maandag 25 september 2023

De Jood Zelensky

 

Ziehier de zelfbenoemde Jood Volodymyr Zelensky, met zijn vuist een Oekraïense oud SS-er groetend in het Canadese parlement. In Oekraine werd tijdens de Tweede Wereldoorlog dankzij de steun van Oekraïense nazi's anderhalf miljoenen joden vermoord, eenkwart van alle uitgeroeide joodse Europeanen. Zelensky toont hiermee hoe erg hij zich verbonden voelt met de moordenaars van zijn volk. Hoe zijn ouders dit beoordelen weet ik niet, wel weet ik dat de corrupte multimiljonair Zelensky die gekozen werd om vrede te stichten, voor zijn ouders een peperduur appartement in het 'beloofde land' heeft gekocht waar het zionistisch regime op zijn beurt nu de Palestijnse bevolking vervolgt en vermoordt. 

Waar komt dit nihilisme vandaan? Friedrich Nietzsche schreef nadat hij God dood had verklaard in een brief aan zijn vriend Overbeck hierover 'Es wird einmal an meinen Namen die Erinnerung an etwas Ungeheueres anknupfen -- an eine Krisis, wie es keine auf Erden gab, an die tiefste Gewissens-Collision, an einde Entscheidung, heraufbeschworen gegen Alles, was bis dahin geglaubt, gefordert, geheiligt worden war.'

En toen de westerse wereld op het punt stond massaal ontheiligd te worden, stelde de filosoof het volgende:

Mir besteht mein Leben jetzt in dem Wunsche dass es mit allen Dingen anders gehen moge, als ich sie begreife; und dass mir jemand meine 'Wahrheiten' unglaubwurdig machen.

En wel omdat door de doodverklaring van God het nihilisme zijn intrede deed, 'der unheimlichste aller Gäste.'

Een van de gevaarlijkste uiterlijke kenmerken van dit nihilisme is het slachtofferisme, een karakteristieke eigenschap van de moderne massamens die weigert de eigen verantwoordelijkheid te aanvaarden en daarom niet zonder een slachtoffer kan waarop hij zijn eigen onvermogen kan projecteren. Dit probleem voorzag Nietzsche lang voordat het slachtofferisme een politiek fenomeen werd. Hij besefte als geen ander dat zodra de mens zijn God dood had verklaard het inherent aan het leven zijnde lijden geen betekenis meer kon krijgen. Voorheen kon de gelovige nog zijn God of de Duivel de schuld geven van al het ondraaglijke lijden, en de vertroosting was dat de 'vrome' mens later in de hemel gecompenseerd zou worden. Maar zonder God bestaat er geen metafysische verklaring meer voor het lijden, en dat was een ernstig gebrek want ondanks alle al dan niet vermeende successen van de Verlichtinsideologie bleef de mens lijden en moest die op zoek naar een nieuwe verklaring. De oplossing werd gevonden in 'De Ander.' De ander werd de oorzaak van het eigen lijden. En wie was die ander? Simpelweg, degene die het meest afweek, die altijd al gezien werd als een vijfde colonne, als er niet bij horend, als een potentieel gevaar.

De ander was in de christelijke cultuur altijd de Jood geweest, en dat veranderde geenszins toen de christelijke god dood was verklaard. Integendeel, het nihilisme, 'der unheimlichste aller Gäste,' leidde onvermijdelijk tot de nazi-holocaust, waaraan het enige nieuwe het feit was dat de vernietiging nu fabrieksmatig kon worden uitgevoerd, en zich binnen Europa voltrok en niet langer meer exclusief in de koloniën. Zoals er massaproductie was, was er nu ook massavernietiging. Auschwitz en Hiroshima waren het resultaat van dit nihilisme, dat logischerwijs niet verdwenen is maar met andere namen en in andere vermommingen gewoon doorgaat, precies zoals Nietzsche had voorspeld. De Jood is immers de Arabier geworden. Het Westen kan niet zonder de negatieve voorstelling van de ander, pas door de Jood/Arabier kan de witte Europeaan zich pas verheven voelen. Hdet meest absurde misschien wel is dat de Oost Europese Jood geen semiet is, maar een Chazar, van oorsprong een Turkstalig ruitervolk.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rijk_der_Chazaren


Geen opmerkingen:

"Shalom, Shalom from the children of Gaza"

  Syrian Girl  @Partisangirl BREAKING "Shalom, Shalom from the children of Gaza" - Israeli Mossad agent and businessman Ziv Kippe...