Doorgaan naar hoofdcontent

Boerkini


De ophef over de boerkini is typerend voor de hypocrisie van de westerling. Wanneer westerse vrouwen in vakantieresorts in Sharm al Sheikh in bikini of zelfs topless rondlopen, terwijl de cultuur aldaar dit afwijst, dan is er geen enkel steekhoudend argument om zich hier in Europa op te winden over de boerkini, laat staan te verbieden. Dit alles nog afgezien van de weerzinwekkende vleescultuur van het Westen.
Ondertussen begint de NRC-medewerker Arjen van Veelen onder de kop: 

De boerkini-draagster snoept van twee walletjes

meteen met zijn mening: 
De boerkini is een provocatief zwemkostuum dat me compleet verwart. 
Daarentegen verwarren de onderstaande   onthaarde spleetjes hem niet. Die zijn niet 'provocatief' maar progressief. Wat zou dit joch bezielen?
Reacties

 1. Arjen de Grote lul

  Arjen van Veelen (Rotterdam, 1980) is schrijver. Hij woont in St. Louis, Missouri.

  Voor de Correspondent schrijft hij tweewekelijks reportages vanuit het heartland van Amerika. Voor NRC Handelsblad schrijft hij wekelijks essays over media en cultuur.

  Voor zijn laatste boek En hier een plaatje van een kat won hij de Jan Hanlo Essayprijs Groot 2015. Zijn debuut Over rusteloosheid behaalde de Longlist AKO Literatuurprijs 2010.

  Hij deed verslag vanuit de Verenigde Staten voor onder meer Nieuwsuur, Radio 1 Journaal en Met het Oog op Morgen.

  Hij werkt aan een roman over Alexander de Grote.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte heer Bauke Jan Douma,

   U noemt Arjen van Veelen Arjen de Grote Lul. Ik vind dat nog veel te veel eer voor dit heerschap. Ik zou hem liever Arjen Vervelend willen noemen. Hij is gewoon een vervelende betweter. Helaas kraamt dit slag mensen complete onzin uit. Gevaarlijk voor de mensheid.
   Met vriendelijke groet,

   Rene Westermann,
   Dwarsstraat 7
   5051 Goirle

   Verwijderen
 2. En zo is het Stan, soms zou je willen dat voor bepaalde mensen een boerkini plicht bestond, some things can never be made unseen... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

De Geldlust van de Mainstream Media

https://www.villamedia.nl/artikel/mede-mogelijk-gemaakt-door-de-overheid.-wanbetaling-freelancers-is-legaal-geworden?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter Mede mogelijk gemaakt door de overheid: wanbetaling van freelancers Actueel Nederlandse mediabedrijven krijgen wel degelijk staatssteun. Het mag alleen niet zo heten. Een soepele opstelling van de toezichthouder en een voorkeursbehandeling door de Belastingdienst houden kranten en tijdschriften overeind die het anders niet zouden redden. De rekening gaat naar onderbetaalde nieuwsarbeiders. Tegenover de schrale beloning van freelance journalisten staan mooie winsten van mediabedrijven en bovenmodale salarissen voor journalisten in vaste dienst. Kranten mogen het volgens de oplagecijfers en advertentie-inkomsten zwaar hebben, hun uitgevers en hoofdredacties weten die pijn bekwaam af te wentelen op andere belanghebbenden.  De Persgroep legde over 2017 opnieuw 40 miljoen euro dividend opzij voor de eigenaren, de familie Van Thillo. U…