• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

 • I.F. Stone

donderdag 22 december 2016

Zionistisch Extremisme

Sonja heeft een nieuwe reactie op je bericht "Google and Apple Facilitate Zionist Fascism" achtergelaten: 

ANP/Nu.nl vandaag:
"De Veiligheidsraad heeft in het verleden al in diverse resoluties uitgesproken dat de Israëlische nederzettingen in strijd zijn met het internationaal recht en vrede in de weg staan. Maar vaststellen dat ze moeten verdwijnen zou een flinke stap verder gaan."
http://www.nu.nl/buitenland/4369635/vn-stemming-nederzettingen-israel-uitgesteld.html

Dat klopt toch niet Stan? Er zijn toch een aantal resoluties die duidelijk eisen dat de nederzettingen weg moeten?  

Sonja, dit is weer een staaltje nep-nieuws van de mainstream-media. De Verenigde Naties baseert de resoluties op het internationaal recht, zoals die ondermeer door het Internationaal Gerechtshof in Den Haag met betrekking tot de joodse nederzettingen is geïnterpreteerd. De nederzettingen zijn illegaal volgens het internationaal recht, en zullen nooit via het recht legaal kunnen worden. Punt. Uit. De rest is gezwets en zionistische propaganda.

Zie: http://stanvanhoucke.blogspot.nl/search?q=advisory+opinion+icj+joodse+nederzettingen

Ik wijs er in dit verband met nadruk op dat ook de Nederlandse overheid zich heeft gebonden aan bepaling 7 van RESOLUTIE 10248 VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGDE NATIES van 20-7-2004 waarin vermeld staat dat de VN:      
                                                                                                                         een oproep [doet] aan alle Staten die Partij zijn bij de Vierde Geneefse Conventie van 1949, om te verzekeren dat Israel de Conventie respecteert.

Deze oproep is van belang met betrekking tot de twee betreffende bepalingen uit de 'advisory opinion' van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, een uitspraak die door Nederland en de Europese Unie is erkend als rechtmatig. En dus zijn de bij de Verenigde Naties aangesloten staten, inclusief Nederland,

also under an obligation not to render aid or assistance in maintaining the situation created by such construction. It is also for all States, while respecting the United Nations Charter and international law, to see to it that any impediment, resulting from the construction of the wall, to the exercise by the Palestinian people of its right to self-determination is brought to an end.
http://www.icj-cij.org/docket/files/131/1677.pdf

En:

All States are under an obligation not to recognize the illegal situation resulting from the construction of the wall and not to render aid or assistance in maintaining the situation created by such construction;  all States parties to the Fourth Geneva Convention relative to the Protection of Civilian Persons in Time of War of 12 August 1949 have in addition the obligation, while respecting the United Nations Charter and international law, to ensure compliance by Israel with international humanitarian law as embodied in that Convention;

          The United Nations, and especially the General Assembly and the Security Council, should consider what further action is required to bring to an end the illegal situation resulting from the construction of the wall and the associated régime, taking due account of the present Advisory Opinion.

http://www.icj-cij.org/docket/index.php?pr=71&code=mwp&p1=3&p2=4&p3=6'Taking due account of the present Advisory Opinion,' betekent dus dat het beleid van de PVDA-minister van Buitenlandse Zaken tegen de door Nederland ondertekende VN-bepaling indruist. Door zijn veto uit te spreken tegen mogelijke santies versus Israel saboteert PVDA-minister Timmermans de mogelijkheid dat de illegale bezetting en het confisqueren van Palestijns land wordt bestraft. Met andere woorden, op deze manier steunt de PVDA de zionistische terreur tegen de Palestijnse bevolking. En tegelijkertijd maakt minister Timmermans het mogelijk dat Palestijnse kinderen ongestraft worden vermoord door  fundamentalistische Joodse kolonisten en dat Palestijnse kinderen worden gemarteld door zionistische autoriteiten, om slechts twee voorbeelden te geven van de Israelische terreur tegen Palestijnse kinderen. 


6 opmerkingen:

 1. Misschien dat Burgemeester-in-Oorlogsgebied Ascher er een standpunt over inneemt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Messentrekkers aan de schandpaal te nagelen zeker met kerst. Vier kerst met Thierry Baudet: nummertje 519 is binnen, filososukkel! Ik denk zomaar dat Julien de Valkenaere er zijn goedkeuring aan had gegeven. Die had iets merkwaardigs met mensen uit éen stuk waar de nullen achter aan lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stop de zelfhaat is toch echt wel de kers op de taart van Geert, met uw welnemen, of niet Thierry de slingeraar met de nadruk op raar. Wie was er eerder het kepeltje of de kopvodden? Ooit aan onze aandacht ontsnapt waardoor wij nu volgestrekt geen last hebben van de blowback? Peilingpijpen iemand? Het idf al bijna Maart! Sorry dat ik sliss, laat gewoon maar aan mij over :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. US expansionism ...... Japanese civilians lost case against US military base ,.....................
  https://www.democracynow.org/2016/12/21/headlines/japanese_court_rules_against_okinawa_residents_fighting_military_base

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Chris Hedges : ‘On Contact’ Discussion: ‘Israeli Weapons Are Tested on Palestinians, Then Sold to the World’

  https://www.youtube.com/watch?v=jLEOs9sNCuE

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "The weapons sold to the world are always combat tested and battle proven (on Palestinians ......)" ".....60 % of the drones in the world are made in Israel"

   Verwijderen