vrijdag 22 juli 2016

Wouter Zwart Journalistiek

Een lezeres mailde mij het volgende: 


Kom ik net tegen: "Trump is er meer dan in geslaagd om de angsten en de zorgen van de normale Amerikaan thuis op de bank te verwoorden. Het werd daardoor wel een heel negatieve toespraak."


Bedoelt hij met "de normale Amerikaan" dat deze niet zwart is en geen moslim is?


Let op de kwalificaties:

"Dit kwam wel aan," zei NOS-correspondent Wouter Zwart over de toespraak. "Trump is er meer dan in geslaagd om de angsten en de zorgen van de normale Amerikaan thuis op de bank te verwoorden. Het werd daardoor wel een heel negatieve toespraak."

Wie is 'de normale Amerikaan'? Ik heb talloze Amerikaanse vrienden en kennissen, maar die zouden vreemd opkijken wanneer ik de kwalificatie 'normale Amerikaan' zou gebruiken. Hoe 'normaal' is een 'normale Amerikaan?' Wie is deze journalistieke amateur van de NOS? Waar komt hij vandaan? Wie heeft hem daar neergezet? Wat is zijn vooropleiding? De 'normale Amerikaan'? Wat bedoelt deze journalistieke amateur met de kwalificatie 'normale'?
Hoe 'normaal' is deze NOS-medewerker? Ik vrees heel 'normaal' volgens de hedendaagse journalistieke normen bij de NOS. De kijker wordt rijp gemaakt voor het hedendaags fascisme. 




2 opmerkingen:

Bauke Jan Douma zei



"Wie is deze journalistieke amateur van de NOS? Waar komt hij vandaan? Wie heeft hem daar neergezet? Wat is zijn vooropleiding?"

Goede vragen, want ik denk dat dit soort feitelijkheden (uitgebreid met andere), voor
meerdere van ons '"journalistieke" talent', voor het gros heel erg inzichtelijk zou
zijn.

Maar dat daargelaten, ik denk dat de gemiddelde MAVO-scholier van 40 jaar terug heden
ten dage als gevolg meer in zijn/haar mars heeft dat de hedendaagse gemiddelde HBO-er.

We kunnen er gevoegelijk gerust van uitgaan dat we hier te maken hebben met een LBO'er
met wat makeup en haargel 'Extra Strong'.



Lucas zei

Onze mensen https://over.nos.nl/onze-mensen/175/wouter-zwart

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...