Doorgaan naar hoofdcontent

Peter Breedveld: 'De NOS wil dat u moslims haat'

De NOS wil dat u moslims haat

Peter Breedveld
En daar was ze weer, Tania Kambouri, de Duitse politieagente met haar apocalyptische verhalen over moslims die het land overnemen en de gewapende clash tussen moslims en beschaafde mensen, die er aan zit te komen. 
Precies een jaar geleden kwam Wierd Duk met haar aankakken, toen maakte ik al gehakt van haar bizarre en volstrekt ongeloofwaardige verhalen, die uiteraard niet door Duk werden gecheckt of zelfs maar kritisch bevraagd. Reageerders op deze site wezen op de Duitse pers, die ook weinig van Kambouri hadden overgelaten. Ze extrapoleerde haar eigen ervaringen als politieagent, als die al authentiek zijn, tot de hele moslimgemeenschap in haar land en beweerde zelfs dat de Duitse politie statistieken vervalste om de hoge criminaliteit onder vluchtelingen weg te moffelen, een smerige keutel die ze schielijk weer introk.

Ideale sokpop

Een gore kutracist dus, en precies zo onbetrouwbaar als Wierd Duk, voor wie ze uiteraard de ideale sokpop was. Door de plee ermee, geen aandacht meer aan besteden. 
Maar nee hoor, daar komt de NOS twaalf volle maanden later weer met het mens op de proppen, in een reportage van, jawel, Jeroen Wollaars, die zijn hele correspondentschap in het teken zet van de demonisering van de getinte medemens. ‘De meeste problemen komen van jonge mannen uit moslimlanden’, zegt Kambouri in de repo van Wol. O, wat krijgen ze daar een harde lul van.
Eerst even dit: politiemannen zijn geen sociologen. Ze hebben onvermijdelijk een zéér eenzijdige kijk op de samenleving. Ze krijgen voornamelijk te maken met ellende. Als ze een vluchteling zien, of een moslim, is het er meestal één die iets geflikt heeft. Als ze een Marokkaan met een nieuwe fiets zien, gaan ze ervan uit dat-ie het ding gestolen heeft. Volkomen menselijk, al mogen we best van ze verwachten dat ze wat inspanning verrichten om hun horizon te verbreden, maar voor betrouwbare analyses van de stand van zaken in het land moet je dus niet bij hen zijn.

Paradijselijk imago

(Voor een geschreven portret van een bepaalde wijk liep ik er eens met een wijkagent doorheen. Ik had bewoners, ondernemers, iemand van de woningbouwvereniging en vele anderen geïnterviewd, allemaal zeer tevreden, positief, optimistisch; maar die agent, een zeer schappelijke vent met een hart van goud, zag overal gevaar. Het weelderige groen zag hij als een kans voor aanranders, trappenhuizen waren death-traps, fietsenhokken en parkeergarages vond-ie eng, tuimelramen had-ie het liefst verboden gezien, alle andere geïnterviewden waren uiterst ongelukkig met zijn bijdrage aan mijn artikel. Daar ging het paradijselijke imago van hun mooie wijk!)
Kambouri is een racist en een islamofoob. Ze heeft het, en daar maakt ze geen geheim van, voorzien op moslims en vluchtelingen. Ze discrimineert en ze liegt. Ze beweert rare dingen zonder een spoor van bewijs. 

Hysterische berichtgeving

Waarom voert de NOS juist haar op, in een tijd dat iedereen toch al zo overspannen doet over moslims? Ze krijgen overal de schuld van, zelfs van ongelukken die worden veroorzaakt door diabetici die onwel worden. Geweld tegen moslims en vluchtelingen neemt hand over hand toe, in Europa vormt de opkomst van extreemrechts een veel groter probleem dan terreur door extremistische moslims.
De hysterische berichtgeving over moslims en het gehits tegen moslims door alle politieke partijen behalve DENK en Artikel 1 inspireren ook de radicalisering van boze witte mannen en vrouwen in Nederland. Hier wordt, gewoon live op Facebook, een extreemrechtse terreurcel, een ‘verzetsleger’ gevormd door witte racisten en islamofoben, hier roept een keurige inwoner van Pijnacker op een moslimvrouw in elkaar te slaan, alleen omdat ze een hoofddoek draagt!

Moslima’s molesteren

De NOS vindt blijkbaar dat de gemoederen nog niet genoeg zijn verhit en vergast haar kijkers op het zoveelste stukje racistische haatpropaganda, courtesy of Jeroen Wollaars. Op dat ook u de straat opgaat om moslima’s te molesteren en zich aansluit bij het Nederlandse verzetsleger. 
Daarmee is de NOS de van uw belastingcenten betaalde Radio Télévision Libre des Mille Collines


Reacties

 1. Ja, islamofobie ligt compleet aan de NOS.
  Dat ze constant aanslagen plegen, vrouwen/meisjes aanranden/verkrachten, mensen in elkaar slaan/beroven, winkels beroven etc. heeft er absoluut niets mee van doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een fobie is een irreele angst. Maar dat is wat anders dan kritiek leveren op de islam ideologie en door islam geinspireerde daden. Breedveld maakt er een potje van. Wat hij de opkomst van extreem rechts noemt is niet zo want bij extremisme wordt gebruik gemaakt van geweld. Er is wel sprake van een opkomst van rechts of uiterst rechts zo je wil, maar dat is dan weer te danken aan het niet gehoord worden door de politiek van een deel van de bevolking. Afgelopen weekend mocht een pegida demonstratie die zich tegen de islam keert geen doorgang vinden omdat de politie de veiligheid niet kon garanderen. En waarom niet, omdat links antifa opriep de betoging te verstoren en daar 'Nazi's te gaan beuken'. En daar bevindt zich het probleem, namelijk de gewelddadigheid van extreem links dat op lijkt te komen tegen fascisme maar in de praktijk zelf fascistisch blijkt te zijn. Ze zijn gewelddadig omdat het ze aan argumenten ontbreekt. De NOS en de gelijkgeschakelde media beschermen juist de islam door man en paard onbenoemd te laten en een eenzijdig beeld neer te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nieuw binnen, Europol rapport terrorisme 2017.
  142 aanslagen in 2016, door:
  Rechts-extremisten: 99 (nationalisten & separatisten). Arrestaties: 12
  Links-extremisten: 27 (waarvan 16 in Italië). Arrestaties: 84
  Jihadi's: 13. Arrestaties: 718

  Niet meegerekend worden aanslagen op vluchtelingen en asielzoekerscentra, want die vallen niet onder terrorisme. In Duitsland 2016 gemiddeld 10 per dag.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…