Doorgaan naar hoofdcontent

Arnon Grunberg als Propagandist

Soms is er een extra zetje nodig om democratie af te schaffen, een Russisch zetje bijvoorbeeld
© 

Soms is er een extra zetje nodig om democratie af te schaffen, een Russisch zetje bijvoorbeeld

Voetnoot


Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft dertien Russen en drie bedrijven aangeklaagd vanwege het ondermijnen van de presidentiële verkiezingen in de VS in 2016 en het ondersteunen van Trump.

Plaatsvervangend minister van Justitie Rosenstein verklaarde dat de Russen tweestrijd in Amerika wensten te promoten en het vertrouwen in democratische instituten hoopten te ondermijnen. In de praktijk kwam dat neer op het ondermijnen van Hillary's campagne, en door Trump, maar ook Bernie Sanders en Jill Stein, presidentskandidaat voor de Groene Partij, te ondersteunen.
Of Trumps overwinning te danken is aan Russische inmenging blijft de vraag. Zeker is dat Poetin gegronde redenen had Trump te steunen en gezien Trumps beleid en uitlatingen zal Poetin nog altijd gelukkig zijn met deze president.

Dat ook extreem-rechtse krachten in Europa Poetin gelukkig maken moge duidelijk zijn.

Zeker, democratie kan met democratische middelen worden afgeschaft, maar soms is een extra zetje nodig, een Russisch zetje bijvoorbeeld.
Aldus dit stukje Grunberg. Is er één van de aangeklaagden al veroordeeld door een rechter? En toch heeft Grunberg als minor poet uit de provincie Nederland, al een oordeel geveld. Bovendien suggereert broodschrijver Grunberg dat de 'Russen' handelden in opdracht van 'Poetin,' en dat deze 'Poetin' de 'democratie' in Europa wil vernietigen. Maar welke democratie? De democratie van de NAVO, die doet wat de VS opdraagt? Juist omdat, in de woorden van Jimmy Carter uit 2015, de VS geen democratie meer is, maar een 'oligarchy,' een systeem waarin volgens de oud-president 'unlimited political bribery' heeft geleid tot 'a complete subversion of our political system as a payoff to major contributors.' Hij voegde hier aantoe dat zowel Democratische als Republikeinse congresleden 'look upon this unlimited money as a great benefit to themselves.' Dit corrupte bestel maakte het mogelijk dat in 2014:

'For the second year in a row, America’s richest 14 individuals made more from their annual investments than the $80 billion provided for people in need of food. Nearly half of the food-deprived are children. Perversely, the food stamp program was CUT because of a lack of federal funding.'


In hetzelfde 2015 verklaarde op zijn beurt de oud minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger dat 'breaking Russia has become an objective; the long-range purpose should be to integrate it.' Dit was nog onder Obama van de Democratische Partij, die 'Change We can Believe In' beloofde.

En zie hier, meneer Grunberg, wereldberoemd in Nederland, die consequentieloos iedere werkdag, plus zaterdag, zijn zegje mag doen in de Volkskrant. Reacties

 1. Antidotum

  Just did a quick read of the "13 Russian" indictment. Missing are

  a) any connections between the 13 and the Russian govt and/or Trump campaign;
  b) any discussion of the impact (if any) their social media efforts had. It describes them buying Facebook ads, but nothing about if it affected votes.
  c) No connection shown between any of this and DNC, Wikileaks, hacking of emails
  d) No discussion of motive

  https://mobile.twitter.com/wemeantwell/status/964570875495440384

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ik ook zo opvallend vond van deze stinkende voetnoot van Grunberg is dat hij zo op al die andere noten lijkt die praatten over Russian meddling.

   Schrijft Grunberg dit soort stukjes zelf? Niet dat ik zeg dat Grunberg ze niet schrijft, maar ik insinueer alleen maar... Net zoals Grunberg hierboven insinueert over Russian meddling.

   Verwijderen
  2. Dank Stan voor deze bijdrage. Als je in de NLse kliek wil meedraaien moest je maar eens een gewiekst stukje Russia-bashing in de krant schrijven of iets dergelijks komen melden op die incestueuze praatprogramma's waar dezelfde mensen hun clichés uitventen. Geloven ze dat allemaal zelf, wat ze daar vertellen? Hulde ook aan Kees van der Pijl die eea in context plaatst, die kennelijk bij maar heel weinig mensen gezien wordt. Wbt 'the 13 Russians' arme Mueller... is dit alles wat hij kan vinden? En zo zou het zijn beslist? Vlgs mij zou Mueller onderzoeken hoe Trump zou hebben 'colluded' met Putin, hetgeen overal lang en breed is uitgemeten met neon flikkerlicht en chocoladeletters alsof het feiten zijn. Niet dus. De Amrikanen worden steeds gekker en moeten wanhopig al hun leugens bij elkaar houden. Kunnen we Rutte en Halve Zoolstra en al die hersenloze papegaaien die US/NATO speak nabouwen niet aanklagen vanwege oorlogshitserij en heulen met met de vijand? Als dit voordurende hetzen en erger niet op houdt en een andere koers wordt uitgezet, dan gaat het flink mis. Dat is niet de schuld van Putin of welke Russen dan ook, maar van de megalomane psychopaten die in de US de dienst uitmaken.

   Verwijderen
  3. voeg toe: .. en die regeringsleiders die niet voor Nederland opkomen maar meegaan in Amerikaanse geo-politieke gevaarlijke spelletjes. Dezelfden hebben al heel vieze handen aan Oekraïne overgehouden. En hoe steekt Royal Dutch Shell daarin? Is dat het aas in de val? (ivm rijke schaliegasvelden in de Donbass, ik zag al champagnefotos, Rutte, Shell, Poroshenko)

   Verwijderen
 2. "Of Trumps overwinning te danken is aan Russische inmenging blijft de vraag." schrijft Grunberg. Dat is vreemd als hij beweert af te gaan op hetgeen Rosenstein daarover zegt. Die weet namelijk dat het niet zo is...

  Rosenstein added that the Russian efforts did not alter the outcome of the 2016 presidential election:

  “There is no allegation in the indictment that the charged conduct altered the outcome of the 2016 election.”
  (bron: https://thebradlo.com/2018/02/17/doj-indicts-13-russians-in-plot-to-sow-discord-in-2016-election/)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…