zaterdag 30 september 2023

The Nazi's are Salonfähig Again

The Nazi's are Salonfähig again, among politicians in Canada, but also among leftwing politicians in Germany and the Netherlands. Ask yourself: what is going on right before my eyes?


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is een belangrijke vraag.
Maar dan wil ik eerst effe precies de definiëring van nazisme, nationalisme, fascisme, corporatisme weten.
Het verschil tussen "oldschool" nazi's en de Azov neonazi's in Oekraïne , is dat die laatsten nu geen joden, zigeuners of kleurlingen aan het uitroeien zijn.
Gaan we eens over denken.

stan van houcke zei

zodra je uitgedacht bent laat me weten wat het resultaat is. ik heb hier mijn werkzame leven over nagedacht.

Anoniem zei

Nou ik denk , dat ik eerst het geval Trudeau even moet laten bezinken.
Mij leek dat de titel van de vraagstelling een goede kapstok is om de komende tijd (jaren? ) artikelen aan op te hangen.
Ook het aloude thema van de democratie die de democratie zelf om zeep kan helpen , wordt door het voorval in Canada weer actueel.
Maar het riep bij mij ook de vraag op in hoeverre "democratie" slechts een illusie is , die alleen werkt als het economisch goed gaat.
De laatste zin van mijn bovenstaande post komt misschien wat te luchtigjes over , met name het woordje "we" (met de aanmatigendheid van de pluralis majestatis), en het woordje "eens".
Zo bedoelde ik het niet, ik ben een beetje een arrogant mannetje die het maar al te graag beter weet......en niks beters te doen heeft.... dat ook nog.
Ik heb hier nooit uitgebreid boeken over gelezen , en ben ook geen kenner van staatsrecht , noch heb ik een uitgebreide kennis van de geschiedenis. Ik wist tot een jaar voor de inval in Rusland totaal niet wat daar aan de hand was.
Wat dat betreft is joe weblog best handig om op het spoor van wat sleutelboeken te komen, en met name joe vasthoudendheid door de jaren heen is waarschijnlijk het enige probate middel om de medemens te overtuigen , dat als ze alleen MSM volgen , ze dan op belangrijke punten niet bewust zijn hoe de wereld in elkaar zit, en wie er op de aardbol aan het kortste eind trekken en hoe dat zo gekomen is. Hoe noemt een intellectueel dat, "blissful ignorance" geloof ik. Nou ja , zoals je vaker zegt , je bent het tegendeel van Mak die de medemensen "hoop" wil bieden.
Ik heb al moeite genoeg met het begrijpen van simpele concepten die de grote lijnen aangeven, en om die vervolgens te onthouden.
Het probleem met het gebruik van -ismen is dat er snel een spraakverwarring ontstaat, omdat niet iedereen dezelfde definitie hanteert.
En als racisme en vreemdelingenhaat vermengd wordt met de economische dynamiek van oorlog wordt het nog moeilijker om de hoofdlijnen te zien.
Thierry Baudet is iemand die rondzwalkt langs al die thema's.
Ik had trouwens nog nooit over het verschil tussen "waarheid" en "werkelijkheid" nagedacht.
De eerste gedachte die opkwam is dat de werkelijkheid ontstaat door "werking".
Maar waarheid "werkt" ook.
Ik houd op, een woord als "waarheid" kan een filosoof als kapstok gebruiken om een boek vol te schrijven.
Niet laten wissen deze weblog hè , als je binnenkort aan een nieuw designervirus de pijp uit gaat!

"Shalom, Shalom from the children of Gaza"

  Syrian Girl  @Partisangirl BREAKING "Shalom, Shalom from the children of Gaza" - Israeli Mossad agent and businessman Ziv Kippe...