• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

  • I.F. Stone

woensdag 15 maart 2017

Samen Achteruit Met Lodewijk Asscher
De Volkskrant bericht:

15 maart 2017, 17:22

Rottenberg uit kritiek op PvdA

Op de dag van de verkiezingen spreekt oud-PvdA-voorzitter Felix Rottenberg zich alweer uit over de campagne van PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher. 'Asscher heeft er heel lang over gedaan om de goede campagnetoon te vinden. Gisteravond stond hij er voor het eerst, als een held. Daarvoor niet. Dat was heel moeilijk. Hij heeft ook veel te kort de tijd gekregen en genomen zichzelf te profileren als campagnebaas van de PvdA. Dat is ook echt een campagnefout geweest.' 

Kritiek leveren op je eigen partij - zeker op de dag van de verkiezingen - lijkt vreemd, maar gebeurt vaker. Een paar van die gevallen hebben we hier voor u op een rij gezet.

Ook Felix Rottenberg begrijpt niets van de kiezer. Hij denkt werkelijk dat het historisch verlies van de PVDA te maken heeft met de vorm, de campagne, en niet met het desastreuze neoliberale beleid dat deze partij onder aanvoering van vice-premier Asscher vier jaar lang heeft gevoerd, en die ten koste ging van de PVDA-achteterban.

'U weet dat in showbusiness, politiek en al het andere perceptie de werkelijkheid is.'

Bill O'Reilly.


1 opmerking:

  1. Bij de PVDA dachten ze dat de industrie haar nodig had, dus hielpen ze die, bij de VVD klonk het oude vertrouwde 'red jezelf' en massa's begonnen zichzelf te helpen of dat wat daar voor doorging in het vooruitzicht van de bui die ze zagen hangen; om de boot te missen waar anderen zichzelf aan een vorstelijk bestaan hielpen. Zeg nu zelf wie wil er nu niet een bed en breakfast beginnen in een landelijke omgeving waar het goed toeven is als de pensionering nadert, zoals we dagelijks via de TV kunnen vernemen. En hoe je je huis met een restyling kunt upgraden of de tuin en naar welke paradijselijke vakantiebestemmingen wij heen moeten wanneer onze reiskriebels om bevrediging vragen, zoals bij iedereen gewoon. En zelfs EUcalypta is grappig bevonden en doet electoraal niet meer onder voor de moslimhater. Ook dat is gewoon zo geworden. Hoe nu te woekeren met de beperkte spreektijd in de kamer straks PVDA? Me dunkt dat Pechtold zich vanaf nu gewoon met andere dingen bezig kan gaan houden dan het bestrijden van de lange blonde. De PVDA beraad zich ongetwijfeld op onverbiddelijke fermheid nu en blijft zich beroepen op een ingebeeld sociaal verbonden zijn ondanks de contactgestoordheid en de ambivalente aan schizofrenie grenzende loyaliteiten aan welgesteldheid. Met wie deze keer? Althans voorlopig, doen alsof er niet zo veel aan de hand is, valt het niet zo op. Pijnlijk? Ach waar je niet dood van gaat maakt je sterker toch? Meer zeg ik gewoon niet normaal gesproken, niet minder maar die met die varkensoogjes is de komende vier jaar weer helemaal de baas en zeker dus drink die beker. Risico van het partij kiezen zullen we maar zeggen. Als beloning voor betoonde moed.

    BeantwoordenVerwijderen