zondag 14 september 2008

Ronny Naftaniel van het CIDI 3


Het CIDI, volgens de Israelische kwaliteitskrant Haaretz 'pro-zionistische lobbygroep' probeert de vrijheid van informatie aan banden te leggen. Het meldt op zijn website:


'Reformatorisch Dagblad, 06 september 2008
CIDI ontstemd over tentoonstelling Palestina

Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) is ontstemd over een tentoonstelling in het Tropenmuseum die eenzijdig de Palestijnse kant van de gebeurtenissen rond de totstandkoming van de staat Israël belicht.
Directeur Naftaniel van het CIDI vindt dat het Amsterdamse museum het niet kan maken om de tentoonstelling in de huidige vorm te laten voortduren, vooral omdat er -via films waarin Palestijnen aan het woord komen- ook onwaarheden worden gedebiteerd. „Dan moet er op z’n minst een verhaal tegenover staan. Dat gebeurt niet. De leugen wordt niet weersproken.”
De tentoonstelling ”Palestina 1948” vertelt het verhaal van de Arabische al-Nakba, ofwel de Catastrofe, waarmee de totstandkoming van Israël en de daaropvolgende Palestijnse vluchtelingenstroom mee wordt aangeduid.
Directeur Schenk van het Tropenmuseum zegt desgevraagd een keer „het andere verhaal” te hebben willen vertellen. „Het verhaal van de heroïsche totstandkoming van de staat Israël, van het land dat de woestijn vruchtbaar maakte, kent iedereen wel.” Schenk vindt niet dat het museum partij kiest door eenzijdig het verhaal van de Palestijnen te belichten.
”Palestina 1948” is al sinds maart te zien, maar eerder wilde het CIDI geen reactie geven om geen extra bezoekers te trekken. De tentoonstelling loopt tot begin volgend jaar,' aldus de betaalde propagandisten van het CIDI, dat al decennialang tendentieuze informatie via hun kanalen de wereld insturen en de dagelijkse terreur van Israel publiekelijk niet veroordelen. Sterker nog: het bedrijf van een bestuurslid van het CIDI bouwt mee aan de volgens het Internationaal Gerechtshof in de Den Haag illegale bouw van de Apartheidsmuur op Palestijns land en schendt op die manier met medeweten van het CIDI het internationaal recht.

Ik zou zeggen: op naar het Tropenmuseum en kijkt u zelf maar naar deze goed geinformeerde tentoonstelling.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

""
De leugen wordt niet weersproken"!!

Kijk, als je zegt:leugens worden niet weersproken, daar kan ik nog wel iets bij bedenken. Maar DE leugen? Zoiets als: de Naqba is een groot leugen?!
Het zou een Nafta-kraker van jewelste zijn! Nietwaar!
Ben van Rooij

Unknown zei

Beste Stan,

Je artikel staat ook op http://www.stopdebezetting.com/wereldpers/cidi-ontstemd-over-tentoonstelling-palestina.html

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...