blokkades willen beginnen.
Wie via de schaarse mediaberichten in Nederland het beeld krijgt dat er alleen in Parijs ophef op straat valt te beleven, zie dit bericht https://linksunten.indymedia.org/en/node/178831 over de acties vorige week, nadat de regering besloot om de arbeidswethervorming er per dekreet door te rammen en de lange reeks videoverslagen eronder:
Videos uit de verschillende steden:
Parijs:
Paris, konfrontatie met ordedienst van vakbonden:
Paris, livestream rt ruptly (met onderbreken, gewoon ‘verderspoelen’):
Paris, dinsdagavond:
Lille, donderdag en dinsdag:
Rennes:
Nantes:
Toulouse:
Toulouse op dinsdag, na kabinetsbesluit:
Le Havre:
Caen:
Lyon, donderdag en dinsdag:
Grenoble, donderdag en dinsdag:
Bordeaux, dinsdag en donderdag:
Strasbourg op dinsdag:


Reacties

  1. Bijzonder,en verwarrend.Blijkt "Niet in het minst" 2 totaal tegenovergestelde betekenissen te hebben,nl. "allerminst" en "vooral"
    Ik neem aan dat je mensen vooral wilt aansporen daar heen te reizen en eraan deel te nemen. Oorspronkelijk zei men dan "niet het minst",zonder "in",maar tegenwoordig is het met"in" 'toegestaan'. ;-)
    http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/579/niet_in_het_minst_niet_het_minst/

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…