vrijdag 14 april 2017

NOS Propaganda

De NSA wordt door de NOS 'veiligheidsdienst' genoemd, terwijl het een inlichtingendienst is, en zo genoemd zou worden als het een Russische instelling was geweest. Bedrijfsspionage als veiligheid. Maar wiens veiligheid?

'Hackers NSA infiltreren in betalingsverkeer in 120 landen'

ANP
Hackers van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA hebben zich digitaal een weg gebaand naar het betalingsverkeer in 120 landen wereldwijd. Daardoor kunnen agenten van de inlichtingendienst bekijken wie er geld overmaakt naar wie, bijvoorbeeld via banken in het Midden-Oosten. Op die manier hoopt de dienst onder meer uit te vinden waar de financiële steun voor terroristische organisaties vandaan komt.
Hackersgroep Shadowbrokers heeft documenten van de NSA online gezet over de praktijken. Shadowbrokers heeft al vaker data van de NSA geopenbaard. Vorige week publiceerde de groep nog een verzameling 'hacktools' waar de eigen hackers van de geheime dienst gebruik van maken.

Swift-betalingen

Uit documenten die NSA-klokkenluider Edward Snowden eerder naar buiten bracht, werd al bekend dat de NSA inzage had in internationale betalingen met een Swiftcode. Hoe de dienst het bankverkeer kon hacken, bleef onduidelijk.
Shadowbrokers heeft dat nu achterhaald. Volgens de groepering hebben de NSA-hackers zich toegang verschaft tot de software van Eastnets, een betalingsdienst die transacties via Swift verzorgt. Zo zouden onder meer Eastnets-kantoren in Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten zijn gehackt door de NSA.
In totaal zouden NSA-medewerkers het geldverkeer van meer dan duizend banken en andere financiële instellingen kunnen volgen. Onder de banken die gebruik maken van de diensten van Eastnets zijn ook ABN Amro, ING, Fortis, Crédit Lyonnais en de Bank of China.

Story of a Jewish American Hero

Personal History FIGHTING FOR THE AMERICANS, CAPTURED BY THE GERMANS, FREED BY THE SOVIETS How a Jewish-American soldier in...