donderdag 24 november 2016

Geen Jorwert Zonder Censuur

donderdag 24 november 2016

NPO en NOS negeren EU-resolutie tegen Russische media

Het Europese Parlament heeft een resolutie aangenomen die Russische nieuwszenders als RT en Sputnik wegzet, samen met ISIS (!), als een bedreiging voor de EU.

Wij hebben er bij NOS en NPOradio1 niets over gehoord. Was het niet Voltaire die zei: "Al ben ik het nog zo met u oneens, ik zal strijden voor uw recht die mening te verkondigen"?

Het is een principe dat de EU blijkbaar heeft laten varen, en haar West-Europese gelijkgeschakelde mediapartners waaronder de NOS en NPO, eveneens.

Op de Russische televisie was dit groot nieuws en natuurlijk ook bij Sputnik en RT. Bij de NOS hebben we er niets van gezien. Putin heeft ook gereageerd en stelt dat het tegen elementaire regels van de democratie gaat, waar je met argumenten erlkaar bestrijdt en niet met het verbieden van argumenten of media. De EU die immer getracht heeft Rusland op dit gebied de les te lezen, komt nu zelf met een maatregel die een teken is van "degradatie" van het West-Europese idee van democratie. Aldus Putin. De resolutie houdt vooralsnog geen praktische maatregelen tegen de journalisten in. Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd, mocht dat het geval worden, dan zullen tegenmaatregelen volgen. 

Nederland (PvdA/VVD) stuurt 4 Miljoen Euro naar dubieuze White Helmets

Bert Koenders (PvdA) gaat namens de regering (PvdA/VVD) door met het steunen van de dubieuzeWhite Helmets. Wij betwijfelen of er overleg is geweest met de legitieme regering in Damascus over deze steun. Het Nederlands buitenlands beleid hangt van missers aan elkaar. Het doet meer kwaad dan goed. Of het nou om het desastreuze Srebrenica-avontuur gaat of hopeloze missies naar Afghanistan, helicopteravontuur in Libië of steun aan één van de meest criminele invasies in Irak. En dan heeft Koendsers nu weer het lef verder te porren in het conflict in Syrië door geld te geven aan de op zijn minst twijfelachtige White Helmets, maar door velen beschouwd als terroristische organisatie. Koenders doet het gewoon. 

Turkse delegatie naar de Krim

Terwijl Koenders en Rutte nog "sancties, sancties" huilen, gaat een zware Turkse delegatie met daarin de neef van Erdogan flink zaken doen op de Krim. 
Herfst op de prachtige Krim

Femke Halsema Versus Miko Peled

Knesset’s New Nation State Law Codifies Israel as an Apartheid State  The passing of the Nation State law codifies what have been racis...