maandag 27 maart 2017

CIDI-Propaganda

ZATERDAG 25 MAART 2017

Het 'onpartijdige' CIDI weer flink in de fout


 
Ik heb het vaker gehad over het CIDI, dat het krachtens zijn naam '' Centrum Documentatie en Informatie Israel'' als taak ziet informatie te geven over Israel. Er zijn mensen die die informatie geloven. Dat is dom. Het CIDI is niet onpartijdig. Nieuws dat Israel in een minder gunstig daglicht laat zien, wordt weggelaten. En wat wel wordt gemeld is vaak gewoon onjuist. Hoe onjuist kunnen we bijvoorbeeld hieronder zien: twee voorbeelden van verdraaiingen, beide van de hand van een nieuwe CIDI ster, ene Elkan van der Raaf..   

Voorbeeld 1: 
''Afgelopen nacht hebben Palestijnen brandbommen naar de nederzetting Beit El gegooid. De terroristen kozen het hazenpad toen Israelische soldaten het vuur openden.
Volgens een woordvoerder van het Israelische leger waren de Palestijnen met een auto naar de nederzetting gekomen. Drie mannen stapten bij het veiligheidshek uit en begonnen met het gooien van molotovcocktails. Zodra Israelische soldaten deze aanval met geweervuur beantwoordden, vluchtten de daders met de auto. Volgens de Palestijnse Autoriteit is hierbij één Palestijn omgekomen en zijn vier anderen gewond geraakt.  Aan Israelische zijde is niemand gewond geraakt.''

Vergelijk dit met hetzelfde nieuws van de zender van de kolonisten, Arutz 7:
 ''A gang of five Arab terrorists attacked the Jewish town of Beit El in Samaria Thursday night, hurling firebombs at the entrance to the community.
The terrorists drove up to the entrance of Beit El in a car, exited the vehicle, and began throwing the firebombs towards the town. IDF soldiers stationed in Beit El quickly opened fire on the terrorists, who attempted to flee the scene.
An army spokeswoman confirmed the attack and the IDF response, but declined to elaborate.
"The suspects hurled firebombs towards the community," she said, adding that the soldiers returned fire. "Hits were confirmed."
Sources in the Palestinian Authority claimed one terrorist was eliminated, while the other four were wounded. Of the surviving terrorists, one, the driver was lightly injured, while the other three are in serious-to-critical condition. No casualties were reported in Beit El or among the soldiers stationed in the area.''

Wat concluderen we hieruit: a) het CIDI nieuws is identiek aan het nieuws van de site van de (ultra rechtse/fascistische) kolonistenzender. Dat geldt ook voor het het aantal betrokken Palestijnen. Alle andere media hebben het, als ze (de Israelische) het nieuws al melden, over in totaal VIER Palestijnen. Arutz 7 (en het CIDI) hebben het over vijf mensen.  Ergo het CIDI volgt de berichtgeving van de (diep bruin) gekleurde Arutz 7.
b)  Palestijnse media melden allemaal dat de vier Palestijnen werden beschoten terwijl ze IN de auto zaten en niet al erbuiten. Dat het dus om een liquidatie ging. Als bewijs publiceerden de Palestijnse media foto's van kogelgaten in de auto, kapotgeschoten ruiten en bloed op de bekleding dat erop wees dat mensen zittend in hun stoel werden getroffen. (Zie onder meer wat ik er eerder over schreef. Het CIDI volgt echter de versie van het leger en Arutz 7 die niet anders dan onwaar kan zijn. Trek hieruit je conclusies voor wat betreft de betrouwbaarheid en het ''informatieve gehalte'' van het CIDI).

 Bloedspoor in de auto van de ''terroristen'' die Beit El zouden hebben bekogeld. 


Voorbeeld 2:

Lees verder: http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2017/03/het-onpartijdige-cidi-gaat-weer-flink.html

Military, Deep State and the American innocence

Military, Deep State and the American innocence Like fish in the water, Americans have lost the ability to notice the pervasive and omni...