vrijdag 23 september 2016

De Bijbel als 'Nederlands Boek'

Trouw:


Na half jaar campagne is de Bijbel verkozen tot belangrijkste Nederlandse boek



Is de bijbel een 'Nederlands boek'? Sinds wanneer? Dit is één van de grootste onthullingen van de afgelopen 2000 jaar. Wat een mazzel heeft Trouw.



3 opmerkingen:

Bauke Jan Douma zei

Hoopgevend is dat ze bij Trouw kennelijk het dogma hebben opgegeven dat God zelf het is die in de Bijbel spreekt.

Anoniem zei

De mensen weten niet hoe ze belazerd worden. Ik heb "De schrift betwist" van Maarten 't Hart gelezen. Ik snap niet hoe geleerden die de bijbel bestudeerd hebben niet net als Maarten 'tHart tot de ontdekking gekomen zijn hoeveel tegenstrijdigheden er in staan.

Corrie

Anoniem zei

Propaganda van de bovenste plank haalt bloed onder nagels vandaan. In 2000 jaar niets wijzer geworden en, inderdaad sinds wanneer is de bijbel een Nederlands boek?

Erger nog dezelfde propaganda eveneens bij het jeugdjournaal al heet het daar 'het beste boek van ons land' dat leren kinderen dus niet op school maar van de tv... Wanneer de boer de passie preekt, boer past op uw kippen! De imaginaire vriend van het kind zoals gekozen en gepropageerd door volwassenen die niet van lezen houden omdat ze het na 1 boek voor gezien hielden. Het kan vrijwel niet anders of de duivel zelf moet er ook veelvuldig voor gestemd hebben, die ontleent er immers zijn bestaansrecht aan. Moeilijk hoor!

Overigens, als 'iedereen' er aan mee kon doen, die stemming, waarom wist ik het dan niet? Ah, de lobby van GOD is groot!