zondag 2 juni 2024

Stap dichterbij van een Kernoorlog

 




Beheerder
 2u 
Moskou beraadt zich momenteel over de reactie op het bombardement van Russisch grondgebied door Amerikaanse raketten gisteren en er is al grote druk vanuit kringen in de Russische hoofdstad om de regering actiever en indrukwekkender te laten reageren.
En de uitvoering van deze reactie lijkt uit twee delen te bestaan: Dat van het lanceren van shoot-downs van “derde land” drones die in de Zwarte Zee vliegen, maar ook van het uitvoeren van een open en live uitgezonden nucleaire test die het Westen in wezen duidelijk zal maken dat ze de deur naar de “frenzy room” niet zullen openen.

Het eerste deel: vijandelijke drones neerschieten
De eerste en misschien wel meest directe Russische reactie op de Oekraïense aanval met Amerikaanse wapens gisteren bij Belgorod is het naar verluidt genomen besluit dat elke drone die in de Zwarte Zee vliegt, zal worden neergeschoten.

Deze drones waren het “geheime wapen” van de Oekraïners voor het uitvoeren van precisieaanvallen met Scalp/Storm Shadow en ATACMS, omdat ze net als de MQ-9 en RQ-4 de nodige geleidings- en richtgegevens leveren.

Op dat moment accepteerde Rusland dat de Krim-veiligheidszone werd geschonden door de Oekraïners en hun westerse bondgenoten, terwijl het Westen de Krim-veiligheidszone beschouwde als de zone van Oekraïne.

Het besluit zou voor alle doeleinden vaststellen dat de Krim-luchtveiligheidszone de territoriale zone van de Russische staat is en daarom alle legitimiteit heeft om alles neer te schieten wat daarbinnen vliegt.

Tweede deel: De kernproef 

In het tweede en meest verontrustende deel lijkt Rusland een zucht verwijderd te zijn van het gebruik van tactische kernwapens na de snelle escalatie in de betrekkingen met de NAVO.
De adviseur van Vladimir Poetin, Dmitry Suslov, heeft voorgesteld om eerst een nucleaire proefexplosie te doen waarbij de “paddestoelwolk” live via de media over de hele wereld wordt uitgezonden en vervolgens, als de NAVO niet wakker wordt, regelmatig tactische kernwapens in te zetten.

Dmitry Suslov, lid van de Russische Raad voor Buitenlands en Defensiebeleid, adjunct-directeur van globale economie en internationale politiek aan de Moskouse Hogere School voor Economie en een expert aan de Valdai Club, zei: “Als we ze nu niet tegenhouden, zullen ze morgen Moskou bombarderen.

De politieke en psychologische impact van een paddestoelwolk, live uitgezonden op elk tv-kanaal in de wereld, zal Westerse politici hopelijk teruggeven wat de oorlogen tussen de grootmachten na 1945 heeft voorkomen en wat ze nu grotendeels zijn kwijtgeraakt: De geloofwaardigheid van hun afschrikking.”

Het Westen gelooft niet in de ernst van de Russische nucleaire afschrikking en laat zich grens na grens overschrijden. Wat kan Rusland anders doen dan duidelijk tonen hoe vastberaden het is?

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10227222740567155&set=gm.1623510068446592&idorvanity=1123969831733954




Geen opmerkingen: