woensdag 22 februari 2017

Fukushima en de Neoliberale Elites

robot 4

Staat ons door Fukushima een nachtmerrie te wachten?

Het heeft er alle schijn van dat zich een milieuramp aan het voltrekken is, die zijn weerga niet heeft in de menselijke geschiedenis. Uit recente berichten – 19 februari 2017-, blijkt dat de situatie in de getroffen reactoren snel aan het verslechteren is. 
Er lekt een onbekende hoeveelheid radioactief materiaal via het grondwater in de Grote Oceaan en van daaruit verspreidt het zich over de hele wereld. Maatregelen, om de lekkage te stoppen en om de concentratie van radioactief materiaal onder reactor 2 te verwijderen, moeten nog worden genomen en zijn onvoorstelbaar moeilijk uit te voeren. Het is verbijsterend dat alles op de lange baan wordt geschoven. Op zijn vroegst start men met schoonmaakwerkzaamheden en het bouwen van een ‘ijsmuur’ rond de reactoren in 2021. De klus duurt zo’n veertig jaar. Terwijl landen over de hele wereld in gevecht zijn om een zo groot mogelijk deel van ‘de koek’ te pakken en in Nederland fel wordt gedebatteerd voor de TV of immigranten wel of niet aan het carnaval moeten meedoen, voltrekt zich een ramp. Een ramp, die tot gevolg kan hebben dat er straks geen koek meer valt te verdelen, omdat de wereld een onleefbare plek in het universum is geworden.
HIER zou al onze aandacht naar toe moeten gaan. Je bent er niet mee klaar door dit af te doen als ‘fear mongering’.  ALS de situatie werkelijk zo ernstig is als door Tyler Durden wordt weergegeven – gebaseerd op meerdere bronnen-  dan is Fukushima een probleem dat de hele wereld aangaat en dat alleen zou kunnen worden opgelost als de beste kennis, inzet, techniek uit alle landen wordt samengebracht. Dit is niet iets om aan Japan en de energiemaatschappij TEPCO over te laten.
‘Fukushima breekt opnieuw een robotmissie in de reactor af; de straling is op een ‘onvoorstelbare’ hoogte gekomen.’  
Door Tyler Durden Zerohedge
19 februari 2017
Twee jaar nadat een robot moest worden opgegeven, heeft TEPCO, de energiemaatschappij verantwoordelijk voor Fukushima, opnieuw een missie moeten afblazen, waarbij het gat in de bodem van reactor 2 werd onderzocht..
Een zogenaamde ‘schorpioen’ robot die in reactor nummer 2 werd gestuurd om de schade op te nemen die het gevolg was van de meltdown, heeft zijn missie niet kunnen afmaken als gevolg van het niet meer doorgeven van signalen. In reactor 2 is de radioactieve straling op recordhoogte gekomen. De ‘schorpioen’ robot wordt zo genoemd omdat een camera aan de achterkant van de robot omhoog kan worden geschoven om zo vanuit verschillende hoeken te kunnen filmen. De robot was er ook op gebouwd om over brokstukken heen te kunnen bewegen.
Het apparaat kom zijn bestemming beneden een drukvat echter niet bereiken. Uit dit drukvat is volgens een zegspersoon van TEPCO mogelijk radioactief materiaal gelekt. Deze veronderstelling is gebaseerd op het feit dat de robot niet meer in beweging was te brengen, als gevolg van de hoge radioactieve straling.
robot
Volgens de zegspersoon was het niet onmiddellijk duidelijk of de schade aan de robot het gevolg is van straling of van obstakels, TEPCO onderzoekt de data, inclusief foto’s die door de robot werden opgehaald voordat het ding onklaar was.
“De missie van de Schorpioen is om foto’s te maken en gegevens te verzamelen in de reactor”’ aldus Shinischi Nakakuki een andere zegspersoon van TEPCO in een eerdere verklaring.
“Er zijn twee uitdagingen: hoge stralingsniveaus en het moeten bewegen van de robot over een bodem vol afval. “
De stralingsniveaus binnen de reactor werden geschat op 650 sieverts per uur en dat kan de robot in betrekkelijk korte tijd hebben gesloopt. Voor de informatie een halve sievert per uur is al genoeg om stralingsziekte verschijnselen te veroorzaken. 
De verloren robot is al de zevende op rij die het begeeft in de Fukushima reactor. De laatste robot stopte er al na drie uur mee. 
Een team van ongeveer 40 medewerkers hebben de robot, waarvan werd verondersteld dat deze hoge stralingsniveaus aankon naar beneden in de reactor. De robot hield op te werken op twee derde van het af te leggen traject, volgens TEPCO.
Echter, zoals Michael Snyder onlangs vaststelde, heeft de straling in de beschadigde reactors een onvoorstelbare hoogte bereikt volgens de experts. Omdat er zoveel nucleair materiaal van Fukushima in de Grote Oceaan is gelekt, zijn er veel wetenschappers die geloven dat dit de ergste milieuramp is in de menselijke geschiedenis. Echter, omdat de mainstream media zwijgen over wat er zich in Fukushima afspeelt, wordt er in het algemeen gedacht dat de zaak daar ‘onder controle’ is. Ongelukkigerwijs is dat echter absoluut niet waar. Het is onjuist om te stellen dat Fukushima onder controle is als er radioactief materiaal in aanzienlijke hoeveelheden is de oceaan blijft lekken. Uit recente informatie is daar bovenop gebleken dat het stralingsniveau binnen reactor 2 zo hoog is, dat er geen mens is die blootstelling hieraan kan overleven
Tepco verklaarde dat het stralingsniveau van 650 sieverts per uur was gemeten in de ruimte net beneden het drukvat van reactor 2, dichtbij de reactorkern. Het meest verontrustende is dat het stralingsniveau blijft toenemen.
Het hoge niveau geeft aan dat er gesmolten radioactief materiaal uit het drukvat is ontsnapt. Het is niet in woorden te vatten hoe zorgelijk dit is.
robot 5
Volgens de Britse krant Guardian zou een stralingsniveau van 10 sieverts per uur al de dood tot gevolg hebben. De gemeten waarden zijn een veelvoud daarvan en volgens wetenschappers ‘onvoorstelbaar’ hoog.
Het slechte nieuws is dat er een gat van 2 meter doorsnee in de bodem van de container die het drukvat omgeeft, blijkt te zitten. Het gat werd veroorzaakt door gesmolten radioactief materiaal.
Het volgende komt van Bloomberg, het Amerikaanse zakennieuwsnetwerk.
robot 2
Een gat met een doorsnede van 2 meter in de bodem van reactor 2 Fukushima, gefotografeerd door de robot.
Nieuwe foto’s tonen aan waardoor radioactief materiaal uit de Fukushima reactor 2 is weggelekt en onder het vat terecht is gekomen, zes jaar na de ramp.

En, alsof dit al niet beangstigend genoeg is, rapporteert een van de Japanse nieuwsbronnen dat het radioactief materiaal in het grondwater terecht is gekomen, waardoor het water dagelijks meer wordt besmet met radioactiviteit. Om de reactor te kunnen ontmantelen, moet eerst het radioactieve materiaal worden verwijderd. Dit lukt echter niet vanwege het enorme stralingsniveau. De ramp blijft niet beperkt tot Japan, het gehele noordelijke halfrond loopt risico.
Het grootste deel van de radioactieve besmetting belandde in de Grote Oceaan en vervolgens werd het letterlijk over de hele planeet verspreid.”
Meer dan 80 procent van de radioactiviteit van de beschadigde reactoren kwam in de Grote Oceaan terecht – veel meer dan wat er vanuit Chernobyl werd verspreid-. Een deel van het radioactieve afval zakte naar de bodem van de oceaan, een deel kwam terecht in de Kuroshio stroom en mengde zich met de watermassa’s van de noordelijke Grote Oceaan.
An energy map provided by the National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) shows the intensity of the tsunami in the Pacific Ocean caused by the magnitude 8.9 earthquake which struck Japan on March 11, 2011. Thousands of people fled their homes along the Pacific coast of North and South America on Friday as a tsunami triggered by Japan's massive earthquake reached the region but appeared to spare it from major damage. REUTERS/NOAA/Center for Tsunami Research/Handout (UNITED STATES - Tags: DISASTER ENVIRONMENT) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS
Deze kaart komt van het National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) en toont de energiestromen als gevolg van de aardbeving bij Fukushima in 2011 met een kracht van 8.9 op de schaal van Richter.
We zijn er niet zeker van of er een verband is maar de extreem slechte visvangst aan de westkust van de Verenigde Staten is onloochenbaar. De VS staatssecretaris van handel Penny Pritzker verklaarde dat er negen visserijbedrijven in Alaska, Californië en Washington failliet zijn gegaan.
In de afgelopen jaren werden de visserijbedrijven met plotselinge en onverwachte terugval is de biomassa van vis geconfronteerd en ongewone oceanische en klimatologische condities. In 2016 werd de vangst van roze zalm in Kodiak, Prince William Sounds, Chignik en Cook Inlet dramatisch veel slechter tot verbijstering van biologen, die in het ‘duister tasten’ over de oorzaken.
De geschatte waarde van de vangst bij Kodiak was in 2016 $ 2,21 miljoen, zwaar onder het vijfjaar gemiddelde van $ 14,64 miljoen. In Prince William Sound lag de vangst op $ 6,6 miljoen tegen een vijf-jaar gemiddelde van $ 44 miljoen. De totale vangst in Alaska was de laagste sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw.
robot 6
Verder naar het zuiden werden in januari 2017 miljoenen dode sardines gerapporteerd op de Chileense stranden.  Ik zou door kunnen gaan met meer voorbeelden, maar hopelijk heb ik mijn punt duidelijk gemaakt.
Er is iets werkelijk mis in de Grote Oceaan en een hoop mensen denken dat er een verband is met Fukushima.
Het nucleaire materiaal van Fukushima komt in de voedselketen en als het eenmaal in onze lichamen komt dan zullen onze organen er in de komende jaren steeds meer door worden aangetast. Omdat de mens centraal in de voedselketen staat.
mens voedselketen
Helen Caldicott schreef het volgende in The Guardian
“Interne radiatie die vrijkomt van radioactieve elementen en die het lichaam binnenkomt via de ademhaling, spijsvertering of via de huid, bijvoorbeeld iodine-131, cesium-137 en andere isotopen die vrijkomen in de Grote Oceaan stapelen bij iedere stap in de voedselketens op totdat ze in relatief hoge concentraties in het menselijke lichaam terecht komen. Nadat ze in het lichaam komen migreren deze interne ‘emitters’, zoals ze heten naar specifieke organen zoals de schildklier, lever, beenderen en de hersenen waar ze voortdurend kleine hoeveelheden radioactiviteit doorgeven in de vorm van alfa, bèta en of gammastraling. Als dit proces langer doorgaat dan resulteert het uiteindelijk in celwoekering, of directer: kanker. Veel van de nucliden blijven generaties lang radioactief en leiden op de duur in genetische degeneratie.”
Begrijp je nu een beetje de ernst van de situatie. Droevig genoeg zal deze crisis ons lang, zeer lang parten spelen. 
Volgens Bloomberg is er nog niet eens een begin gemaakt met het verwijderen van gesmolten nucleair afval uit de reacties voordat het 2021 is en duurt het schoonmaakproces waarschijnlijk zo’n veertig jaar.
Ontmantelen van de reactoren kost $ 70,4 miljard, volgens een schatting uit december 2016 van het ministerie van economische zaken van Japan. TEPCO neemt een beslissing over de verwijdering van het afval voor maart 2019, over twee jaar dus en begint met de schoonmaak in 2021.  Er zullen heel veel mensen sterven, zonder te weten dat hun dood veroorzaakt is door Fukushima.
Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat dit de grootste milieuramp is uit de menselijke geschiedenis en uit de recente berichten over reactor 2 moet helaas worden geconcludeerd dat de omstandigheden in een hoog tempo aan het verslechteren zijn.
(c) Zero Hedge, vertaling en samenvatting Ad Broere

Geen opmerkingen: