woensdag 27 september 2023

NAVO wil uw pensioen stelen

 

Stephanus
@springfield1952
Wat een TUIG⚠️ 🚨De NAVO wil uw pensioen stelen.🆘 🚨Voorzitter van het Militair Comité van de NAVO, de Nederlandse admiraal Rob Bauer, wil dat pensioenfondsen en banken investeren in wapens voor Oekraïne. Hij komt niet uit zijn woorden, de stotterende DWAAS.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als je in de EU meer geld wil stoppen in militair spul dan kunnen de middelen van de Staat daartoe ingezet worden (de Staat in de rol van een boekhoudkundig geaggregeerd Wij). Je kan een geheel genationaliseerd militair bedrijf hebben , of de Saat met een meerderheid aan aandelen in dat bedrijf. En je kunt inderdaad uitgesteld loon in pensioenfondsen aanwenden om een militair bedrijf van kapitaal te voorzien door er aandelen van te kopen.
Als het bedrijf winstgevend is , dus als er flink oorlog gevoerd wordt en de ammunitie en wat dies tegen een winst verkocht wordt , dan wordt die winst als dividend aan het pensioenfonds uitgekeerd. Dus het pensioenfonds wordt niet armer. Het nadeel is hier natuurlijk de economische collateral damage van oorlog. Wie wil er hoer nu eigenlijk oorlog, de VS of de EU. Ik weet het wel.

Enfin dit is dus allemaal een beetje droog gelul.
Waar ik mee in mijn maag zit is dat de VS een enorme belasting geheven hebben oo de EU.
1) Nordstream is opgeblazen , met het effect dat de gastekorten met duur LNG gas uit de U.S. moet worden aangevuld.
2) De gestegen gasprijs gaat ten koste van de concurrentiekracht van de EU , en met name de Duitse industrie. Die overweegt zijn fabrieken buiten de EU te gaan verhuizen.
3) De euro kan nog hierdoor verder gaan dalen, waardoor importen duurder worden , en de inflatie hoog blijft
4) De V.S. stellen zich qua import steeds protectionistischer op. De economisch wederkerige relatie ket Rusland , is welbeschouwd dus ingeruild voor een onwederkerige relatie met de V.S.. Het probleem voor de V.S. is dat ze moeten herindustrialiseren , en gezien de hoge loonkosten , zullen zij protectionistische maatregelen moeten treffen om concurrerend te zijn.
5) de EU draagt de lasten van vluchtelingenstromen en wordt ook nog eens gedwongen zijn geld in zoiets onproductiefs als oorlog te steken.

Er moet dus een heel groot belang zijn om hier in mee te gaan , en dan kom ik toch altijd weer uit op het feit dat EU , VS en Japan in het bijzonder relatief arm aan olie en gas zijn , en dus altijd een aggressie houding zullen aannemen tegen de landen die daarin wel voorzien zijn.
Leest U de bewezen gasvoorraden van Rusland er op Wikipedia nog maar eens op na.

Ik ben effe uitgeluld, het is an sich zo'n saaie materie.

Anoniem zei

In verband hiermee zie ik via de "Links" -pagina op www.nakedcapitalism.com , dat het Duitse Federale Kartel Bureau zijn fiat heeft gegeven aan de plaatsing van defensiefabrieken in Oekraïne door het bedrijf "Rheinmetall".
Sowieso een vrij goede website trouwens als het gaat om het selecteren van relevante artikelen uit het totale nieuwsaanbod.

EUROPEAN CULTURE

  https://twitter.com/JohnJamesNI/status/1788181689295921562 John James @JohnJamesNI “I’m special as I’m a queer and a witch.” Nah - you’re...