Doorgaan naar hoofdcontent

NOS Propaganda


Sonja heeft een nieuwe reactie op je bericht "U.S. Military-Industrial Complex Threatening Russi..." achtergelaten: 

Ook 3600 Nederlandse militairen. Bescherming!
Amerikaanse militairen in Polen voor bescherming Oost-Europa 

Amerikaanse militairen in Polen voor bescherming Oost-Europa


Militairen op de Amerikaanse basis in Zagan, Polen REUTERS
Zo'n 3500 Amerikaanse militairen zijn met hun materieel aangekomen in Polen. Tientallen tanks en andere voertuigen staken bij Olszyna, in het zuidwesten van Polen, vanuit Duitsland de grens over.
Met hun komst vervullen de Amerikaanse militairen een droom van veel Polen die al sinds de val van het communisme hopen op troepen uit de VS als afschrikking tegen Rusland.
Bij de grensovergang stonden Polen te zwaaien naar de militairen, sommigen met de Amerikaanse vlag in hun hand. De militairen worden gelegerd in Zagan, zo'n 70 kilometer vanaf de Duitse grens.  
De Poolse premier en minister van Defensie begroeten de Amerikanen zaterdag in een officiële ceremonie.
Amerikanen in Polen: We vormen een team van teams

Besluit Obama

De VS en andere westerse landen hebben de afgelopen jaren in NAVO-verband al oefeningen gehouden op Pools grondgebied. De stationering van zo'n 3500 militairen markeert een volgende stap naar een meer permanente aanwezigheid.
De detachering volgt op een besluit van president Obama om NAVO-bondgenoten in Oost-Europa bescherming te bieden, nadat Rusland de Krim had geannexeerd in 2014 en de opstandelingen in Oost-Oekraïne bleek te steunen. Veel Oost-Europese landen werden nerveus van de uitbreidingspolitiek van president Poetin.

Nucleaire dreiging

Polen en de Baltische staten voelen zich ook bedreigd door de nucleaire dreiging van Rusland. Bij Kaliningrad, een stuk Russisch grondgebied tussen Polen en Litouwen, zijn pas geleden raketten geplaatst die kunnen worden voorzien van een nucleaire lading.
Toch zijn de Oost-Europese landen niet echt gerustgesteld door de komst van de Amerikaanse militairen. De vrees bestaat dat de verhoogde veiligheidsmaatregelen tijdelijk zijn en dat de aanstaande president Trump ze weer gaat afbouwen, omdat hij meer Kremlin-gezind lijkt.

Afwijzing Rusland

Rusland heeft afwijzend gereageerd op de komst van de Amerikaanse militairen naar Polen. Volgens een woordvoerder van president Poetin brengt de stationering de belangen en veiligheid van Rusland in gevaar.
De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken heeft de detachering van Amerikaanse militairen in Oost-Europa een "destabiliserende factor" genoemd.

Amerikaanse militairen en materiaal in Zagan REUTERS

NAVO

De Amerikaanse militairen arriveerden vorige week in Duitsland. Ze verzamelen zich nu in Polen, om daarna in kleinere eenheden uiteen te gaan. Delen van de gevechtseenheid gaan naar Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Estland, Letland en Litouwen. Het hoofdkwartier komt in Duitsland.
De NAVO gaat in een afzonderlijke missie vier bataljons detacheren op de oostelijke flank van Europa, een in Polen en drie in de Baltische staten.

Nederlandse militairen

Gisteren vertrok vanaf de Johannes Postkazerne bij Havelte de 43 Gemechaniseerde Brigade met gepantserde voertuigen naar Polen. Ze doen daar mee aan de oefening Bison Drawsko, een van de grootste oefeningen in jaren waar de Nederlandse landmacht aan meedoet.
De 3600 Nederlandse militairen werken bij de NAVO-oefening samen met de Duitsers. Daarnaast bereidt de oefening de krijgsmacht voor op deelname aan de multinationale gevechtsgroep die vanaf maart als vooruitgeschoven NAVO-aanwezigheid in Litouwen is.

Reacties

 1. Sommige mensen wens je gewoon een kernbom op hun dak, vooral hen
  die er zelf om vragen.
  Alle psychopaten de wereld uit, te beginnen bij Nederland.
  Opgeruimd staat netjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Kon je de idioten maar door de militaire politie achter slot en grendel laten zetten, in de hoop dat er rustige en wijze besluiten worden genomen." (Willem Oltmans, 2004)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…