In een zelden vertoond staaltje politieke lafheid heeft het partijbestuur van Groen Links afstand genomen van partij-activiste Anne Fleur Dekker. Dekker moest vorige week onderduiken nadat ze werd bedreigd door de aanhang van Wilders en Baudet.  Aanleiding tot de bedreigingen waren enkele door extreemrechtse haathoaxers bewust uit hun verband gerukte tweets.
Je zou denken dat een op papier linkse partij als Groen Links zich vierkant achter een door fascisten bedreigde partij-activiste op zou stellen, maar dat bleek teveel gevraagd. De Gooi- en Eemlander meldde vandaag dat het partijbestuur zo ongeveer over de eigen benen struikelde in de haast zich te distantiëren van Dekker. Volgens een woordvoerder van de partij behoort het bestrijden van extreem-rechts niet tot de doelen van Groen Links:
Het landelijk bureau van GroenLinks neemt afstand van de omstreden tweets van Hilversumse activiste Anne Fleur Dekker.
“De inhoud is verwerpelijk. Het zijn onhandige tweets, hoewel ze wel uit hun verband zijn gerukt”, zegt woordvoerster Lotte Jeursen….
Volgens Dekker is het nu het moment extreem-rechts te bestrijden. “Dat doe ik misschien heftiger dan mensen gewend zijn.”De sinds anderhalve week ondergedoken Hilversumse is niet van plan haar toon te matigen. “Maar wij steunen haar niet in deze missie”, benadrukt Jeursen. “Anne Fleur twittert op persoonlijke titel. Ze is natuurlijk vrij om te zeggen wat ze wil.”
Uiteraard leidde deze opmerkelijke stellingname tot woedende reacties op Twitter: