donderdag 17 november 2016

Akkoord Nationale Herdenking Nederlandse Slavernijverleden

Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis
NiNsee
De Bazel,
Vijzelstraat 32,
1017 HL Amsterdam
T. 020 - 21 49 640
E. info@ninsee.nl
www.ninsee.nl
AKKOORD OVER NATIONALE HERDENKING NEDERLANDSE SLAVERNIJVERLEDEN 2017


AKKOORD NINSEE EN LANDELIJKE VERZETSBEWEGING: “ZEG NEEN TEGEN HET NINSEE”NiNsee: akkoord NiNsee en Landelijke Verzetsbeweging over Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden 2017
Op woensdagochtend 16 november 2016 hebben het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden (NiNsee) en de Landelijke Verzetsbeweging: “Zeg Neen Tegen Het NiNsee”, in tegenwoordigheid van Clarence Seedorf en burgemeester Van der Laan van Amsterdam, een akkoord gesloten over de Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden 2017.
Het NiNsee en de Landelijke Verzetsbeweging zijn zeer verheugd te melden dat er een akkoord is bereikt over de Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden. Het akkoord omvat de volgende punten:
  1. 30 juni wordt een Nationale dag van Bezinning in het kader van het Slavernijverleden. Op deze dag vindt tevens de Plechtige Ceremoniele Spirituele reiniging van het Nationaal Slavernijmonument (de Dag van de Afrikaanse Kabra’s) plaats. Met de spirituele reiniging wordt het monument klaargemaakt voor de Nationale Herdenking op 1 juli.
  2. De Nationale Bezinning zal rond middernacht op 1 juli overgaan in de Nationale Herdenking van het Nederlands Slavernijverleden en Viering bij het Nationaal Slavernijmonument in het Oosterpark/Watergraafsmeer te Amsterdam;
  3. Akkoord geldt voor 2017, met dien verstande dat de tijd gebruikt wordt om nieuwe wegen richting toekomst in te slaan, waarbij de intentie is om te komen tot een nationale voorziening die vorm en inhoud moet gaan geven aan het nationale herdenkingsaspect van het NiNsee.
Het NiNsee en de Landelijke Verzetsbeweging verklaren zich tevens bereid in gesprek met elkaar te gaan en te blijven om verdere invulling te geven aan een vruchtbare toekomstige samenwerking.

Republicans 'Overwhelmingly' Approve Of Trump's Helsinki Performance

Republicans 'Overwhelmingly' Approve Of Trump's Helsinki Performance, Poll Shows by  Tyler Durden Thu, 07/19/2018 - ...