maandag 30 januari 2017

OXFAM Novib


Donatieformulier Davos januari 2017 - Steun de strijd tegen ongelijkheid

Steun de strijd tegen ongelijkheid

Het is toch te absurd voor woorden? De 8 rijkste miljardairs bezitten evenveel als de armste helft van de wereldbevolking! Help mee extreme ongelijkheid te verslaan: word donateur.
Een van de belangrijkste oorzaken dat deze extreme ongelijkheid toeneemt, is dat multinationals in handen van de allerrijksten, op grote schaal belasting ontwijken. En terwijl zij rijker worden, betalen wij wél gewoon belasting!
Niet alleen in Nederland hebben we hier last van.
Nee; dit is een wereldwijd probleem.
Intimiderende belastinginners 
Kijk bijvoorbeeld naar Kenia. De meeste vrouwen daar proberen een paar centen te verdienen met een straathandeltje, maar moeten dagelijks onevenredig veel belasting betalen aan intimiderende belastinginners. Dit terwijl rijke Kenianen en multinationals met de overheid een dealtje kunnen sluiten om juist minder belasting te betalen. Dit moet stoppen.
Jane verslaat extreme ongelijkheid 
Gelukkig zijn er mensen als Jane (50). Zij leerde over belastingen en haar rechten. Nu strijdt ze tegen ongelijkheid. Ze dwong al een eerlijker belastingtarief af voor mensen met een straatwinkel en strijdt ervoor dat de Keniaanse overheid de belastingopbrengsten investeert in gezondheidszorg, onderwijs en goede infrastructuur. Zo dragen belastingen bij aan het oplossen van armoede en ongelijkheid.
Wij helpen vrouwen als Jane bij hun strijd tegen extreme ongelijkheid: 
  • Door training en voorlichting te geven maken we meer mensen weerbaar tegen extreme ongelijkheid;
  • Door te eisen dat multinationals gewoon belasting betalen, pakken we het oneerlijke systeem aan waardoor extreme ongelijkheid toeneemt;
  • Door onderzoek te doen naar extreme ongelijkheid en de gevolgen zichtbaar te maken, zetten we overheden aan tot actie.
Dit kan niet zonder jouw steun. Strijd mee. Maak vandaag nog het verschil. Samen kunnen we armoede verslaan!

Story of a Jewish American Hero

Personal History FIGHTING FOR THE AMERICANS, CAPTURED BY THE GERMANS, FREED BY THE SOVIETS How a Jewish-American soldier in...