Fantastische woorden van Albert Einstein:
"Ik ben niet tot mijn begrip gekomen van de fundamentele wetten van het universum door mijn rationele geest. ”
"Wat de zaak betreft, hebben we ons volledig vergist. Wat we materie noemen is energie, waarvan de trillingen zo gedaald zijn dat het merkbaar is voor de zintuigen. Materie is geest gereduceerd tot zichtbaarheid. Het maakt niet uit. ”
"Tijd en ruimte zijn geen omstandigheden waarin we leven, maar omstandigheden waarin we denken.
Fysieke concepten zijn vrije creaties van de menselijke geest, en worden niet, hoe het ook lijkt, bepaald door de buitenwereld. "
"Tijd bestaat niet - wij hebben het uitgevonden. Tijd is wat de klok zegt. Het verschil tussen verleden, heden en toekomst is slechts een koppige hardnekkige illusie. ”
"Ik denk 99 keer na en vind niets. Ik stop met denken, zwem in stilte, en de waarheid komt naar me toe. "
"Intellectueel heeft weinig te doen op het pad van ontdekking. Er is een sprong in bewustzijn, noem het intuïtie of wat je maar wilt, de oplossing komt naar je toe en je weet niet hoe of waarom. ”
"Een mens ervaart zichzelf, zijn gedachten en gevoelens als iets los van de rest, een soort optische bewustwordingsbeweging. Deze waanidee is een soort gevangenis voor ons, die ons beperkt tot onze persoonlijke verlangens en genegenheid voor een paar mensen die het dichtst bij ons staan. Onze taak moet zijn om onszelf te bevrijden uit deze gevangenis door onze cirkel van medeleven te verbreden om alle levende wezens en de hele natuur in haar schoonheid te omarmen. "
"Onze scheiding van elkaar is een optische illusie. "
"Wanneer iets trilt, resoneren de hele elektronen van het universum ermee. Alles is verbonden met elkaar. De grootste tragedie in het menselijk bestaan is de illusie van scheiding. ”
"De realiteit is slechts een illusie, zij het een zeer hardnekkige. ”
"We zijn zielen gekleed in heilige biochemische kleding en ons lichaam is de instrumenten waarmee onze zielen hun muziek spelen. ”
"Terwijl je het leven bekijkt van de meest invloedrijke mensen die ooit onder ons hebben gewandeld, ontdek je een draad die door hen allemaal loopt. Ze zijn eerst aangepast met hun spirituele aard en eerst daarna met hun fysieke zelf. ”
"De ware waarde van een persoon kan worden gevonden in de mate dat hij bevrijding van zichzelf heeft bereikt. ”
"De voorouders wisten iets, wat we lijken vergeten te zijn. ”
"Hoe meer ik leer over natuurkunde, hoe meer ik me aangetrokken voel tot metafysica. ”
"Eén ding heb ik geleerd in een lang leven: dat al onze wetenschap, gemeten aan de realiteit, primitief en kinderachtig is. We weten nog steeds geen duizendste van een procent van wat de natuur ons heeft onthuld. Het is heel goed mogelijk dat achter de perceptie van onze geest werelden verbergen waarvan we ons niet bewust zijn. ”
"Ik ben geen atheïst. Het probleem is te groot voor onze beperkte geesten. We zitten in de positie van een klein kind dat een enorme bibliotheek binnenkomt vol boeken in vele talen. Het kind weet dat iemand die boeken geschreven moet hebben. ”
"Het algemene idee dat ik atheïst ben is gebaseerd op een enorme fout. Wie mijn wetenschappelijke theorieën op deze manier interpreteert, begreep ze niet. "
"Alles wordt bepaald, elk begin en eind, door krachten waar we geen controle over hebben. Het is bepaald voor het insect, en voor de ster. Mensen, groenten of kosmisch stof, we dansen allemaal op een mystieke melodie, in de verte afgesteld door een onzichtbare pieper. "
"De religie van de toekomst zal een kosmische religie zijn. Het zal een persoonlijke God overstijgen en dogma en theologie vermijden. ”
"Energie kan niet gecreëerd of vernietigd worden, het kan alleen van de ene vorm naar de andere worden getransformeerd. ”
"Alles is energie en dat is alles wat erin zit. Pas aan de frequentie van de realiteit die je wilt en je kunt niet anders dan die realiteit te ontvangen. Het kan ook niet anders. Dit is geen filosofie. Dit is natuurkunde. ”
"Ik ben blij omdat ik van niemand iets wil. Ik geef niet om geld. Decoraties, titels of onderscheidingen betekenen niets voor mij. Ik wil geen lof. Ik neem de eer voor niets. Een gelukkige man is te tevreden met het heden om te veel over de toekomst stil te staan. "
Graag delen en bedankt